הגהמ כתב:ייש"כ הרב מיללער,
לא הצלחתי לפענח כולו. באיזה ספר מדובר? בזכרוני שהוא מזכיר (לשבח?) ספרו של בלוך 'תשובותי להוואטיקן' בלי להבחין שכולו בדוי ומזוייף.
מחולת המחנים כתב:הכוונה במכתב כנראה לספרו של בלאך "היכל לדברי חז"ל ופתגמיהם", נמצא באוצר
http://www.otzar.org/wotzar/Book.aspx?104511&.
ישראל אליהו כתב:ולכאו' יש לדחות בפשיטות, שהלא שם איירי שהמרגלים שבו מא"י ומשה לימד את ישראל חלה וערלה.
א"כ מה נעשה שזה מה שמשה רבינו למד עמהם? וכי הירושלמי ימציא עובדה שלא היתה?
ישראל אליהו כתב:ובכלל לומר שמה שאמר הירושלמי זה לאו דוקא, ועפי"ז עוד להביא ראיה? לענ"ד זה דחוק ורחוק.
הגיונות כתב:סיפר לי אחד מהחוקרים החרדיים החשובים ביותר, שיש בידו קונטרס שלם המוכיח שלהר"ר מרגליות יש הרבה פלגיאט בספריו, אך מחמת כבודו של הר"ר מרגליות הוא חושש מלפרסמו.
ישראל אליהו כתב:חשבתי ע"ז. אבל א"כ היה לו לירושלמי לכתוב שלמדו מצוות התלויות בארץ וכדו', ולמה נקט דוקא את אלו ולא את המסכתות הראשונות כפאה ודמאי ומעשרות?
יצא מפי כתב:שמעתי שהחזון איש היה קם לכבודו של הר"ר מרגליות
הגיונות כתב:אכן, גם אני חשבתי כן, כדבריך. אך אותו חוקר, שבאמת מומחה וישר הוא, טען לי בתוקף שיש לו הוכחות ודוגמאות שלא מותירות כל ספק בדבר.
הגיונות כתב:בהמשך למ"ש לעיל אודות הדברים ששמעתי על הפלגיאט אצל הר"ר מרגליות -
כתב לי חכ"א באישי ששמע אף הוא מאחד החוקרים ששמע דברים דומים בשם רבי שמואל אשכנזי והאחרון התפלא על זה למה הוא היה צריך להגיע לזה.
קאצ'קלה כתב:הגיונות כתב:בהמשך למ"ש לעיל אודות הדברים ששמעתי על הפלגיאט אצל הר"ר מרגליות -
כתב לי חכ"א באישי ששמע אף הוא מאחד החוקרים ששמע דברים דומים בשם רבי שמואל אשכנזי והאחרון התפלא על זה למה הוא היה צריך להגיע לזה.
איש מפי איש.
ואני שמעתי בעצמי מר' שמואל אשכנזי כמה דברים מעניינים בנושא זה, ושאף הודה לו ר' ראובן מרגליות בשעתו ששיקע בתוך ספריו חידושים רבים שמקורם אצל אחרים. ואיני רוצה להאריך כעת בזה.
גיורא בשמי שמיא כתב:אין זה מקומי ורצוני לענות סרה בהאי גברא רבה מארי דחיטי אשר רבות הנאני בדברים מחכימים ומועילים. אך אציע מה ששמתי לב השבוע, בהשוויתי בין הגהותיו (של הרר"מ) לסדר הדורות, ובין הגהות 'נחל עדן' לסה"ד. עלעלתי פה ושם ומצאתי שככל שציין הרב 'נחל עדן' חזרו ונשנו אותם מקורות בהגהותיו הוא (נדפסו באיזה מן ההוצאות של סה"ד, לא זכור לי איזה, ואם יש ביד מישהו להעלותם כאן אשתדל להעתיק מקבילות מה'נחל עדן').[/b])
אוצר החכמה כתב:איפה הדפיס ר"ר מרגליות את הערותיו לסדר הדורות.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים