לעומקו של דבר כתב:מכתב של הגרש"א ושיחה של ר' דן. אבל גם בלעדיהם הדבר ידוע.
בן אליהו כתב:אני מרשה לעצמי להגיש בקשה ותביעה למנהלי הפורום לחסום לצמיתות את לעומקו של דבר. על הגסות הלעג והתת רמה של הודעותיו. פשוט מזהם את הפורום. מקומו לא כאן. אני ירשה לעצמי לומר בישירות: כבר שמתי לב כמה פעמים שיש כאלה שמתבלבלים וחושבים שהם גולשים ב"חדרי חרדים". רוב הכותבים רחוקים מזה. אך צריך להיזהר שלא נזלוג לשם. הדבר הזה מוטל על מנהלי הפורום. אם יש איסור דיון על ת"ח חיים, ק"ו שצריך להוקיע סגנון כתיבה מגעיל ונמוך יותר מבור תחתיות כמו של הודעותיו של לעומקו של דבר. אני קורא לציבור להצטרף לדבריי. ולדרוש את הוקעתו ממנהלי הפורום
לעומקו של דבר כתב:קרית מלך כתב:נניח כדבריך, אך עדיין המציאות קיימת שבמשך שנים רבות לא כתב מרן הגרש"ז מכתב בעד ההליכה לבחירות אלא בנוסח שאלו המשתתפים בבחירות שיצביעו עבור אגודת ישראל. [עד תשמ"ט].
אכן. וכפי הזכור לי ההימנעות של הגרשז"א מבחירות (חתימה וכנראה גם השתתפות אישית) נזכרה בכמה ספרי תולדה כפי הזכור לי. אלא שכמובן העובדות שהזכרת חשובות יותר גם ממה שיש בספרי תולדה.
אגב, צריך לזכור שכנראה יותר מאשר הרב קוק, הרב'ה שלו היה ר' דוד ר' נחומ'ס. לפחות בלימוד ובדרך החיים ע"פ ההלכה כן הוא. (פעם נתפרסם תיאור מלבב, שכשהיה לומד עם בניו משנה תענית, שכתוב "היחידים מתענים", היה אומר "היחידים - כמו ר' דוד ר' נחומ'ס". אולי היה מזכיר עוד מישהו).
יוסף אזולאי כתב:בן אליהו כתב:אני מרשה לעצמי להגיש בקשה ותביעה למנהלי הפורום לחסום לצמיתות את לעומקו של דבר. על הגסות הלעג והתת רמה של הודעותיו. פשוט מזהם את הפורום. מקומו לא כאן. אני ירשה לעצמי לומר בישירות: כבר שמתי לב כמה פעמים שיש כאלה שמתבלבלים וחושבים שהם גולשים ב"חדרי חרדים". רוב הכותבים רחוקים מזה. אך צריך להיזהר שלא נזלוג לשם. הדבר הזה מוטל על מנהלי הפורום. אם יש איסור דיון על ת"ח חיים, ק"ו שצריך להוקיע סגנון כתיבה מגעיל ונמוך יותר מבור תחתיות כמו של הודעותיו של לעומקו של דבר. אני קורא לציבור להצטרף לדבריי. ולדרוש את הוקעתו ממנהלי הפורום
מצטרף לכל מלה.
איש_ספר כתב:כבר הובהר שאע"פ שאנשים כותבים כאן תחת כינויים, מ"מ יש לכותב זהות עם כינויו באופן שהעלבתו יש בה משום שפיכו"ד. ולפיכך לא מקובל הצורה הזו בה מבקשים להוקיע חד מן הכותבים. במקרה הצורך ניתן לפנות באישי והדברים זוכים לטיפול.
לגופו של דבר, בעיני הרב לעומקו הוא כותב חשוב ונערך, בעל מזג נעים ומסביר פנים, ולא ברור לי מאיפה הטינה המרה הזו
לעומקו של דבר כתב:אוהו זילברשלג, הרבה זמן לא ראינו אותך. אתה יכול להרגע. כבר חפרת פעם בפורום, ועכשיו תן לדון בענייניות. קצת שקט לא יזיק לנו.
פרנקל תאומים כתב:בין הזמנים נעים לכולכם,
הגר"ש שליט"א אמר לי שאביו זי"ע בעצמו לא השתמש בשבת בחשמל של חברת החשמל משום 'מעשה שבת' (אולי הקפיד על כך רק בביתו ולא בביהכ"נ? ).
בברכה המשולשת כתב:פרנקל תאומים כתב:בין הזמנים נעים לכולכם,
הגר"ש שליט"א אמר לי שאביו זי"ע בעצמו לא השתמש בשבת בחשמל של חברת החשמל משום 'מעשה שבת' (אולי הקפיד על כך רק בביתו ולא בביהכ"נ? ).
משום 'מעשה שבת' ולא משום חילול השם?
לעומקו של דבר כתב:קרית מלך כתב:נניח כדבריך, אך עדיין המציאות קיימת שבמשך שנים רבות לא כתב מרן הגרש"ז מכתב בעד ההליכה לבחירות אלא בנוסח שאלו המשתתפים בבחירות שיצביעו עבור אגודת ישראל. [עד תשמ"ט].
אכן. וכפי הזכור לי ההימנעות של הגרשז"א מבחירות (חתימה וכנראה גם השתתפות אישית) נזכרה בכמה ספרי תולדה כפי הזכור לי. אלא שכמובן העובדות שהזכרת חשובות יותר גם ממה שיש בספרי תולדה.
אגב, צריך לזכור שכנראה יותר מאשר הרב קוק, הרב'ה שלו היה ר' דוד ר' נחומ'ס. לפחות בלימוד ובדרך החיים ע"פ ההלכה כן הוא. (פעם נתפרסם תיאור מלבב, שכשהיה לומד עם בניו משנה תענית, שכתוב "היחידים מתענים", היה אומר "היחידים - כמו ר' דוד ר' נחומ'ס". אולי היה מזכיר עוד מישהו).
ספר מעדני שלמה שהוזכר למעלה, הוא מתורת הגרש"ז שכתב ר' ירחמיאל פריד מארה"ב מח"ס הידוע יו"ט שני כהלכתו וממקורבי הגרשז"א
ג' פנינים
על 'אבן תקומה' למקשה לילד אמר שהיא בעיקר תקומה להמוכרים
פעם סיפר לו שת"ח אחד דרש ברבים ש'מקובל בשערי חסד' בשם הגר"א שיש שני ימים בספירת העומר שאין לומר בהם תחנון, ואחר בירור התברר שהימים האלו הם ה' וכ"ח אייר... והגרשז"א שחק טובא ואמר לו 'תיכף תראה המנהג בשערי חסד' (שהיה ביום הנ"ל ואמרו תחנון) וגם אחר זמן שאלו "האתה זה שסיפר את השמועה בשם הגר"א" ושחק זמן רב
על 'שיטת מרכז הרב' אמר שאף שאין דרכם הדרך הנכונה מ"מ אינו אוהב שמדברים בגנות ציבור מכיוון שתמיד יש יחידים טובים, ואמר שכמו"כ על המזרחי לא אוהב שמדברים על הציבור אע"פ 'שמה שאומרים עליהם קרוב לאמת'
כ"ז כתבתי באאלטיו"ת מתוך הזכרון
וזה רק פנינים אבל העיקר שם הרבה הלכות מפיו ומפי כתבו (אלא שאינני יודע האם הכל חדש ומן הסתם נדפס לפחות חלק בהליכו"ש ושולח"ש)
לעומקו של דבר כתב:שמועה בשמו בשם הרב קוק.
http://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.as ... 61&hilite=
אמנם לא שמעתי ישירות, אבל שמעתי מחבר שהלך עם ר' שלמה זלמן, ובדרך אמר לר' שלמה זלמן: "הרב יכול לראות את מה שכתוב במודעה כאן...", ור' שלמה זלמן ענה לו: "אני מבקש, אל תגיד לי, אינני קורא מודעה אלא זו שתלויה בלוח מודעות. אין להינות מגזל"
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 545 אורחים