חד ברנש כתב:עליך לעיין בספרה המופלא של מרת אליצור 'למה צמנו?'.
ספר מדהים, שבלעדיו לא ניתן להתעסק בענייני 'פרק הצומות'.
פי האתון כתב:כתבתי בזה בעבר כאן: http://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=17&t=28382&p=294299&hilit=%D7%99%D7%90%D7%99%D7%A8+%D7%91%D7%9F+%D7%9E%D7%A0%D7%A9%D7%94#p292793
(בעניין פטירת יאיר בן מנשה) שמפיוט קדום הנקרא 'קדוש ירחים' משמע שיהושע ב"נ נפטר בי"ח אייר.
וכעת ראיתי ב'הלכות ארץ ישראל מן הגניזה' (צוין באחד המאמרים שהועלו כאן).
האם יש עוד מקורות לזה?
שמועלקע כתב:לי ידוע שיש עוד מקור לצום ביום זה מכתובת רחוב, מהמאה ה5 לספרה ראה בויקיפדיה בערך צום יהושע, גם בספר תניא רבתי הוא מדווח על יום זה כצום אך לא אומר מה הסיבה לצום (כנראה בגלל שלשיטתו יהוש מת בכו ניסן)
אם תשים לב בלוח עיתים לבינה של השנה הם ציינו בתאריך הפטירה המקובל של יהושע בן נון על כך, בעקבות פנייתי אליהם.
מעניין שבמקורות מצויין שביום זה היה אף רעש, ראה בעניים בספר זרובבל.
פי האתון כתב:שמועלקע כתב:לי ידוע שיש עוד מקור לצום ביום זה מכתובת רחוב, מהמאה ה5 לספרה ראה בויקיפדיה בערך צום יהושע, גם בספר תניא רבתי הוא מדווח על יום זה כצום אך לא אומר מה הסיבה לצום (כנראה בגלל שלשיטתו יהוש מת בכו ניסן)
אם תשים לב בלוח עיתים לבינה של השנה הם ציינו בתאריך הפטירה המקובל של יהושע בן נון על כך, בעקבות פנייתי אליהם.
מעניין שבמקורות מצויין שביום זה היה אף רעש, ראה בעניים בספר זרובבל.
שמועלקע כתב:הוא כבר פרסם את מאמרו.
פי האתון כתב:וא"כ יוצא שלרוב הכתבי יד תאריך פטירת יהושע הוא בי"ח אייר.
עושה חדשות כתב:האם בספרי הדרוש החדשים כתבו משהו לבאר השייכות בין יהושע בן נון לשאר ענייני ל"ג בעומר?
ישיבה מאן דהו כתב:עושה חדשות כתב:האם בספרי הדרוש החדשים כתבו משהו לבאר השייכות בין יהושע בן נון לשאר ענייני ל"ג בעומר?
יעויין מאמריו של אלחנן ריינר, שלטענתו הילולת רשב"י בל"ג בעומר התפתחה ממנהג קדום של עלייה לרגל למירון וממסורת המציינת את י"ח באייר כתאריך פטירתו של יהושע בן-נון.
מדובר בהלכות שנכתבו כחלק מסידור גדול כמנהג ארץ ישראל שנכתב במצרים, וזכור לי (איני זוכר מהיכן, וממילא איני יכול כעת לבדוק מה רמת הראיות לזה) שאומרים שהוא נכתב על ידי שמואל בן יעקב (שכתב את התנ"ך המפורסם כ"כתב יד לנינגרד").הא לחמא עניא כתב:מהו טיבו ומקורו של הספר הלכות א"י מן הגניזה? ועד כמה הוא מהימן? והאם הוא מופיע במקורות???
חזור אל “בין פסח לעצרת - ספיה"ע, ל"ג בעומר, שבועות”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 56 אורחים