חוקרנוביץ כתב:ראשית ברוך הבא מר תפוזי,שנית מה בקשתך שנכתוב סיפורים כאן?
קראקובער כתב:90% מעדות המזרח?! דמיון מזרחי מפותח.
ישראל אליהו כתב:לא ממש קשור, אבל בכ"ז.
סיפר לי מנהל הספריה הספרדית, שאחרי השואה כמעט ולא היו [לפחות באנגליה] בחורי ישיבות אשכנזיים, וכל הישיבות האשכנזיות [הוא מנה אותם בשמם, ואיני זוכרם כעת] היו מלאים ביותר מ90 אחוז בתלמידים מרוקאים.
וסיים, שנכון שהם עשו לנו [הספרדים] טובה, אבל גם אנו עשינו להם טובה שהחזקנו להם את הישיבות עד שהשתקמו..
בברכה המשולשת כתב:קראקובער כתב:90% מעדות המזרח?! דמיון מזרחי מפותח.
לפי דברי הרה"ג שליט"א שהביאו הוא דיבר על אנגליה וכמדומני שהיה בזה משהו גדול מן האמת.
קראקובער כתב:מלאה בספרדים? בהחלט כן, 90 אחוז בהחלט לא, מה מסובך פה?!
(אגב, הבחורים התחילו להגיע ממרוקו רק בתשי"א ולהגיד שהם החזיקו את הישיבות האשכנזיות זה מגוחך וכנראה הוא אמר ע"ד גוזמא )
לעולם יהיה אדם כתב:לא יודע האם הסיפור נכון, אבל עצם זה שמספרים אותו..
אומרים שפעם ראה הגרח"ע נערה יהודיה צולעת וקם לכבודה. שאלוהו מדוע קם,
אמר הגרח"ע: היא צולעת, עם מי תשתדך? פשטע'ס רק עם ישבע' בוחר. אז אני קם לכבודה, כי היא תהיה אשת ת"ח.
ישראל אליהו כתב:לא ממש קשור, אבל בכ"ז.
סיפר לי מנהל הספריה הספרדית, שאחרי השואה כמעט ולא היו [לפחות באנגליה] בחורי ישיבות אשכנזיים, וכל הישיבות האשכנזיות [הוא מנה אותם בשמם, ואיני זוכרם כעת] היו מלאים ביותר מ90 אחוז בתלמידים מרוקאים.
וסיים, שנכון שהם עשו לנו [הספרדים] טובה, אבל גם אנו עשינו להם טובה שהחזקנו להם את הישיבות עד שהשתקמו..
עדיאל ברויאר כתב:שמעתי ממו"ר הרב טל בהזדמנויות שונות שתי עדויות על התחושות באותו זמן, משני סטרי דעלמא:
הראשון, שהוא שמע מהרב שמואל אויערבאך שהתחושה בזמנם הייתה ששומרי תורה ומצוות הולכים להעלם מן העולם וזה רק עניין של זמן. התחושה הייתה שיש איזה כמה בתי כנסת אחרונים שנותרו לפליטה, והשאלה היא רק מתי הדתיים יעלמו מן העולם.
ומן הצד האחר, הרב טל סיפר, אני לא זוכר אם בשם אביו או ממקור אחר, שראש הממשלה הראשון אמר גם כן שזה רק עניין של זמן עד שהדתיים והישיבות יעלמו מן העולם. כבר לא נשאר כמעט כלום, וזה רק שאלה של זמן.
ראה בכתבה הזו.הרע במיעוטו כתב: . . הופתעתי לראות פרסום של גוף מסוים שלא רק שטען כי אלפי בחורים מרוקאים גדשו את ישיבות אירופה, אלא אף מאשים במוצהר את הרבנים ב"מעילה" באמון העדה המרוקאית בניצול המשאבים הרוחניים של הדור הבא עבור החיאת ישיבות ליטא. לי זה הזכיר את חטיפת ילדי תימן לכל הפחות...
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 682 אורחים