בן מלך כתב:יש בידי מכתב מאחד מצאצאי מהרצ"ה מזידיטשוב, ה"ה הרב "חיים בלא"א הרה"ג החסיד בנש"ק מורינו הרב ר' דוד שליט"א ה' יחזקהו ויאמצהו" אל "כבוד [...] וש"ב הבחור החשוב היקר המופלג בתוי"ש וכו' כש"ת אשר ישעי' יחי' בן הרה"צ ח"ק פ"ה ע"ה נ"י מורינו ר' שלום שליט"א", משנת תש"י. אביו של הכותב היה דר כפה"נ בחו"ל.
המכתב בד"ת וגם קצת עדכונים משפחתיים, על שלושה עמודים קטנים.
מעוניין למכור את המכתב
פלגינן כתב:התבקשתי לפרסם:רשימת ספרים למכירה. נשמח לקבל הצעות מחיר.
א. מחזור ר"ה מנהג פולין, מעהרן, פיהם, הגר [פורמט גדול] / וויען תקע"א (דפוס גאורג הורושונצקיא) - נמכר
ב. טור יורה דעה / זיטאמיר תרי"ז (סלאוויטא)
ג. אשלי רברבי - שו"ע יו"ד [ח"א וח"ב בגדלים שונים מעט] / למברג (דפוס באלאבאן) שנת 'לא בא כבשם זה אך הפעם' לפ"ק
ד. חיי אדם עם נשמת אדם / וילנא (ראם) תרי"ט - חתימת חותמת מאיר ראבינזאהן - רדאשקאוויץ וילנא
ה. יוסיפון חש"ד ושער [נראה ורשה תרי"ג] - נכרך עם ראש אמנה לאברבנאל / ורשה תרמ"ד (חסר מעט בסוף)
ו. תהלים עם מקדש מעט ח"ד [אהרן וולדען] / ורשה תר"נ
ז. נתיבות החיים (דרושים), ללא שער וכריכה [צרור גליונות, נראה משנות הת"ר]
ח. חומש שמות / וילנה ראם תרל"ד / חתימת בעלים אהרן מרדכי דאברצינסקי + חתימת חותמת מאיר אברהם דאברצינסקי - אלכסנדר
ט. חומש במדבר / פרעמישלא (הוצ' יצחק פריינד) חש"ד
י. קדושת לוי / ורשה (יצחק גולדמן) תרל"ו - נכרך יחד עם פרי הארץ / ורשה (חיים קעלטער) תרל"ט
יא. ברית שלום: יכלכל הערות להתגברות השכל ולהתרופפות היצר [ר' שלום הכהן שיין רב של רינא בסרביא] / קלוזש-קלויזנבורג (דפוס ווינשטיין את פרידמן) תרצ"א
יב. עלים לתרופה [על תהלים, ר' צבי ברדיצ'ובסקי] / בואנוס איירס 1944 [הקדשת המחבר]
[אפשר להעביר הצעות דרכי בהודעה פרטית]
מתישהוא כתב:מחפש את הספרים האלו:
פלגינן כתב:מתישהוא כתב:מחפש את הספרים האלו:
תשובה חלקית מהזיכרון [ואין לי עסק בנסתרות וכו' כידוע]
אלימה, ספרי רמ"ז וערכי הכינויים ניתן להשיג בחנויות או אצל המו"ל ר' שרגא בויאר.
שערי אורה בלי עומס הערות (...), עבודת הקודש ומערכת האלקות ניתן להשיג בחנויות או אצל המו"ל ר' ירוחם בקר.
כמעט כל שאר ספרי הקבלה שנזכרו מצויים בחנויות, מהדורות צילום או מהדורות חדשות בהוצאות עממיות אך אולי מספקות [כמו ברזאני ואפילו הוצ' זכרון אהרון לריקנאטי (בתוך סדרת הלבוש יחד עם פירושו על ריקאנטי)].
חנויות עם ספרי קבלה רבים, בירושלים, יש בגאולה בחנות שליד 'יעלה' [מאחורי התחנה] או באור החיים סנטר.
פלגינן כתב:מתישהוא כתב:מחפש את הספרים האלו:
תשובה חלקית מהזיכרון [ואין לי עסק בנסתרות וכו' כידוע]
אלימה, ספרי רמ"ז וערכי הכינויים ניתן להשיג בחנויות או אצל המו"ל ר' שרגא בויאר.
שערי אורה בלי עומס הערות (...), עבודת הקודש ומערכת האלקות ניתן להשיג בחנויות או אצל המו"ל ר' ירוחם בקר.
כמעט כל שאר ספרי הקבלה שנזכרו מצויים בחנויות, מהדורות צילום או מהדורות חדשות בהוצאות עממיות אך אולי מספקות [כמו ברזאני ואפילו הוצ' זכרון אהרון לריקנאטי (בתוך סדרת הלבוש יחד עם פירושו על ריקאנטי)].
חנויות עם ספרי קבלה רבים, בירושלים, יש בגאולה בחנות שליד 'יעלה' [מאחורי התחנה] או באור החיים סנטר.
פלגינן כתב:מקראות גדולות 'מאורי החסידות', ירושלים תשס"ח. ה"כ. שימושים בודדים. 200 ש"ח.
ר"ש סלובטיצקי, ליד שלחן שבת, ה"כ. שימושים בודדים. 40 ש"ח.
ר"נ רוטנברג, שבת היום, ירושלים תשס"ד. ג"כ. ללא שימוש. 30 ש"ח.
משוש דורים כתב:הסתופף בצל הדברי חיים מצאנז, ורבי דב בער מראדושיץ.
יש הרבה צאצאים שלו בצאנז, בבאבוב, ולמרבה הפלא אפילו לרבי מסדיגורא זצ"ל יש חתן שארף. (אחרי 150 שנה של מחלוקת צאנז סא"ג)
מנחם-כהן כתב:שלום!
אני מחפש את הספר של שחר פלד 'מגרסת הזהויות'.
היכן ניתן לקנות? יש ברשת למכירה?
ובכלל האם מישהו קרא אותו וממליץ?
מנחם-כהן כתב:שלום!
יעל כתב:מנחם-כהן כתב:שלום!
ניתן להוריד את הספר מהאינטרנט -
http://www.hamagresa.com/wp-content/upl ... agresa.pdf
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 708 אורחים