אברהם כתב:[ואולי 'סקר' קטן: האם החברים דכאן יכולים להעיד על עצמם אם אכן מרגישים הם שהזמן 'טס' במהירות?... אני הקטן באמת מרגיש כך, ולכן סיקרנו אותי הדברים הנ"ל, אבל כששאלתי את חברי חלקם הזדהו מאד וחלקם לא ידעו על מה אני סח...]
בקי בן יגלי כתב:ראיתי פעם באיזה ספר עניין דומה שכתב שלפני ביאת המשיח היות ויצרכו לתקן במהירות הרבה דברים, לפני התיקון השלם. לכן יש את התקדמות הטכנלוגיה כעין הרכבים וכיו"ב שהאדם יכול להספיק בקצת זמן להיות בכמה מקומות ולעשות הרבה דברים, מה שבדורות הקודמים לקח הרבה יותר זמן.
ברזלים כתב:אני הבנתי שככל שהאדם מתבגר כך חש שהזמן עובר יותר מהר, ומניסיון נראה לי נכון. תנסו לשחזר יום אחד בחיידר או בישיבה קטנה שעה הייתה שעה, היום הכל רץ משבת לשבת... כנראה שהחושים החוויתיים עובדים פחות כשמתבגרים.
היא שיחתי כתב:הייתי מציע לנסח את השאלה במילים אחרות
האם הזמן היום לוקח פחות זמן מפעם
או לחילופין האם שנה של פעם זה אותו שנה של היום
ונראה לי לבאר כוונת השואל, שהתמורות והשינויים הפיזיקליים מתרחשים מהר יותר מבעבר
כלומר השניה היא שניה בשעון באותה הצורה
רק שכפי שהזמן עובר יותר מהר עבור פרעוש והרבה בעלי חיים, ולכך חייהם יותר קצרים [והם מסוגלים לבצע פעולות במהירות לא אנושית, כגון נפנוף כנפי זבוב, המערכת הפיזיקלית אצלהם הרבה יותר מהירה], כמו כן בכל היקום הזמן מתקצר
זו השערה מעניינת, מסתבר שמאוד קשה להוכיח אותה
אגב, דוגמא לדבר מימות המשיח, 'הרה ויולדת יחדיו'
צופר הנעמתי כתב:היא שיחתי כתב:הייתי מציע לנסח את השאלה במילים אחרות
רק שכפי שהזמן עובר יותר מהר עבור פרעוש והרבה בעלי חיים, ולכך חייהם יותר קצרים [והם מסוגלים לבצע פעולות במהירות לא אנושית, כגון נפנוף כנפי זבוב, המערכת הפיזיקלית אצלהם הרבה יותר מהירה], כמו כן בכל היקום הזמן מתקצר
שניה בשעון חולפת גם לפי התמורות והשינויים הפיזיקליים בתוך השעון...
היא שיחתי כתב:צופר הנעמתי כתב:היא שיחתי כתב:הייתי מציע לנסח את השאלה במילים אחרות
שניה בשעון חולפת גם לפי התמורות והשינויים הפיזיקליים בתוך השעון...
אכן, לא הבנת את כוונתי, אנחנו לא יכולים לראות שהעולם הפיזיקלי זז מהר
רק שכפי שהזמן עובר יותר מהר עבור פרעוש והרבה בעלי חיים, ולכך חייהם יותר קצרים [והם מסוגלים לבצע פעולות במהירות לא אנושית, כגון נפנוף כנפי זבוב, המערכת הפיזיקלית אצלהם הרבה יותר מהירה]
היא שיחתי כתב:איני זוכר כעת מקור לגבי בעלי חיים
רק אתן ניסוי מחשבתי:
אם פעולת החומרים אצל אדם א' איטית יותר מאדם ב', ואצל אדם ב' הפעילות יותר איטית מאדם ג'
כלומר, אדם א' זז מהר יותר, חילוף החומרים מהיר יותר, קצב ההזדקנות מהיר יותר, התפיסה מהירה יותר
בקיצור הכל יותר קצר
בהחלט ניתן להגדיר שהזמן אצל אדם א' הוא קצר יותר
זמן הוא מושג יחסי, ונקודת הייחוס שלו תהיה אדם ב' ואדם ג'
כמו כן אצל בעלי חיים מסויימים, הכל מהיר יותר, חילוף החומרים, קצב ההזדקנות, מהירות הפעולה והתגובה
בקיצור, הזמן חולף עליהם מהר יותר
ולנידון שלנו:
במידה והזמן חולף עלינו מהר יותר, אזי נקודת הייחוס תהיה - 1 העולם שעבר כבר
2 גלקסיות אחרות במידה ושם הזמן לא התגבר במהירותו
את שני הנקודות ייחוס האלו עקרונית היה אפשר להוכיח [אם כי כנראה ישנם משתנים שמפריעים להוכחה] על ידי פירוש גלי האור שמגיעים אלינו באיחור מגלקסיות אלו
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: א. חיים, ישבב הסופר ו־ 382 אורחים