נטיעות כתב:האם היה לר' ירחמיאל בן היהודי הק' מפשיסחא חתן בשם ר' זעליג?
ואם אכן כך, מה ידוע עליו?
ארזי ביתר כתב:כמובן - הרה"ק רבי משה מלעלוב זיע"א, שהיה חתנו.
נטיעות כתב:נטיעות כתב:האם היה לר' ירחמיאל בן היהודי הק' מפשיסחא חתן בשם ר' זעליג?
ואם אכן כך, מה ידוע עליו?ארזי ביתר כתב:כמובן - הרה"ק רבי משה מלעלוב זיע"א, שהיה חתנו.
טענו בחיטים והודה לו בשעורים...
לומד_בישיבה כתב:יש תח"י העתק מכתי"ק בעל החלקת יהושע בן אחר בן עד היהודי הקדוש ועד השיטה מקובצת ולמעלה בקודש ניתן לפנות אלי באישי.
מועתק על ידי אחד האדמורי"ם לבית ביאלה.
לא ידען כתב:לומד_בישיבה כתב:יש תח"י העתק מכתי"ק בעל החלקת יהושע בן אחר בן עד היהודי הקדוש ועד השיטה מקובצת ולמעלה בקודש ניתן לפנות אלי באישי.
מועתק על ידי אחד האדמורי"ם לבית ביאלה.
היה כאן ניק חשוב בעבר 'תולעת ספרים07' שסיפר על כתב יד יחוסשראה ואחר כך כתב ששמע ואחר כך תיקן לנטען לי.
אולי זה אותו כתב יד?
מתעמק כתב:לא אאמין שהחת"ס הבטיח שלא יימצא פסול בזרעו עד סוף כל הדורות. אפילו יעקב אבינו לא ביקש אלא שלא ימצא פסול בזרעו - בניו, אבל על דורות שלאחריו הסתפק בבקשה שלא ייזכר שמו עליהם בסודם על תבוא נפשי וגו'. ומי לנו גדול ממשה רבינו, שיהונתן בן גרשום היה נכדו. (וגם המציאות מוכיח).
מחולת המחנים כתב:מתעמק כתב:לא אאמין שהחת"ס הבטיח שלא יימצא פסול בזרעו עד סוף כל הדורות. אפילו יעקב אבינו לא ביקש אלא שלא ימצא פסול בזרעו - בניו, אבל על דורות שלאחריו הסתפק בבקשה שלא ייזכר שמו עליהם בסודם על תבוא נפשי וגו'. ומי לנו גדול ממשה רבינו, שיהונתן בן גרשום היה נכדו. (וגם המציאות מוכיח).
שמעתי לפני מספר שנים שבדקו ומצאו שבין צאצאיו של החת"ס - משפחת סופר או שרייבער לא נמצא אחד שאיננו שומר תו"מ, בעוד שהמצב במשפחת איגר היה עגום יותר, ושם נמצאו לדאבוננו כמה וכמה מצאצאי רבן של ישראל שאינם שומרי תו"מ.
כך שמעתי.
לומד_בישיבה כתב:משפחת קורנרייך בקשת עזרה.
כפי הידוע לי האדמו"ר הנוכחי מסרט ויזניץ שליט"א הוא חתן הרב דוד מתתיהו רבינוביץ אדמו"ר מביאלא בני ברק.
כמו כן ידוע לי שהאדמו"ר משידלובצא שליט"א הרב וולף קונרייך שאגב גם הוא חתן אדמו"ר מביאלא בני ברק הינו נכד לרב נתן דוד רבינוביץ' משידלובצה, דהיינו נכד היהודי הק'.
כמו כן בתו הגדולה של האדמו"ר מסרט ויזניץ' זצ"ל נשואה לרב נפתלי ראובן קורנרייך בנו של הרב צבי אלימלך קורנרייך, מארצות הברית. ובעבר כרב בית-המדרש של חסידי סרט ויז'ניץ בבני ברק. ומכהן כרב היישוב תל ציון וכראש ישיבת "קוסוב ויזניץ".
שאלתי.
האם שתי משפחות קונרייך היינו הך, כלומר, משפחתו של האדמו"ר משידלובצא ומשפחת קונרייך חתנו של האדמו"ר מסרט ויזניץ' ז"ל
נשאלתי בדוא"ל ואודה למי שישיב לי.
לומד_בישיבה כתב:משפחת קורנרייך בקשת עזרה.
כפי הידוע לי האדמו"ר הנוכחי מסרט ויזניץ שליט"א הוא חתן הרב דוד מתתיהו רבינוביץ אדמו"ר מביאלא בני ברק.
כמו כן ידוע לי שהאדמו"ר משידלובצא שליט"א הרב וולף קונרייך שאגב גם הוא חתן אדמו"ר מביאלא בני ברק הינו נכד לרב נתן דוד רבינוביץ' משידלובצה, דהיינו נכד היהודי הק'.
כמו כן בתו הגדולה של האדמו"ר מסרט ויזניץ' זצ"ל נשואה לרב נפתלי ראובן קורנרייך בנו של הרב צבי אלימלך קורנרייך, מארצות הברית. ובעבר כרב בית-המדרש של חסידי סרט ויז'ניץ בבני ברק. ומכהן כרב היישוב תל ציון וכראש ישיבת "קוסוב ויזניץ".
שאלתי.
האם שתי משפחות קונרייך היינו הך, כלומר, משפחתו של האדמו"ר משידלובצא ומשפחת קונרייך חתנו של האדמו"ר מסרט ויזניץ' ז"ל
נשאלתי בדוא"ל ואודה למי שישיב לי.
לא ידען כתב:
עכ"פ בזיווגו הראשון היה רבי דוד מתתיהו רבינוביץ מביאלא נשוי לרבנית טויבע בתו של רבי שמואל אהרון שצדרוביצקי מביאלסטוק בנו של הרבי מפינטשוב.
משה ובני ישראל כתב:אוצרות החלקת יהושע
הא לחמא עניא כתב:משה ובני ישראל כתב:אוצרות החלקת יהושע
הכל חסום.
מיללער כתב:תולעת ספרים07 כתב:מחפשים את הרבינוביצי'ם שהם בן אחר בן.
דומני שמאלו יש מעט מאוד וזה רק משפחת ביאלה - וכן רבינוביץ של ביאן - כלומר ראש ישיבת ביאן רבי פישל רבינוביץ ואחיו ששימש כדיין בעדה החרדית רבי בנימין רבינוביץ ז"ל.
והאיך שכחת מהאחים האדמו"רים ר' משה יהודא לייב ראבינוביץ ממוקאטש ור' יצחק יעקב האדמו"ר מדינוב ושאר האחים בני ר' ברוך יהושע ירחמיאל ממונקאטש-חולון ב"ר נתן דוד מפארציווא נכד באח"ב להיהודי הק'.
גוראריה כתב:תולעת ספרים07 כתב:לגבי האדמו"ר מאמשינוב שליט"א
כידוע אביו הגאון רבי חיים מילוקובסקי ז"ל וגם היה מגלח בטרם נלקח כחתן אצל האדמו"ר מאמשינוב ז"ל - והוא חידוש עצום שהיה נצר למשפחת היהודי הק'
כמדומה לי שיש כאן ג' טעויות.
א. הרבי מאמשינוב הוא בן נין לדו"ז רבי ישעי'לה [קאליש] מפשיסחא, חותנו של רבי י"א מוישקוב חותן רבי מאיר'ל מאמשינוב שהיה נכד אחיו רבי מנחם מאמשינוב.
בטוח שהוא נכד ליהודי הק'?
ב. מייליקובסקי ולא מילוקובסקי. [ובד"א מייליקובסקי זה גם שם משפחתו המקורי של בנציון בן הרב נתן מייליקובסקי ששינה את שמו ונקרא ע"ש אביו, "נתניהו". הבן שלו נעבעך מסתובב בכנסת המינים...]
ג. איך נכנס לכאן עניין הגילוח?
פייביש אופטובסקי כתב:בסדרת מאמרים שפורסמו בפולין (דער מאמענט) במלאת עשור למותו של ר' יואל וועגמייסטער, מעסקנים החרדים בפולין לפני השואה, נזכרת אמו, לאה וגמייסטר לבית וישיגרוד, כצאצאית של היהודי הקדוש. היודע מאן-דהו בזה?
לא ידען כתב: בזיווגו הראשון היה רבי דוד מתתיהו רבינוביץ מביאלא נשוי לרבנית טויבע בתו של רבי שמואל אהרון שצדרוביצקי מביאלסטוק בנו של הרבי מפינטשוב. אדם נכבד ויחסן גדול ותלמיד חכם.
סגן יו"ר המרכז הארצי של אגודת ישראל (בשנים שזה היה כבוד גדול) וע"ש רשומים הרבה ממפעלי היודשקייט בדורנו. גם אם זכרו נשכח מעט.
מאשתו זו, נולדו לרד"מ שתי בנות אחת מהן היא הרבנית הטרייה מסערט ויזניץ'.
הגיע הזמן שייכתב על אישיות דגולה זו.
בתוך הגולה כתב:אין איש יודע??
...
הגה"צ רבי חכם צבי הלברשטאם זצ״ל מטשאקוועה (אביו של ר' סיני מרבני שיכון ג ב"ב) (הרישום בקטלוג קצת מבולבל).
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 529 אורחים