בעז"ה
לקראת טו בשבט הבא עלינו לטובה, מנהג ישראל לאכול מפירות הארץ, ויש רבים שאוכלים פירות מיובשים, ושמעתי בשב"ק מהרב ויא שהפרות המיובשים מושרים בחומרים כימיים חריפים מאד המעקרים את טעם צבע הפרי (כך שהפרי מאבד את משמעותו) ואח"כ מוספים חומרי טעם וצבע בסגנון הפרי, כך שלכאורה צריך לברך ע"ז שהכל. (והאמת היא שבכל מקרה קשה לראות בפירות המיובששים פירות שנשתבחה בהם א"י הן מבחינת טעמם.. בימים עברו זה אולי היה דבר טעים, אבל כיום בעניני טעם אכשר דרא לכו"ע.. וגם מבחינה בריאותית זה לא מומלץ בכלל).