ישנו כתב:עי' בעמוד תתק"ז. (נראה לי שבויקי בערך על החזו"א יש את כל העימות).
פרי יהושע כתב:ישנו כתב:עי' בעמוד תתק"ז. (נראה לי שבויקי בערך על החזו"א יש את כל העימות).
אני יודע שזה לא האשכול המתאים אבל אין לי כוח לחפש אשכול כזה,
קראתי זה לראשונה את מאמרו של של הרב יהושע עינבל על בראון, ועל אף שגם אני חושב שהצדק עמו ועם בקורתו שלבראון יש בעיה בסיסית של חוסר הבנה בסיסי בעומק העולם שאותו בא לחקור, מכל מקום א"א להתעלם מכך -[מה שמפליא אותי שעשה הרב יהושע עינבל לכא']- שאצל החזו"א בפרט במקרים רבים מאד לא הנימוקים ההלכתים הם שקובעים אלא תפיסתו על כלל המטרה של קביעת ההלכה ותושבע"פ והשרשתה בעם בעידן של תמורות בעולם המודרני, כל מי שמכיר את החזו"א חייב להודות בכך לדעתי.
פרי יהושע כתב:אני מוכן לעבור, הבעיה איך מעברים לשם את החומר זה אני כבר לא יודע לחפש שם את המאמר הספציפי, נקווה שאחי שיעבור הכל יהיה מסודר יותר, אני מאמין שלא כיון וזה נושא אופי של שיחה.
לעומקו של דבר כתב:פרי יהושע כתב:אני מוכן לעבור, הבעיה איך מעברים לשם את החומר זה אני כבר לא יודע לחפש שם את המאמר הספציפי, נקווה שאחי שיעבור הכל יהיה מסודר יותר, אני מאמין שלא כיון וזה נושא אופי של שיחה.
בעברית מדוברת, זה לא קשור לאשכול הזה, ומכיוון שהנושא ההוא נטחן כאן עד שהפירורים אינם נראים לעין בלתי מזויינת, לכן אף אחד לא צריך לסבול ממה ש"אין לך כח", וממילא אתה תואיל בטובך לחפש את האשכולות על עינבל ובראון ולכתוב מה שלבך חפץ ואפילו מה שלבך אינו חפץ. ואם ממש קשה לך, תוכל לבקש בנימוס ממישהו שיואיל לעזור לך למצוא את האשכול ההוא.
שבת שלום ומבורך.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 116 אורחים