מפרשי האוצר
חיפוש גוגל בפורום:

גביית עמלת תיווך בין בעל מקצוע לבעל עסק

דברי תורה, עיוני שמעתתא, חידושי אגדה וכל פטפוטיא דאורייתא טבין
שיר ורננים

גביית עמלת תיווך בין בעל מקצוע לבעל עסק

הודעהעל ידי שיר ורננים » ד' ינואר 11, 2017 10:25 pm

ישנה תופעה ידועה ועתיקה, שבעלי מקצוע כאדריכלים ומעצבי פנים שולחים לקוח לרכוש מוצרי סניטריה וריצוף וכדו' בחנויות ספציפיות ואומרים שמסדרים הנחה ללקוח. ומאידך מתחת לשולחן מקבלים אחוזי רווח על הרכש כתיווך. האם הדבר ראוי והגון ואף לפנים משורת הדין אין בזה סרך איסור וכדו'?

חוקר ודורש

Re: גביית עמלת תיווך בין בעל מקצוע לבעל עסק

הודעהעל ידי חוקר ודורש » ד' ינואר 11, 2017 11:02 pm

השאלה לא ברורה מה הבעיה לתווך בין אנשי מקצוע? ואם כוונתך שהוא משכנע אותו לאמר שם הכי זול ולא תלך למקום אחר יש בזה עוולה שהוא מטעה את הלקוח אבל באופן שאומר לו אני ממליץ על חנות פלונית והוא אינו אומר שם הכי זול מה הבעיה בזה אם הוא מקבל את חלקו,

שיר ורננים

הודעהעל ידי שיר ורננים » ד' ינואר 11, 2017 11:15 pm

מטבע הדברים הלקוח מחפש את הזול ומאידך מסתמך על בעל המקצוע שמלווה אותו בבחירה. אך דא היא שהוא אינטרסנט עפ" רוב. (אני אומר זאת מידיעה כי אני יודע איך נוהגות קולגות של רעייתי).

תוכן

הודעהעל ידי תוכן » ה' ינואר 12, 2017 7:39 am

נניח שהאדריכל מחפש את החנות הכי טוב, ואז הוא הולך לבעל החנות ועושה הסכם איתו שהוא יתן הנחה של 10% על כל קליינט שהוא שולח, כש-5% הולך ללקוח ו-5% הולך לאדריכל, האם יש בזה בעיה מוסרית או הלכתית?

חוקר ודורש

הודעהעל ידי חוקר ודורש » ה' ינואר 12, 2017 2:01 pm

באופן כללי יש לגנות את התופעה שגוזרים קופון על כל צעד גם שזה לא המקצוע שלו,למשל אדריכל ממליץ על קבלן ומבקש עמלה על זה, הרי הוא לא עוסק בכך וזה לא פרנסתו אז אין מצוות חסד? או אדם שחיפש דירה ופגש חבר והוא הפנה אותו לדירה מסויומת של שכנו שרוצה למכור ,אח"כ בה לבקש תיווך,אני לא נכנס להלכה שלא ברור אם חייב לו אבל השאלה הרי זה לא המקצוע שלך למה אתה מבקש תיווך,

תוכן

הודעהעל ידי תוכן » ה' ינואר 12, 2017 2:03 pm

חוקרנוביץ כתב:... אבל השאלה הרי זה לא המקצוע שלך למה אתה מבקש תיווך,

כי הילדים שלו צריך לאכול, זאת לא סיבה מספיק טובה?

חוקר ודורש

הודעהעל ידי חוקר ודורש » ה' ינואר 12, 2017 2:23 pm

אדם הולך ברחוב פוגש אותו משהוא היכן ניתן מקרר ? עונה הלה [שצריך להאכיל את ילדיו] יש לי חנות בשבילך תלך לשם ,תוך כדי כך הוא מתקשר לבעל החנות ,ואומר לו תקשיב אני שולח לך לקוח אני גובה עמלה של 5 אחוז על המחיר ,זה נראה לך התנהגות בריאה?
או אדם הולך ברחוב פוגש אותו אדם היכן ניתן לקנות מזוזה? במקום לשלוח אותו לחנות תשמישי קדושה הוא אומר לו כמה אתה מוכן לשלם? הלה אומר 150 ש"ח למזוזה , אז הוא עונה אני ישיג לך הולך האיש לסופר וקונה ממנו מזוזות והולך למכור לאיש .יודגש שהאיש לא עוסק במסחר במזוזות אלא הוא בכלל בתחום אחר, אלא הוא מנצל את ההזדמנות כאן,
הצד השווה שבדברים . מי שצריך להתפרנס שילמד מקצוע ויתפרנס בכבוד , ולא ינסה לנצל כל מצוקה או אי ידיעה של יהודי כדי לגזור קופון ,

יודגש זה לא איסור בפרט אם הוא מציין לפני האיש את עמלתו אבל נראה בעניי קצת התנהגות לא ראויה ולא מכבדת בעליה.

תוכן

הודעהעל ידי תוכן » ו' ינואר 13, 2017 12:08 am

אלו הם דקדוקי עניות. מותר לאדם, ואדרבה מחויב הוא, לעשות כל מה שהוא יכול לפרנס אשתו וילדיו.

עזריאל ברגר

הודעהעל ידי עזריאל ברגר » ו' ינואר 13, 2017 10:00 am

מאן דעלך סני - לחברך לא תעביד.

חזור אל “בית המדרש”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 410 אורחים