בברכה המשולשת כתב:ולתלות תמונות של רבנים בסוכה?
עומק הפשט כתב:האם יש איסור של עבודה זרה לשים תמונה של האדמו"ר מקרעסטיר בחדר שיש שם בעיה של עכברים?
פלגינן כתב:עומק הפשט כתב:האם יש איסור של עבודה זרה לשים תמונה של האדמו"ר מקרעסטיר בחדר שיש שם בעיה של עכברים?
בלאו הכי לא יאות. בספר הביוגרפי על ר' ישעיה'לה האריכו מהיכן השתלשלה סגולה זו וכתבו בחריפות נגדה.
ואגב viewtopic.php?f=19&t=8900
דבק כתב:כשאמרו לגרי"ש שיש תמונה של אדמו"ר שעל ידה מבריחים עכברים. שאל אם הוא נראה כמו חתול. (מפי השמועה).
יואל משה כתב:יש לפקפק בכלל על כל עניין סגולה זו.
יש לי ידיד יקר שהייתה לו בעיה מעכברים בבית תקופה ארוכה והוא שמע מהסגולה ושם תמונה של הרבי ר' ישעיהל'ה זי"ע בביתו, וראה זה פלא - באותו לילה נשכו עכבר באצבע והיה בבית החולים 8 חודשים בשל זיהום!!!
דבק כתב:יואל משה כתב:יש לפקפק בכלל על כל עניין סגולה זו.
יש לי ידיד יקר שהייתה לו בעיה מעכברים בבית תקופה ארוכה והוא שמע מהסגולה ושם תמונה של הרבי ר' ישעיהל'ה זי"ע בביתו, וראה זה פלא - באותו לילה נשכו עכבר באצבע והיה בבית החולים 8 חודשים בשל זיהום!!!
ושמא יש ליישב שהחטא גורם, (וכמו שאמרו כן בגמ' על כמה דברים, ואפי' על בדיקת סוטה שמפורשת בתורה אמרו בגמ' שזכות תולה) ויפשפש אותו ידיד במעשיו למה לא הגנה עליו התמונה ושמא ידוק וימצא. [אלא דאפוכי מטרתא למה לי, ויכול לפשפש במעשיו למה הגיעו העכברים וממילא לא יצטרך לתמונה].
יואל משה כתב:יש לפקפק בכלל על כל עניין סגולה זו.
בינוני כתב:ח"ו לעשות ליצנות מהסגולה. הבעיה היא שהעכבר עשה ליצנות מהסגולה...
יואל משה כתב:מעניין שעניין הסגולות כל כך מתועב שכבר התירו בשביל זה כאן (ובעוד מקומות) ליצנות.
יש איזה שיטה שסגולות ללא מקור זה בגדר 'ליצנותא דעבודה זרה'?
קו ירוק כתב:חושבני שמלכודת עכברים דבק/קפיץ טובה יותר מתמונה כזו או אחרת..
אבל אף אחד לא דן בעצם דבריו של פותח האשכול שבפשוטו זה ריח של ע"ז!
שש ושמח כתב:יואל משה כתב:מעניין שעניין הסגולות כל כך מתועב שכבר התירו בשביל זה כאן (ובעוד מקומות) ליצנות.
יש איזה שיטה שסגולות ללא מקור זה בגדר 'ליצנותא דעבודה זרה'?
יש איזה שיטה שיש איסור בליצנות כזו על דברים לא נכונים? [מה שכתוב בגמ' כל ליצנותא אסירא בר מליצנותא דע"ז הכוונה על דברים הקרובים לניבול פה].
חוץ מזה שבודאי יש להתיר ליצנות על כל מי שהופך את היהדות לאוסף אמונות טפלות. זה דבר מתועב והנזק מזה גדול מאד.
קו ירוק כתב:חושבני שמלכודת עכברים דבק/קפיץ טובה יותר מתמונה כזו או אחרת..
אבל אף אחד לא דן בעצם דבריו של פותח האשכול שבפשוטו זה ריח של ע"ז!
יואל משה כתב:בפשטות יש בזה עניין של עבודה זרה באמת, בכלל כל עניין התמונות הוא מאוד בעייתי. אמנם כיום זה נעשה דרך העולם אבל עדיין יש יהודים השרים שנמנעים לתלות אף תמונות של צדיקים וגדולי תורה בביתם.
ע. התשבי כתב:יואל משה כתב:בפשטות יש בזה עניין של עבודה זרה באמת, בכלל כל עניין התמונות הוא מאוד בעייתי. אמנם כיום זה נעשה דרך העולם אבל עדיין יש יהודים השרים שנמנעים לתלות אף תמונות של צדיקים וגדולי תורה בביתם.
רק בשבוע שעבר קראנו על יוסף הצדיק שניצל בזכות דמות דיוקנו של אביו.
בינוני כתב:ע. התשבי כתב:יואל משה כתב:בפשטות יש בזה עניין של עבודה זרה באמת, בכלל כל עניין התמונות הוא מאוד בעייתי. אמנם כיום זה נעשה דרך העולם אבל עדיין יש יהודים כשרים שנמנעים לתלות אף תמונות של צדיקים וגדולי תורה בביתם.
רק בשבוע שעבר קראנו על יוסף הצדיק שניצל בזכות דמות דיוקנו של אביו.
וחוץ מזה מצווה כל יהודי "שוויתי ה' לנגדי תמיד"...
(אני מאמין שלא התכוונת ברצינות)
סגולה נגד ביזה.
עומק הפשט כתב:פלגינן כתב:עומק הפשט כתב:האם יש איסור של עבודה זרה לשים תמונה של האדמו"ר מקרעסטיר בחדר שיש שם בעיה של עכברים?
בלאו הכי לא יאות. בספר הביוגרפי על ר' ישעיה'לה האריכו מהיכן השתלשלה סגולה זו וכתבו בחריפות נגדה.
ואגב forums/viewtopic.php?f=19&t=8900
איך קוראים לספר הזה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 229 אורחים