מנחם-כהן כתב:לצורך עבודה נזקקתי למקורות הבאים:
3] פרוש, ש.ח. - 'בנתיבי החסידות - איזביצא ראדזין', סיני, עז (תשל"ה), עמ' 94-96
מי יכול לעזור לי?
לעומקו של דבר כתב:ס' מכתבים ומאמרים לרב שך, הספד על ר' חיים שמואלביץ
מנחם-כהן כתב:כמדומה שפעם הביאו לכאן קובץ ובו עשרות רבות של גליונות דאצ'ה. מי יכול לעלות?
מנחם-כהן כתב:3] ש"ץ ר' - 'אוטונומיה של הרוח ותורת משה - עיונים בתורת הרב מרדכי יוסף מאיזביצא', מולד כא (תשכ"ג-תשכ"ד), עמ' 554-561.
אמרתי אחכמה כתב:מנחם-כהן כתב:3] ש"ץ ר' - 'אוטונומיה של הרוח ותורת משה - עיונים בתורת הרב מרדכי יוסף מאיזביצא', מולד כא (תשכ"ג-תשכ"ד), עמ' 554-561.
אמרתי אחכמה כתב:מנחם-כהן כתב:כמדומה שפעם הביאו לכאן קובץ ובו עשרות רבות של גליונות דאצ'ה. מי יכול לעלות?
שלחתי לך באישי
מנחם-כהן כתב:
אעדכן את הרשימה:
1] הרב שג"ר - שובי נפשי, עמ' 126 עד סוף המאמר שם.
2] וייס י' - "תורת הדטרמינזם לר' יוסף מרדכי לרנר מאיזביצא', ספר היובל ליצחק בער, ירושלים תשכ"א, עמ' 447-453.
3] א' רביצקי - דרשת הפסח לר' חסדאי קרשקש ומחקרים במשנתו הפילוסופית, ירושלים תשמט, פרק שני, עמ' 34 ואילך.
חד ברנש כתב:עד היכן אתה צריך מ'דרשת הפסח'?
אפרקסתא דעניא כתב:אני זקוק לעמוד 9 מהספר "פני ישראל" על המפקיד (גמרא מצוירת של יוני).
היתה לאחרונה ממש כתבה על מנהרות הר המנוחות [ראיון עם גלבשטיין] כמד' בהמבשר, אשמח לקבל את הכתבה
להודות ולהלל כתב:1. בחזרה ללנינגרד: מההופעה ברוסיה לכולל באופקים | כל הזמן
http://www.kolhazman.co.il › מוזיקה › חסידי
23 באוק׳ 2016 - יש מקום ששבעים שנה היהדות נחנקה בו, בכח ובאיומים, והנה יש הזדמנות לעשות משהו .... הרב גרוסמן: "אני זוכר שהלכנו יחד לבקר שם בלנינגרד, בבית הסוהר בו היה כלוא האלטער רב'ה, הבעל התניא. ... ושם, במבצר הזה, הגענו עד לחדר בו שהה בעל התניא.
2. סיפור המאסר והגאולה | חב''ד שעל אתר > אתרי חגים > י"ט כסלו > ...
http://www.chabadonweb.com/contents.asp?aid=2408
לפני כמאתיים שנה חי ברוסיה רבי שניאור זלמן הוא לימד חסידות ואף כתב את ספר התניא הוא גם היה מייסד חסידות חב"ד. ... הרבי נלקח לעיר-הבירה פטרבורג ונכלא בבית-הסוהר מטיל-האימה "מבצר פטרופבלובסק". ... החדר בו נמצא הרבי היה קטן ללא חלונות, קרני השמש לא חדרו לתוכו ונר דלק שם ביום ובלילה. ... היו אלו הבעל-שם-טוב והמגיד ממזריטש שבאו מעולם האמת.
יישר כח!
להודות ולהלל כתב:1. המאסר הראשון
2. המאסר האחרון
אודות "בעל התניא"
מאת ר' יהושע מונדשטיין
רוצה להחכים כתב:ברכת פרץ מהרב קנייבסקי ז"ל
אין לי רשות כניסה להאוצר
שמן כתב:ספר ערכי יהושע מאת הרה"ק ר' יהושע ממאניסטריש זצ"ל ערכים על סדר א"ב דברים נחמדים א" לקנות כבר כמה שנים
אמרתי אחכמה כתב:שמן כתב:ספר ערכי יהושע מאת הרה"ק ר' יהושע ממאניסטריש זצ"ל ערכים על סדר א"ב דברים נחמדים א" לקנות כבר כמה שנים
איזה ערך אתה רוצה?
שמן כתב:אמרתי אחכמה כתב:שמן כתב:ספר ערכי יהושע מאת הרה"ק ר' יהושע ממאניסטריש זצ"ל ערכים על סדר א"ב דברים נחמדים א" לקנות כבר כמה שנים
איזה ערך אתה רוצה?
אי אפשר לקנות כמה שנים וראיתי פעם אצל אחד ויש שם דברים נאים כגון אות כ' כמה לא חלי ומרגיש גברא דמריה סייעה עיי"ש ודפח"ח
גם זו לטובה כתב:אשמח לקבל
שו"ת ר' עקיבה יוסף שלזינגר ס' צד (למה אין באוצר?)
מנדעל כתב:אני מחפש ספר בשם 'משכן אברהם' י"ל בשנת תשס"ז. כל היודע דבר עליו או על מקום הימצאו אשמח ואודה לו אם יודיעני.
תודה רבה וכל טוב
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 539 אורחים