גימפעל כתב:
בתיאוריו של ר' שמואל הורביץ נראה שהיה מנהג ירושלים לעלות ולהתפלל בהר הבית ועקב רדיפות הערביים הפסיקו.
אני מצרף גם את כל הפרק הנוכחי שמתאר באריכות כל הנ"ל.
יבנה כתב:גימפעל כתב:
בתיאוריו של ר' שמואל הורביץ נראה שהיה מנהג ירושלים לעלות ולהתפלל בהר הבית ועקב רדיפות הערביים הפסיקו.
אני מצרף גם את כל הפרק הנוכחי שמתאר באריכות כל הנ"ל.
בעמ' עז כתב שנכנסו בהר הבית עד מקום שנכנסים טמאי מתים, ואח"כ נכנסו יותר עד מקום לשכת הגזית.
לשכת הגזית היתה בין עזרת ישראל לעזרת כהנים.
ואילו במסכת כלים פרק א משנה ח' כתוב:
החיל מקודש ממנו שאין עובדי כוכבים וטמא מת נכנסים לשם, עזרת נשים מקודשת ממנו שאין טבול יום נכנס לשם ואין חייבין עליה חטאת, עזרת ישראל מקודשת ממנה שאין מחוסר כפורים נכנס לשם וחייבין עליה חטאת, עזרת הכהנים מקודשת ממנה שאין ישראל נכנסים לשם אלא בשעת צרכיהם לסמיכה לשחיטה לתנופה:
איך א"כ נכנסו לשם וכי לא היו טמאי מת?
ר' שמע' בן אלע' אומ' אם יאמרו לך ילדים בנה בית המקדש אל תשמע להן ואם יאמרו לך זקנים סתור בית המקדש שמע להן מפני שבינין ילדים סתירה וסתירת זקנים בינין וראיה לדבר רחבעם בן שלמה
איתן כתב:מאמר קצר ותמצותי בעד העליה (תגובה לכתבה בעיתון של יום שלישי האחרון).
סטפנסקי כתב:האשכול ארוך והמאמרים ארוכים ועמוקים לשכלי הדל רק אם מישהו יכול לענות לי בקצרה מה העולים מתרצים על זה שהם גורמים שיעלו עמהם שוטרים וחיילים שלא טבלו!
מעט דבש כתב:סטפנסקי כתב:האשכול ארוך והמאמרים ארוכים ועמוקים לשכלי הדל רק אם מישהו יכול לענות לי בקצרה מה העולים מתרצים על זה שהם גורמים שיעלו עמהם שוטרים וחיילים שלא טבלו!
מתוך האשכול כאן:
viewtopic.php?p=197911#p197911
viewtopic.php?p=197926#p197926
viewtopic.php?p=197939#p197939
viewtopic.php?p=197968#p197968
"אמר להם אח קטן יש לי בכור שטן הוא ויונתן שמו והוא מתלמידי שמאי והזהרו שלא יקפח אתכם בהלכות לפי שיש עמו שלש מאות תשובות בצרת הבת שהיא מותרת אבל מעיד אני עלי שמים וארץ שעל מדוכה זו ישב חגי הנביא ואמר שלשה דברים צרת הבת אסורה"
מעט דבש כתב:סטפנסקי כתב:האשכול ארוך והמאמרים ארוכים ועמוקים לשכלי הדל רק אם מישהו יכול לענות לי בקצרה מה העולים מתרצים על זה שהם גורמים שיעלו עמהם שוטרים וחיילים שלא טבלו!
מתוך האשכול כאן:
viewtopic.php?p=197911#p197911
viewtopic.php?p=197926#p197926
viewtopic.php?p=197939#p197939
viewtopic.php?p=197968#p197968
יבנה כתב:גימפעל כתב:
לשכת הגזית היתה בין עזרת ישראל לעזרת כהנים.
ואילו במסכת כלים פרק א משנה ח' כתוב:
החיל מקודש ממנו שאין עובדי כוכבים וטמא מת נכנסים לשם, עזרת נשים מקודשת ממנו שאין טבול יום נכנס לשם ואין חייבין עליה חטאת, עזרת ישראל מקודשת ממנה שאין מחוסר כפורים נכנס לשם וחייבין עליה חטאת, עזרת הכהנים מקודשת ממנה שאין ישראל נכנסים לשם אלא בשעת צרכיהם לסמיכה לשחיטה לתנופה:
איך א"כ נכנסו לשם וכי לא היו טמאי מת?
קו ירוק כתב:איתן כתב:מאמר קצר ותמצותי בעד העליה (תגובה לכתבה בעיתון של יום שלישי האחרון).
איתן.
כל חברי הפורום מעריכים ומוקירים אותך על המאמר שהעלית -
תוך חוצפה והתרסה כנגד כל הרבנים ופוסקי הדורות ב-50 שנה האחרונות
כה לחי
על אופי האנשים שלכל דבר יש באמתחתם תשובה ופלפול, ראוי להזכיר את דברי הגמ' ביבמות טז ע"א:"אמר להם אח קטן יש לי בכור שטן הוא ויונתן שמו והוא מתלמידי שמאי והזהרו שלא יקפח אתכם בהלכות לפי שיש עמו שלש מאות תשובות בצרת הבת שהיא מותרת אבל מעיד אני עלי שמים וארץ שעל מדוכה זו ישב חגי הנביא ואמר שלשה דברים צרת הבת אסורה"
עומק הפשט כתב:קו ירוק כתב:איתן כתב:מאמר קצר ותמצותי בעד העליה (תגובה לכתבה בעיתון של יום שלישי האחרון).
איתן.
כה לחי
על אופי האנשים שלכל דבר יש באמתחתם תשובה ופלפול, ראוי להזכיר את דברי הגמ' ביבמות טז ע"א:"אמר להם אח קטן יש לי בכור שטן הוא ויונתן שמו והוא מתלמידי שמאי והזהרו שלא יקפח אתכם בהלכות לפי שיש עמו שלש מאות תשובות בצרת הבת שהיא מותרת אבל מעיד אני עלי שמים וארץ שעל מדוכה זו ישב חגי הנביא ואמר שלשה דברים צרת הבת אסורה"
הרב קו ירוק,
מגמ' שלך רואים הפוך ממה שאתה רוצה. הגמ' אומרת שיש סוגיא אוסרים ומתירים ושם אפשר להפלפל לשני הכיוונים בלי סוף, אבל אם הנביא כבר אמר, זה אומר שזה המסורה ממשה רבינו.
פה אין ויכוח שנהגו הראשונים לעלות, ולכן יוצא שאלה שמרבים בראיות נגד הקדמונים הם...
עומק הפשט כתב:קו ירוק כתב:איתן כתב:מאמר קצר ותמצותי בעד העליה (תגובה לכתבה בעיתון של יום שלישי האחרון).
איתן.
כה לחי
הרב קו ירוק,
מגמ' שלך רואים הפוך ממה שאתה רוצה. הגמ' אומרת שיש סוגיא אוסרים ומתירים ושם אפשר להפלפל לשני הכיוונים בלי סוף, אבל אם הנביא כבר אמר, זה אומר שזה המסורה ממשה רבינו.
פה אין ויכוח שנהגו הראשונים לעלות, ולכן יוצא שאלה שמרבים בראיות נגד הקדמונים הם...
צולניק כתב:מכתב הגר"ש אויערבאך בענין
ישנו כתב:מה טווחי הגילאים של העולים להר הבית?
זה נשמע ממש כמו נוער הגבעות, צעירים עם להט משיחי שבטוחים שכל העולם טועה ורק הם החכמים שיצילו את העולם.
נוטר הכרמים כתב:לפי מיעוט הבנתי, הן הן הדברים, דאין אנו בטוחים שאדם שאירע שיצאה ממנו זיבה אכן מכיר וידע זאת, וממילא טעון ז"נ וטבילה במים חיים.
נוטר הכרמים כתב: ומה שהביא דל"ח לזיבה היינו כלפי דיני טומאת זיבה ולא כלפי חשש כרת בעליה להר.
חוקרנוביץ כתב:כל גדולי ישראל אומרים שזה ספק דאורייתא
חוקרנוביץ כתב:לא יאומן כיסופר אנשים שנחשבים לחרדים עולים להר הבית? איפה הירא"ש כל גדולי ישראל אומרים שזה ספק דאורייתא מהיכן הם שואבים את העוז ללכת נגד גדולי ישראל?
פרי יהושע כתב:מהתרשמותי האישית, חבורה הזויה של משועממים.
צביב כתב:אם חוששים לז''נ, למה לא לחוש לראי' ג ומחוסר כיפורים?
חזור אל “וַיַּעְפִּלוּ לַעֲלוֹת אֶל רֹאשׁ הָהָר”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים