יוסי שלום צור כתב:תתקשר לאדמו"ר מהאלמין
יוסי שלום צור כתב: ותשמעו את הרבנים בקולם!! לא את יוסי מדבר, את הרב עובדיה, הרב לנדא, הרב רוט, הרב עמאר, הרב מוצפי...
יאיר כתב:אכן וזה כנראה הזמן לנעול...
ההודעה האחרונה פשוט מקוממת (אף אותי) ואין בה דברי טעם.
יוסי שלום צור כתב:כל הגאונים והמומחים בפורום אולי יכולים להסביר לי למה במשחטות לא רוצים לשים מצלמות שהציבור יוכל לראות באינטרנט?
אם אתם כאלו מהודרים ומקפידים אז מה אכפת לכם?
יוסי שלום צור כתב:בס"ד
את זה אתם יודעים או שאתם חושבים שכולם צדיקים גדולים וכסף לא מעינין אותם בכלל. תתיפקחו!!
אולי אני יודע בכל זאת קצת יותר מכם....
יאיר1 כתב:יוסי שלום צור כתב:בס"ד
את זה אתם יודעים או שאתם חושבים שכולם צדיקים גדולים וכסף לא מעינין אותם בכלל. תתיפקחו!!
אולי אני יודע בכל זאת קצת יותר מכם....
אגב הרב רובין, לכל הפחות כאשר היה עובד גם מטעם הרבנות רחובות, לא היה נוטל שקל מההכשר הפרטי שלו, ויתכן שגם היום אינו נוטל, אינני יודע.
כך שלגביו הטענה פשוט לא רלוונטית.
ישראל אליהו כתב:לגבי הרב רובין, בעל המפעל הציע לו לשלם עבור כל עוף שהוא נותן הכשר. ועל אף שההצעה גבוהה הרבה יותר ממה שהוא משלם כיום. ולא הסכים, אלא הוא נוטל גלובלי. ללא שום פיתוי כספי. וזאת בכדי שיוכל לתת הכשר בחופשיות, ולא לסמוך אפילו על כמה צדדי קולא.
יוסי שלום צור כתב: ותשמעו את הרבנים בקולם!! לא את יוסי מדבר, את הרב עובדיה, הרב לנדא, הרב רוט, הרב עמאר, הרב מוצפי...
וונדרבר כתב:מדבריך משמע שאין שום שחיטה כשרה. אתה עושה סלט מהכל, ואתה לא מסביר את דבריך.
אולי סוף סוף תבהיר: על מה אתה מדבר על הכשר של הרבנות או על הכשרים מהודרים?
אנחנו רוצים להבין, האם הרב עובדיה התכוון שאין לסמוך על ההכשר שלו?
האם הרב לנדא דיבר על ההכשר שלו?
האם הרב מוצפי דיבר על ההכשר שלו?
תדבר ברור.
ישראל אליהו כתב:הקישורים שנתת, חסומים לי.
גם אם הם לא מסכימים לשים מצלמות, זה לא הופך אותם לשקרנים.
יש כלל: עד אחד נאמן באיסורים. ומי שאומר ההיפך וחולק על חז"ל הוא רשע.
בנוסף לכך, אתה מוזמן למשחטות, ללא התראה מוקדמת, ותראה בעינך אם בודקים עוף עוף. [דבר שאינו מחוייב מעיקר הדין. למשל אצל הרב רובין בודקים בתחילת היום מאה עופות, ואם יש 10 אחוז טרפויות, הם מפנים הכל לרבנות. וממשיכים לבדוק. ורק אם יש פחות מ10 אחוז, שמעיקר הדין לא צריכים לבדוק!! הם בכל זאת בודקים, ונותנים הכשר].
בנוגע לסכינים, טענת שהכף החיים מצריך בדיקה בין עוף לעוף. ואני טוען ע"ז, שאם בדקת אחרי 20 עופות, ונמצאת פגימה, ומטריפים את כולם, זה כאילו בדקת בין עוף לעוף. מה יש לך לענות?
בבהמות בודקים בין כל אחד ואחד. [אני מדבר על הכשרים מהודרים. ואל תביא סרטונים של הכשרים בינוניים, ותכליל ותעשה סלט].
ישנם פגימות קלות כ"כ שאינם נחשבות פגימות. אם תדע באיזה סכינים שחטו פעם, הברזל היה יחסית רך, ולא היתה אפשרות שלא יהיו פגימות קלות מן הקלות.
אם ישנם פגימות שפוסלות, פוסלים את כל העופות שנשחטו מהבדיקה האחרונה! זה קורה בערך אחת ליום. כי הסכינים היום חזקים מאוד.
והדוגמא מהשחיטה הפרטית שהבאת, אולי הוא חשש גם לפגימות קלות שלא נחשבות מבחינה הלכתית, וכל הכבוד לו שהוא מהדר הידור על הידור.
הבדצים שוחטים כ15000 - 10000 ביום [פחות או יותר, כך זכורני]. המספרים שהבאת מתאימים לרבנויות. אז נא לא להכליל.
אני מבין שבאת ממניעים טובים, אבל אתה לא פוסק הלכות [כפי שהעדת על עצמך], ועל כן הגיע הזמן שתתחיל ללמוד ברצינות. תחסום את האתרים הפסולים [כל הרבנים שהבאת, אוסרים זאת]. תלמד מסכת חולין בעיון, אח"כ ראשונים וטור וב"י ושו"ע. תלמד דיני ספק ספיקא. כן! יש דבר כזה. יש גם דיני ביטול ברוב. תלמד! ואח"כ בא לבקר במשחטות.
וונדרבר כתב:יוסי שלום צור כתב: ותשמעו את הרבנים בקולם!! לא את יוסי מדבר, את הרב עובדיה, הרב לנדא, הרב רוט, הרב עמאר, הרב מוצפי...וונדרבר כתב:מדבריך משמע שאין שום שחיטה כשרה. אתה עושה סלט מהכל, ואתה לא מסביר את דבריך.
אולי סוף סוף תבהיר: על מה אתה מדבר על הכשר של הרבנות או על הכשרים מהודרים?
אנחנו רוצים להבין, האם הרב עובדיה התכוון שאין לסמוך על ההכשר שלו?
האם הרב לנדא דיבר על ההכשר שלו?
האם הרב מוצפי דיבר על ההכשר שלו?
תדבר ברור.
עדיין אף אחד לא ענה על השאלה היסודית והחשובה: על מה מדברים, על הכשרים מהודרים או על שאינם כאלו?
היימישער כתב:הוא העיד כשהוא עדיין משגיח שם?
או שאחרי שפיטרו אותו?
ובכלל מי אומר שהוא אכן משגיח שם ולא מדובר במשהו מפוברק?
איני שולל אפשרות של בעיות, אבל עדות מסוג זה היא ממש לא משהו קביל.
ראש כתב:מישהו יכול להוריד את כל הסרטונים האלו לדרייב?
צריך להפריד בין הכותב לתוכן.
אם יש בעיות צריך לעורר ולא להשתיק. רק ככה מתייעלים.
זה שהכותב עושה זאת מתוך אמונה בכל קונספירציה אפשרית של קשר בין הרבנים שפשוט לא אכפת להם (!) לא אמור להטריד אותנו.
רק התוכן. הרי יש בעיות. ראינו בסערת העופות כמה קשה היה לקבל מידע אמין. אז למה להשתיק?
צריך רק ללמד את הכותב קצת פרופורציות אותם לא לומדים אצל האדמו''ר מהאלמין...(כדאי לכל אחד לקרוא קצת מספריו המצויים באוצר. פשוט הזוי! אבל כנראה שהוא לשיטתו שכל מי שלא לומד זוהר ממילא כל מעשיו ותורתו הם קליפות של טומאה...).
נוה הלבנון כתב:כל בסיס הראיות שלך הוא בבחינת 'ירחיק עדותו'.
אין שום אינטרנט מסונן כהלכה המאפשר צפיה ביוטיוב (למעט נטפרי -במקרים מאוד מסויימים).
בכל מקרה אף אחד לא טיפש ולא תמים, אני הייתי אישית מספר פעמים במשחטות, יש לי ידידים שהם שוחטים ורבני כשרות.
אני בטוח שאני לא היחיד.
המשחטות פתוחות לביקורים, כ"א יכול ללכת לראות בעניו.
לעומת זאת הבוטות שלך הם סיבה של נתייחס לטענות שאתה מעלה.
אם היית חפץ באמת להביא לתיקון המצב היית אמור לאפשר נגישות לסרטנים המדוברים, ולתת כבוד לתלמידי חכמים.
ראש כתב:הוא לא מבזה ת''ח במובן של מרדן חצוף. הוא פשוט תמים שלא למד לוגיקה מינימלית, וע"כ מערבב בלי משים בין טענות. מסיק מרבנות על בדצי''ם ומוכיח מתקלות על היומיום. וכן על זה הדרך. הוא צריך חדעת שהוא מבזה, אבל נראה לי שהוא בכלל לא מבין מה רוצים ממנו. הוא בא עם אטרף דקדושה, לסדר את כל מה שהדתיים האלו שבאמת לא אכפת להם כלום..., אבל זה באמת יותר מתאים ליוטיוב מאשר לכאן. ככה אתה יודע עם מי יש לך עסק.
מאידך, ברור שלעורר על בעיות זו הדרך היחידה להציף למודעות של הציבור על המצאותם של הבעיות.
כל מי שיודע על עמה עקולי ופשורי נסמכו בעבר בכל הכשרויות, גם בתרו''מ, גם בשחיטה, יודע שדברים משתפריים עם הזמן. וזה כדאי לתת לדברים לעלות.
רק בצורה מסודרת ועניינית וברורה וממוקדת.
יאיר1 כתב:אני רוצה לספר לכם משהו שאני יודע מבן בית אצל יוסי שלום צור, אינני יכול לנקוב בשמו משום שלא שאלתי את רשותו.
והוא אומר, שהנ"ל נוהג לבשל בביתו בשר וחלב יחד ולאוכלם לתיאבון, משתמש בירקות עלים שלא מגידול ללא חרקים, בימי שבת וחג השליו ודגים שלו הם סרטנים, פוקד מעת לעת במסעדות דבר אחר, ועוד היד נטויה.
ואם הרב יוסי, כל זה לא נכון, אז תשים בבקשה מצלמות במטבח הביתי ובסלון שישדרו לאינטרנט שהציבור יוכל לראות, וגם במכשיר הנייד תתקין מצלמה שתצלם אותך כל הזמן ותשדר שהציבור יוכל לראות האם אתה מבקר במסעדות דבר אחר.
ואם אתה כל כך מהדר בכשרות אז מה איכפת לךיוסי שלום צור כתב:כל הגאונים והמומחים בפורום אולי יכולים להסביר לי למה במשחטות לא רוצים לשים מצלמות שהציבור יוכל לראות באינטרנט?
טוב כמובן שהכל היה משל, למי שלא הבין, רק כדי להסביר בשפתו שלו למה אין מצלמות ....
יוסי שלום צור כתב:יאיר1 כתב:אני רוצה לספר לכם משהו שאני יודע מבן בית אצל יוסי שלום צור, אינני יכול לנקוב בשמו משום שלא שאלתי את רשותו.
והוא אומר, שהנ"ל נוהג לבשל בביתו בשר וחלב יחד ולאוכלם לתיאבון, משתמש בירקות עלים שלא מגידול ללא חרקים, בימי שבת וחג השליו ודגים שלו הם סרטנים, פוקד מעת לעת במסעדות דבר אחר, ועוד היד נטויה.
ואם הרב יוסי, כל זה לא נכון, אז תשים בבקשה מצלמות במטבח הביתי ובסלון שישדרו לאינטרנט שהציבור יוכל לראות, וגם במכשיר הנייד תתקין מצלמה שתצלם אותך כל הזמן ותשדר שהציבור יוכל לראות האם אתה מבקר במסעדות דבר אחר.
ואם אתה כל כך מהדר בכשרות אז מה איכפת לךיוסי שלום צור כתב:כל הגאונים והמומחים בפורום אולי יכולים להסביר לי למה במשחטות לא רוצים לשים מצלמות שהציבור יוכל לראות באינטרנט?
טוב כמובן שהכל היה משל, למי שלא הבין, רק כדי להסביר בשפתו שלו למה אין מצלמות ....
תודה על הביזיונות - אשריך!! :)
כמובן שאצלי הכל מהודר בתכלית ההידור ומאז שגיליתי את הדברים הכשרתי את כל המטבח ואנחנו צמחוניים.
וגופו של עניין למה אצלי בבית לא צריך מצלמות ובמשחטות כן?
כי אני לא מאכיל את הציבור, רק את בני ביתי שיודעים שהכל בתכלית ההידור.
יוסי שלום צור כתב:לא ידעתי שמי שאומר ההיפך שעיד אחד נאמן באיסורים הוא רשע:
"וכבר העיר ה"בית דוד": (סימן י"ח סעיף יב' בעמודי הבית) "לא יבדוק הסכין בשעה שהיד עייפה מהשחזת הסכין וכיוצא בו", ואע"פ שהשוחט נאמן על בדיקת הסכין, שהרי עד אחד נאמן באיסורים והוא ירא שמים מרבים, כבר נהגו בכל תפוצות ישראל לעשות כל השתדלות אפשרית שהשוחט לא יסמוך על עצמו".
והדברים מובאים גם בשו"ת "אגרות משה": (יו"ד חלק א' סימן קכ"ז ד"ה "והנה כל") "מ"מ החרדים לדבר ה' מחמירים אף עתה לכל הפחות שיהיו שנים ולא יסמכו על דין שנאמן באיסורין"
לגבי מספר העופות ששוחטים...תלוי איזה בד"צ...
תרוצים וקולות תמיד תמצאו, מה שבסדר לא מעניין.
מעניין מה שלא בסדר ומה עושים כדי לתקן.
אם אתם בטוחים שהכל בסדר...תאכלו, מה אתם רוצים ממני? תגלו בעולם הבא אם זה היה בסדר או לא...
ישראל אליהו כתב:ומה שטענת שהם לא מאפשרים ביקורים, זה שקר.
שומר הגחלת כתב:ישראל אליהו כתב:ומה שטענת שהם לא מאפשרים ביקורים, זה שקר.
בדידאי הוה עובדה, אני מוכן להרחיב בפרטי
באנו לביקור פתע במשחטה בכשרות מסויימת
והרב האחראי באותו המקום כעס
ואמר שלהבא לא להגיע בלי להודיע.
כך שמן הסתם יש בדבריו משהו, אך ודאי שלא נגדיר זאת כ"שקר".
אף אחד לא פותח שום משחטה לביקורים שקר וכזב!
(הרב שלום צור)
נוה הלבנון כתב:אף אחד לא פותח שום משחטה לביקורים שקר וכזב!
(הרב שלום צור)
אני מקווה ששאר הדברים שנאמרו כאן אינם באותה דרגת אמינות.
רוב המשחטות וההכשרים פתוחות לביקורים. נקודה.
יש כאלו שמבקשים תיאום, מובן בהחלט, זה כמובן לא נקרא שהמשחטה לא פתוחה לביקור.
[תמים שכמותי, כנראה שבאותו יום של הביקור, המשגיח מכנס את כל הצוות ומודיע שכיון שהיום מגיעים לביקור אדון משה זוכמיר ומר יענקל לודמיר, הרי שהמשחטה עוברת למצב חירום וכל המערך משתנה...]
גם ללא תיאום ניתן להיכנס ולשהות מספיק זמן עד שמישהו ישים לב לעניין.
אני אישית יצא לי להכנס למשחטה כלשהיא, לא זו בלבד שלא נאמר לי אף מילה אלא שהבודק (כנראה בכמיהתו לנפש יהודי בינות ל 70 זאבים (או חמורים) שסביבו) ביזמתו שלו קרא לי והראה והסביר את כל העבודה.
יוסי שלום צור כתב:הוא הוציא מאות קונטרסים במליוני עותקים על חשבונו.
ישראל אליהו כתב:נוה הלבנון כתב:אף אחד לא פותח שום משחטה לביקורים שקר וכזב!
(הרב שלום צור)
אני מקווה ששאר הדברים שנאמרו כאן אינם באותה דרגת אמינות.
רוב המשחטות וההכשרים פתוחות לביקורים. נקודה.
יש כאלו שמבקשים תיאום, מובן בהחלט, זה כמובן לא נקרא שהמשחטה לא פתוחה לביקור.
[תמים שכמותי, כנראה שבאותו יום של הביקור, המשגיח מכנס את כל הצוות ומודיע שכיון שהיום מגיעים לביקור אדון משה זוכמיר ומר יענקל לודמיר, הרי שהמשחטה עוברת למצב חירום וכל המערך משתנה...]
גם ללא תיאום ניתן להיכנס ולשהות מספיק זמן עד שמישהו ישים לב לעניין.
אני אישית יצא לי להכנס למשחטה כלשהיא, לא זו בלבד שלא נאמר לי אף מילה אלא שהבודק (כנראה בכמיהתו לנפש יהודי בינות ל 70 זאבים (או חמורים) שסביבו) ביזמתו שלו קרא לי והראה והסביר את כל העבודה.
גם אני הגעתי למשחטה מסויימת ללא הודעה, והאחראי לא היתה דעתו נוחה כ"כ, אבל בכ"ז ודאי שנתן להיכנס. בנוסף, הלא השחיטה בחוץ, וזה ודאי שכל אחד יכול לראות, ואף להציב מצלמות.
כנראה שכת"ר תמים עוד יותר.. כי כנראה כשאתה מודיע שתבוא לביקור, מיד הערבי שעורף את ראשי התרנגולות, מזעיק את המשגיח מביתו, והאחרון מארגן צוות לכמה שעות בכדי שיעמדו על הליין עד שהאורחים יעזבו..
יוסי שלום צור כתב:מי שרוצה אשלח לו, ומי שלא רוצה להיות אדם אמיתי [כל גדולי הדור שקרנים, חוץ ממני] ולנסות לברר ולבדוק שאולי יש איזה סיכוי אחד למליון שיש דברים שהוא לא יודע מהם...אז רק ה' יעזור לו!
נהר שלום כתב:יוסי שלום צור כתב:מי שרוצה אשלח לו, ומי שלא רוצה להיות אדם אמיתי [כל גדולי הדור שקרנים, חוץ ממני] ולנסות לברר ולבדוק שאולי יש איזה סיכוי אחד למליון שיש דברים שהוא לא יודע מהם...אז רק ה' יעזור לו!
לפחות כולנו בחבר'ה טובה עם כל גדולי הדור. וה' יעזור.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 313 אורחים