עדיאל ברויאר כתב:האם הם לא הוציאו כרך חדש בשבוע הספר התורני האחרון? כך הבנתי מהם (ולא רק מהדורה חדשה של כרכים ישנים).
בעבר הבנתי מהם שהם גמרו לעבוד על ההדרת החיבור ופרשניו (או לפחות רוב גדול של החיבור). אבל עבודת העימוד כבדה עליהם, ולאחריה גם המפתחות. וזה הרבה מהעיכוב שיש כעת.
עומק הפשט כתב:עדיאל ברויאר כתב:האם הם לא הוציאו כרך חדש בשבוע הספר התורני האחרון? כך הבנתי מהם (ולא רק מהדורה חדשה של כרכים ישנים).
בעבר הבנתי מהם שהם גמרו לעבוד על ההדרת החיבור ופרשניו (או לפחות רוב גדול של החיבור). אבל עבודת העימוד כבדה עליהם, ולאחריה גם המפתחות. וזה הרבה מהעיכוב שיש כעת.
אני חושב שעכשיו בשלשה הכרכים שהם הוציאו הם נמצאים רק בסוף פרשת צו. האם יש משהו יותר מזה?
עדיאל ברויאר כתב:
סוף פרשת צו זה אומר שהם אכן הוציאו לאחרונה כרך חדש, כי עד לא מזמן הם היו רק עם ברייתא דר' ישמעאל, דיבורא דחובה ודיבורא דנדבה.
ככל הידוע לי בינתיים אין יותר מזה, אבל כאמור הם בשלב עימוד ומיפתוח, אבל א"א לדעת כמה זמן הוא ייקח.
הבטחתי כתב:עדיאל ברויאר כתב:
סוף פרשת צו זה אומר שהם אכן הוציאו לאחרונה כרך חדש, כי עד לא מזמן הם היו רק עם ברייתא דר' ישמעאל, דיבורא דחובה ודיבורא דנדבה.
ככל הידוע לי בינתיים אין יותר מזה, אבל כאמור הם בשלב עימוד ומיפתוח, אבל א"א לדעת כמה זמן הוא ייקח.
ליתר דיוק, מחצית דיבורא דחובה - כרך ב(א).
ג"א מצטרף לשאלת קודמי, מה יעשו אלו שקנו את המהדורה הישנה?
חוקר ספר כתב:מישהו יודע למה עוז והדר לא מוציאים את התורת כהנים
הם הוציאו רק חלק ואח"כ הפסיקו
לאחרונה עיינתי באוצר השביעית וראיתי שעשו עבודה טובה
אם יש למישהו מידע אם עובדים ע"ז
איתן כתב:רצוני לעבור על ספרא יחד עם פרשת השבוע, לא לקרוא "מקראות גדולות" של המון מפרשים.
איתן כתב:האם למישהו יש המלצה למהדורת ספרא?
לפי מה שהבנתי אין מהדורה מדעית שלמה על כל הספרא. אבל האם יש משהו עם תיקונים ע"פ כתבי יד, בדומה לתלמוד של עוז והדר? או שכל המהדורות השלמות "שוות" בנוסח?
ואיזה פירוש אתם ממליצים?
לדעתי גם לא יזיק שתהיה הדפסה יחד עם חומש, או עכ"פ ציון גם לפי פסוקים ולא רק לי פרקים או פרשות. הרי מדובר במדרש פרשני לפי פסוקים, לא במדרש דרשני דוגמת ויקרא רבה.
רצוני לעבור על ספרא יחד עם פרשת השבוע, לא לקרוא "מקראות גדולות" של המון מפרשים.
בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות שונות, בעיקר על מהדורות שלמות, אך גם על כאלו שטרם יצאו בשלמותם.
בתודה רבה מראש.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: א. חיים, ישבב הסופר ו־ 224 אורחים