דרך אמת כתב:האם יכול מישהו לסייעני בפענוח כת"י הנ"ל?
עדיאל ברויאר כתב:אודה מאוד על כל עזרה בפענוח שמו של הסופר. נראה לי ששמו הפרטי הוא שמואל.
בנוסף, מסתבר לי שהשיר שבסיום הוא מאת הסופר ולא מאת המחבר, אבל אני קצת מתקשה עם המילים "רעיוני כלו" שמתאימות יותר למחבר, לכאורה. אם למישהו יש מה לסייעני בכך, אודה מאוד. וכן אודה על סיוע באפיון הזמן/המקום שמתאימים לשיר שכזה, או מקבילות שקיימות באיזה מקום, ועוד כהנה וכהנה.
יוסףלוי כתב:עדיאל ברויאר כתב:אודה מאוד על כל עזרה בפענוח שמו של הסופר. נראה לי ששמו הפרטי הוא שמואל.
בנוסף, מסתבר לי שהשיר שבסיום הוא מאת הסופר ולא מאת המחבר, אבל אני קצת מתקשה עם המילים "רעיוני כלו" שמתאימות יותר למחבר, לכאורה. אם למישהו יש מה לסייעני בכך, אודה מאוד. וכן אודה על סיוע באפיון הזמן/המקום שמתאימים לשיר שכזה, או מקבילות שקיימות באיזה מקום, ועוד כהנה וכהנה.
כתבת שמו שמואל בר משה אזכר, ולא ביארת לנו מילה אחרונה שבשורה זו, שנראית כ״הצורף״?
חושיאל כתב:זה כת"י ורצ'לי של המרדכי בביצה. בסוף הקטע יש תיבה הנדמה לי כ'ודוק' אבל לא זכור לי תיבה זו בראשונים. במהדורת מכון ירושלים הם העתיקו 'ועיין' ואולי היה להם כת"י אחר.
זאב רפופורט כתב:סליחה
יפה בעטו כתב:האם זה חתימת הקדושת יום טוב?
חשבה לטובה כתב:דחוף לי ביותר
ומלבד זאת עזין הן כמה שנאמר ולא .........??????
מה שנכון נכון כתב:ככה"נ ולא ירחמו. [/size]
קאצ'קלה כתב:האם מישהו יכול לעזור בקריאת החתימה והחותמת? החותמת היא ככה"נ ברוסית, אולי היא של הצנזור [האם היא פותחת בתיבת "מרדכי"?].
מדובר בהערות חשובות ביותר, ורוצה לדעת מבטן מי יצאו הדברים.
דיברתי היום עם רוסי, הוא ניסה לקרות, אבל לא היה יכול לקרות הכל.
מה שהוא כן קרא הוא כך:
בחתימה: גם זה אושר על ידי הצנזור להרב ... 1837 (אך שם הרב לא היה יכול לקרוא וכנראה גם התאריך המדויק).
בחותמת: מרדכי הקומיסאר להפראקוראר בעיר... (הסביר לי שפרוקארור כהיום משמעותו תובע המדינה במשפט, אך אז ברוסיה משמעות המילה היתה הממונה או המחלקה לאשר מסמכים רשמיים שהם מקויימים ולא מזוייפים).
עכ"ד.
עכ"פ עיקר חסר מן הספר, שם הרב שביקש אישור הצנזור.
שמש כתב:אולי 'defunt in libro' = 'חסר בספר' בלטינית.
בערל כתב:מישהו יכול לפענח את זהות הכותב?
ושא_נס כתב:יקימנו היד? בע??
הינו לאל יתברך
וכן היה כי הצליחו במלכותו. חנניה מישאל ועזריה
בהצלחות ה?
עדרי? ה'
מתחבר עכו"ם?
הזהומה??
וונדרבר כתב:בערל כתב:מישהו יכול לפענח את זהות הכותב?
מה שאפשר לראות בינתיים הוא שהשם הפרטי של הכותב הוא "שלום", שם בנו הוא "רבי שלמה רב ושו"ב בק"ק טעקוטש".
הצילום שהבאת קטוע מצד שמאל, ויתכן ששם אפשר לראות את שם עירו (אחרי התאריך), ואולי גם שם משפחתו (בחתימתו).
בערל כתב:אני מעלה שוב את המכתב בשלמותו וגם את צדו השני, השאלה העיקרית שלי מי הוא הרב שלמה מטעקוטש? בחיפוש בגוגל לא מצאתי את העיירה הזו,
וונדרבר כתב:עכשיו שהעלית את המכתב בשלמותו, נראה ששם משפחתו "בהרב", הוא חותם "שלום בהרב", ובעמ' הבא בנו הצעיר חותם "דוד בהרב".
כמו כן נראה לפענח את מה שכתוב אחרי התאריך: "בריטשאן" (?), אולי זה שם העיר.
(ועדיין אין ודאות שזה עיר מגוריו, אולי מקום נופש?)
בערל כתב: אחרי חיפוש באוצר מצאתי שכותב המכתב הוא רבי שלום רבינאוויטש רב העיר בריטשאן, מה שכתב 'בהרב' הכוונה שהוא בן הרב, כי אביו היה רב העיר לפניו, וכן בנו דוד שכותב 'בהרב' הכוונה כנ"ל (כמו שהדמורי"ם חותמים פלוני בהרב פלוני מ..)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 56 אורחים