איש_ספר כתב:רצ"ב שיחה מעניינת עם הרבי מבוהוש שליט"א, מתוך קובץ פרי יצחק שעלה לאוצר בגי' 10
יוסי 10 כתב:אני מתאר לעצמי שעדיין לא נעשתה מלאכה מושלמת לאיסוף כתביו בצורה מסודרת, וחבל.
בנתיים הדברים מפוזרים בקבצים שונים, וכדומה, בספר אחד או שנים ממנו.
יכנס בקרוב לאוצרבגולה כתב:בספר פרי ברוך להר"ר ברוך וואסינג שליט"א (לא נמצא באוצר) בריש ח"ב יש קונטרס בשם תורת חיים, בה מביא המחבר ממה שהיה לו עם הרב זצ"ל.
איש_ספר כתב:יכנס בקרוב לאוצרבגולה כתב:בספר פרי ברוך להר"ר ברוך וואסינג שליט"א (לא נמצא באוצר) בריש ח"ב יש קונטרס בשם תורת חיים, בה מביא המחבר ממה שהיה לו עם הרב זצ"ל.
מחולת המחנים כתב:מסופר שהגר"ח חלה באמצע ימיו במחלה קשה, ונכנס אל הסטייפלער זצ"ל לברכה ועצה ותושיה, אמר לו הסטייפלער שאנו מוצאים במשנת [ברייתא] "ואלו דברים" שאנו אומרים: "וביקור חולים והכנסת כלה ולוית המת", ולמדים מכך שמצות הכנסת כלה מפסקת בין ביקור חולים להלוית המת, הגר"ח עשה כדבריו וזכה להאריך ימים.
בן מלך כתב:הייתי נוכח בשבע ברכות שהגר"ח השתתף בו שנים ספורות לפני פטירתו, והחתן אמר דרשה וציטט תוס' במקום מסוים. הגר"ח אמר "אין כזה תוס'", והחתן התעקש שיש, והתווכחו, עד שהלך מישהו לביהמ"ד סמוך והביא גמ', והנה יש תוס' כזה! התנצל הגר"ח ואמר: "כבר שלושים שנה שלא פתחתי את הגמרא הזו".
אפרקסתא דעניא כתב:מה העניין בסיפור הזה?
מן הדרום כתב:שמעתי מת"ח אחד מירושלים שגדל בשיקגו, בזמן שר' חיים היה שם. והיה בחור כבן 19 סטודנט לכימיה באוניברסיטה. יום אחד אמרו לו שר' חיים קורה לו. הוא שאל-מה אתה עושה, והבחור ענה,שאל ר"ח,למה אתה לומד את זה, ענה הבחור-כי זה מעניין אותי, ר"ח צעק וואס [הוא אמר שזו היתה צעקה ששמעו למרחק רב], מילא אם היית אומר לי שאתה לומד כדי לעלות לארץ ולסייע למדינה שעכשיו קמה, אבל סתם בגלל שאתה אוהב?. הבחור לקח הדברים ללב, ומאותו רגע לא חזר ללימודיו, והחל ללמוד תורה והיה מרביץ תורה גדול.
עוד סיפר שאחרי שנים ר"ח היה אצלו בירושלים, וביקש מספר טלפון של מישהו, ואחרי שאמרו לו חשב רגע, שאל המארח -מה הרב עושה?,והסביר ר"ח .נניח שהמספר הוא 364789, אני מפריד לל"ו,מ"ז,פ"ט ומחפש איזה ענין בדפים אלו במסכתות כלשהן, אני מחבר את זה לאחד וכך זוכר, ואכן אחרי כמה שנים ביקש שוב את המספר, ופתאום אמר, אה כבר אמרתם לי פעם, ונזכר בדרך הנ"ל
פייביש אופטובסקי כתב:האם מי מבניו של ר' חיים מתגורר בארץ ישראל?
תודה רבה.
כלבאשבוע כתב:פייביש אופטובסקי כתב:האם מי מבניו של ר' חיים מתגורר בארץ ישראל?
תודה רבה.
נדמה לי שבנו גר בשכונת הר נוף ירושלים
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 435 אורחים