הרבה פעמים אני מחפש משהו בחיפוש החפשי וכשאני מוצא מראה מקום לספר מסוים (שלא עלה בחיפוש החפשי) אני מחפש אותו בחיפוש שם ספר. הטאבים שאתה מציע לכאורה יכבידו עלי מאד.גירסה 15 כתב:שלב ראשון אני מעלה כאן סקיצה ממראה חלון החיפושים. עד היום, "חלון חיפוש ספר" ו"חלון החיפוש החפשי" הופיעו באותו מסך, כאשר תוצאות החיפוש החפשי נמצאות בחלק העליון, ואילו חיפוש הספרים בחלק התחתון. עלה בדעתנו לחלק את החלונות הנ"ל לשני מסכים, כאשר בחלקו העליון של המסך ישנם שני טאבים, אחד לחיפוש ספר והשני לחיפוש חפשי. ראו בציור.
מה דעת הקהל הקדוש בענין זה
אביגדור כתב:הרבה פעמים אני מחפש משהו בחיפוש החפשי וכשאני מוצא מראה מקום לספר מסוים (שלא עלה בחיפוש החפשי) אני מחפש אותו בחיפוש שם ספר. הטאבים שאתה מציע לכאורה יכבידו עלי מאד.
אוהב אוצר כתב:האם יהיה ניתן לשתף בפועל את המשתמשים בגר' ניסוי? [אני מדבר על כל חידוש/פונקציה שעשו לו סקיצה, לכאורה יועיל להנהלה.
מחברי למדתי כתב:לדעתי הקטה על אף שאני רק רוכש מנוי מפעם לפעם יועיל מאוד באם תהיה אפשרות בחיפוש הספרים למיינם גם לפי שנת הדפסתם, לדוגמא רק משנה פלונית.
אוצר החכמה כתב:אבל זה מה ששאלתי מה יועיל לכם שנת הדפסה? יש ראשונים ואחרונים שספרם נכתב לפני מאות שנים אבל המהדורה הודפסה כעת ובמיון לפי שנת הדפסה תקבלו אותם שלא כפי שרציתם.
צולניק כתב:הצעה קטנה לתיקון: אני משתמש הרבה להגיע לחומר דרך 'נושאים', מוטב שהספר יפתח בעמוד שבו מתחיל הנושא המבוקש [לדוגמא, אם אני מחפש חומר על אלול, מובא ברשימה מאות ספרים שבתוכם משולב עניני אלול אך לעולם הספר יפתח בעמוד הראשון, הטוב ביותר אם אפשר שהספר יפתח תיכף בענין אלול].
כתב ומכתב כתב:האם יש אפשרות שהחיפוש יתבצע רק במהדורה האחרונה של כל ספר?
צוות האוצר כתב:כיצד יהיה ניתן לדעת איזה ספר הוא מהדורה אחרונה? המחשב/התוכנה לא יודעת פרט כזה.
כתב ומכתב כתב:לכם ההזדמנות גם לעשות מזה כסף: 'וילנא החדש' או 'עוז והדר' אלו השניים הראשונים שיתחרו על ייצוג כש"ס יחיד בתוצאות החיפוש, וכן הלאה בהוצאות נ"ך, ספרי ראשונים וכדו'
כתב ומכתב כתב:צוות האוצר כתב:כיצד יהיה ניתן לדעת איזה ספר הוא מהדורה אחרונה? המחשב/התוכנה לא יודעת פרט כזה.
בדיוק כפי שפירטת, וכשם שערכתם את כל שאר הנושאים והקטגוריות, קיוויתי שאתם תכריעו מי תהיה ההוצאה שתישאר בקטגוריית 'סינון מהדורות ישנות'.
לכם הכלים לדעת איזה ספר הכי מדויק בתוצאות חיפוש
לכם האנשים שידעו להעריך, גם מבין שתי הוצאות חדשניות, איזה ספר יותר טוב למחפשים
לכם ההזדמנות גם לעשות מזה כסף: 'וילנא החדש' או 'עוז והדר' אלו השניים הראשונים שיתחרו על ייצוג כש"ס יחיד בתוצאות החיפוש, וכן הלאה בהוצאות נ"ך, ספרי ראשונים וכדו'
על כל פנים, גם אם אינכם רוצים לעשות זאת בצורה מוגדרת, הייתי מצפה שכחלק מהאופציה המובנית של מנוע החיפוש 'ממיין לפי רלוונטיות' (כך לפחות לפי הצהרת החיפוש תוך כדי פעולה) - היה אמור להיות שכשמחפשים פסוק למשל, ההוצאה המתקדמת של החומש, תהיה תוצאה מס' 1, אחריה חז"לים, ושוב - עותק אחד מכל ספר. ובסוף התוצאות תשאירו את כל מהדורות הגמרא וכדו'
עמקן כתב:אני מקווה שזה לא יקרה. אם התכנון ע"פ הכסף שהם מקבלים מהוצאות לאור עבור שיקולים שלהם, ולא ע"פ שיקולים של טובת המשתמש, זה יפגום אוצר החכמה מאד.
צוות האוצר כתב:כתב ומכתב כתב:צוות האוצר כתב:כיצד יהיה ניתן לדעת איזה ספר הוא מהדורה אחרונה? המחשב/התוכנה לא יודעת פרט כזה.
בדיוק כפי שפירטת, וכשם שערכתם את כל שאר הנושאים והקטגוריות, קיוויתי שאתם תכריעו מי תהיה ההוצאה שתישאר בקטגוריית 'סינון מהדורות ישנות'.
ראשית, אני לא נכנס לזה שמדובר בעבודת נמלים אדירה שברור שהיא תבוא על חשבון פיתוחים אחרים.
הענין הוא: מי יכריע איזו מהדורה היא אחרונה? מה היא העדכנית ביותר? האם מה שלך נקרא מהדורה אחרונה היא נקראת גם למשתמש אחר?
יש ספרים שהודפסו לפני שנים רבות ובשנת תשל"ו או תשמ"ו יצא מהדורה 'חדשה' של אותו ספר - ונכון להיום לא יצאה מהדורה חדשה של אותו הספר בשנים האחרונות או שיצאה אולם היא לא נמצאת באוצר, האם את מהדורת תשל"ו נגדיר לך כמהדורה החדשה והעדכנית של הספר?
ושוב, נגעתי רק במקצת נקודות בקצת מחשבה...
כתב ומכתב כתב:עמקן כתב:אני מקווה שזה לא יקרה. אם התכנון ע"פ הכסף שהם מקבלים מהוצאות לאור עבור שיקולים שלהם, ולא ע"פ שיקולים של טובת המשתמש, זה יפגום אוצר החכמה מאד.
בדיוק לכן נקטתי דוגמה משני הש"סים, שאין כל נפק"מ למחפש מהיכן הוא מקבל את המקור, בשניהם איכות האות מצויינת והתוצאה מדויקת לבקשת החיפוש.
ההיתכנות הכלכלית של המיזם אינה פוגמת אלא היא היחידה שתאפשר את קיומו, ראה בהערתו של 'צוות האוצר' שזה יבוא על חשבון פיתוחים אחרים, ובודאי אם כמה הוצאות-ספרים נכבדות ישלמו תמורת עדיפות של ספריהם, ויודגש: העדיפות היא רק במקרה שההוצאה שלהם אינה נופלת באיכותה מהמתחרות, אז במקרה כזה הם יוכלו ליטול "חסות" על המימון של הפיתוח.
אביגדור כתב:הרבה פעמים אני מחפש משהו בחיפוש החפשי וכשאני מוצא מראה מקום לספר מסוים (שלא עלה בחיפוש החפשי) אני מחפש אותו בחיפוש שם ספר. הטאבים שאתה מציע לכאורה יכבידו עלי מאד.גירסה 15 כתב:שלב ראשון אני מעלה כאן סקיצה ממראה חלון החיפושים. עד היום, "חלון חיפוש ספר" ו"חלון החיפוש החפשי" הופיעו באותו מסך, כאשר תוצאות החיפוש החפשי נמצאות בחלק העליון, ואילו חיפוש הספרים בחלק התחתון. עלה בדעתנו לחלק את החלונות הנ"ל לשני מסכים, כאשר בחלקו העליון של המסך ישנם שני טאבים, אחד לחיפוש ספר והשני לחיפוש חפשי. ראו בציור.
אביגדור כתב:הרבה פעמים אני מחפש משהו בחיפוש החפשי וכשאני מוצא מראה מקום לספר מסוים (שלא עלה בחיפוש החפשי) אני מחפש אותו בחיפוש שם ספר. הטאבים שאתה מציע לכאורה יכבידו עלי מאד.גירסה 15 כתב:שלב ראשון אני מעלה כאן סקיצה ממראה חלון החיפושים. עד היום, "חלון חיפוש ספר" ו"חלון החיפוש החפשי" הופיעו באותו מסך, כאשר תוצאות החיפוש החפשי נמצאות בחלק העליון, ואילו חיפוש הספרים בחלק התחתון. עלה בדעתנו לחלק את החלונות הנ"ל לשני מסכים, כאשר בחלקו העליון של המסך ישנם שני טאבים, אחד לחיפוש ספר והשני לחיפוש חפשי. ראו בציור.
עוד דבר, אם אני על ספר שמחברו חיבר עוד כמה ספרים, שיהיה אפשרות בלחיצה שיתן לי כל הספרים של המחבר זה אף בשמות אחרים כמובן
אוצר החכמה כתב:עוד דבר, אם אני על ספר שמחברו חיבר עוד כמה ספרים, שיהיה אפשרות בלחיצה שיתן לי כל הספרים של המחבר זה אף בשמות אחרים כמובן
דבר זה קיים. הרבה שנים. אתה לוחץ על שם הספר עם הלחצן הימני של העכבר ובוחר את הצג את ספרי המחבר
חזור אל “אוצר החכמה - הצעות ליעול ושיפור השימוש בתוכנה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים