מתפעל כתב:קראתי ושכחתי היכן, על הגאון רי"א ספקטור מקובנא שכאשר היה נער קטן לא הצליח בלימודו ושמע את אביו אומר לאמו שאולי ישלחו אותו להיות שוליא לאופה או לחייט וכך ילמד מקצוע.
כאשר שמע את התכנית של הוריו, התמרמר מאד והחליט לקחת את הלימודים ביתר רצינות והפך למתמיד גדול.
כעת כשאני כותב זאת, אני מתחיל לחשוב שאולי סיפור זה קראתי על הרידב"ז ולא רי"א.
יש למישהו מידע?
ישראל הר כסף כתב:יש מי שלא מכיר את הסיפור כמו שמספר אותו הגרב"מ שליט"א?
ישראל הר כסף כתב:במה הוא סותר את הסיפור?
תוכל לכתוב בערך?
ישראל הר כסף כתב:יש מי שלא מכיר את הסיפור כמו שמספר אותו הגרב"מ שליט"א?
http://www.kolhalashon.com/New/Media/MP ... RavID=2021
עשוי לנחת כתב:אכן מיד כשראיתי שם שסותר את הסיפור, עלה בראשי ה"מצב" של הסיפור של הגרב"מ וכו'
ואכן חבל, אבל אולי בשביל לקרב אפשר כידוע מרבי שלום שבדרון זצ"ל
אדג כתב:עשוי לנחת כתב:אכן מיד כשראיתי שם שסותר את הסיפור, עלה בראשי ה"מצב" של הסיפור של הגרב"מ וכו'
ואכן חבל, אבל אולי בשביל לקרב אפשר כידוע מרבי שלום שבדרון זצ"ל
וזה עצמו - שכך הורה רש"ש - הוא מטעם זה, וד"ל.
בברכה המשולשת כתב:אני מכיר את הסיפור על מרן הנצי"ב, וכפי שהעירו לעיל. אף פעם לא שמעתי אותו על מרן רשכבנה"ג הגריא"ס.
התפעלות כתב:ופה מוסיף הגרא"י בדרכו המאפיין "כיום כל המחברי ספרים למיניהם שיגיעו לשמים ישאל אותם הקב"ה איפה הסנדלים!!"
עשוי לנחת כתב:התפעלות כתב:ופה מוסיף הגרא"י בדרכו המאפיין "כיום כל המחברי ספרים למיניהם שיגיעו לשמים ישאל אותם הקב"ה איפה הסנדלים!!"
טוב עשית שלא כתבת על איזה גדול אמר זאת רא"י שיהיה בריא.
מתפעל כתב:כמדומני שהסיפור על הנצי"ב מובא בשרי המאה. אבל ידוע שבשרי המאה מוחלפים בטעות בהרבה סיפורים שמות הרבנים.
עושה חדשות כתב:יצחק אלחנן שמאלה???
אולי באמת ראוי לברר הדבר מדברי חז"ל וכו', האם יש טענה כזו - רצחת את רי"א,
או דאינו כן, וכל שקיים מצוות ונמנע מעבירות יורש גן עדן ואינו נענש כלל.
(מלבד הכווייה מחופת חבירו, וכן מחופת עצמו מה שיכל להגיע, וכנודע מהגר"א בענין כף הקלע).
תבא כתב:קו ירוק כתב:ישנו סיפור מזויע אחר על מרן רי"א, שלא פחד אחד מ'גדולי המשגיחים' שבדור, להתחצף מול קברו של ר"יא. כולי זעזוע מחדש כל אימת שאני נזכר במאורע מחפיר זה (פורסם לכל העולם ביתד נאמן דאז)
כמדומה שאינך יכול לבוא בטענות לאותו משגיח אלא לכל היותר על טעות היסטורית.- וגם היא אינה פוגעת בכבודו כלל.
אבל הביטויים החמורים שבהודעתך- כאשר עביד לגלויי על מי דיברת- חמורים פי כמה וכמה.
שנדע אשר לא נדע כתב:ואגב, האם זה כ"כ ברור שבחור חלש בכישרונות יכול להפוך לרעק"א? וכל אחד יכול להיות מתמיד כמו הרב אלישיב?
לי זה נראה תיאוריה של משגיחים בישיבות קטנות שמשום מה גם הם לא הפכו לגדולי ישראל למרות השאיפות.
שנדע אשר לא נדע כתב:הגרב"מ עצמו אמר באחד הפעמים שסיפר את הסיפור, כי מי שמכיר את ספרי מרן הגרי"א, אינו יכול להעלות על דעתו אפשרות שהוא לא היה עילוי וגאון.
ולכן כמו שנכתב כאן, הסיפור הוא אלגוריה מוסרית, ומוטב היה אם לא היו מדביקים את זה על גאון הגאונים.
גם על מרן הגרח"ק יש שמספרים את מה שאמרו על ר' יצחק אלחנן, ואני בעצמי שמעתי מתלמיד של הגר"ד לנדו, שהגר"ד אמר לו שהוא זוכר את הגרח"ק בצעירותו שהיה לו זיכרון פנומנלי.
ואגב, האם זה כ"כ ברור שבחור חלש בכישרונות יכול להפוך לרעק"א? וכל אחד יכול להיות מתמיד כמו הרב אלישיב?
לי זה נראה תיאוריה של משגיחים בישיבות קטנות שמשום מה גם הם לא הפכו לגדולי ישראל למרות השאיפות.
מתפעל כתב:כמדומני שהסיפור על הנצי"ב מובא בשרי המאה.
אבל ידוע שבשרי המאה מוחלפים בטעות בהרבה סיפורים שמות הרבנים.
הוגה כתב:לא עליו אמרו ע"ד הלצה שישב עם שני שקים, שק סיפורים ושק רבנים, ובאקראי הדביק רבנים לסיפורים ?
וונדרבר כתב:מתפעל כתב:כמדומני שהסיפור על הנצי"ב מובא בשרי המאה.
אבל ידוע שבשרי המאה מוחלפים בטעות בהרבה סיפורים שמות הרבנים.הוגה כתב:לא עליו אמרו ע"ד הלצה שישב עם שני שקים, שק סיפורים ושק רבנים, ובאקראי הדביק רבנים לסיפורים ?
כמדומני שראיתי פעם שרי"א קוסובסקי שחור (בן הדבר שאול), מצאצאי אבי הנצי"ב, מכחיש בתוקף את הסיפור על הנצי"ב.
שש ושמח כתב:ולמה על ריש לקיש מותר לומר שהיה ליסטים בצעירותו ועל גדולי דורינו אסור לומר זאת?
וונדרבר כתב:כמדומני שראיתי פעם שרי"א קוסובסקי שחור (בן הדבר שאול), מצאצאי אבי הנצי"ב, מכחיש בתוקף את הסיפור על הנצי"ב.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 466 אורחים