בן ירושלים כתב:היחס שלו למות " אני בז למלאך המות, צוחק לו בפנים"
לייטנר כתב:בן ירושלים כתב:היחס שלו למות " אני בז למלאך המות, צוחק לו בפנים"
במילים אלו?!
מה שנכון נכון כתב:יש עליו מאמר באחד מכרכי בעין יהודית של י"ד סלמון.
ישבב הסופר כתב:היה חתן הרב בנימין שקוביצקי הצ"ל המגיד ממינסק
בני ברקי כתב:זכיתי לשמוע עליו מאחינו הגרמ"מ חדש זצ"ל שסיפר לי שהיה אצלו רבות בתל אביב ושהיה לא פחות מאביו(המשגיח ר' מאיר זצ"ל) הן במוסר והן בת"ת אבל היה גדול מאביו שזכה שלא יהיה מוכר כ"כ...
פרנקל תאומים כתב:ישבב הסופר כתב:היה חתן הרב בנימין שקוביצקי הצ"ל המגיד ממינסק
ולפיכך גיסם של הג"ר בצלאל אב"ד גייטסהד, והג"ר אהרן(מינסקער) זצ"ל(היה אח נוסף, שכחתי את שמו).
ישבב הסופר כתב:פרנקל תאומים כתב:ישבב הסופר כתב:היה חתן הרב בנימין שקוביצקי הצ"ל המגיד ממינסק
ולפיכך גיסם של הג"ר בצלאל אב"ד גייטסהד, והג"ר אהרן(מינסקער) זצ"ל(היה אח נוסף, שכחתי את שמו).
הר"ר בצלאל כהן אב"ד פטרסון, מח"ס משכן בצלאל
פרנקל תאומים כתב:מה שנכון נכון כתב:יש עליו מאמר באחד מכרכי בעין יהודית של י"ד סלמון.
הרב יוחנן דוד סלומון זצ"ל למד גם הוא בהישוב (אח"כ ב'חברון' כמדומני), כך שמסתמא היה תלמידו.
אשמח אם תוכל למצוא את המאמר, ולעדכן אותנו באיזה כרך ועמוד הוא נמצא.
ישבב הסופר כתב:אב"ד גייטסהד היה הג"ר נפתלי, חמיו של הג"ר בצלאל ראקאוו.
שלמה בן חיים כתב:היה עוד גיס נוסף הרב ד"ר חזן המוהל מתל אביב
ישבב הסופר כתב:שלמה בן חיים כתב:היה עוד גיס נוסף הרב ד"ר חזן המוהל מתל אביב
אכן, ד"ר הרב יצחק יוסף חזן.
כבר הארכנו בתולדות המשפחה באשכול המיוחד לכך. viewtopic.php?p=72458#p72458
סב אשתי, חתנו של רי"י חזן הנ"ל, סיפר לי כמה דברים על הגר"ד חדש דודו, ובעז"ה אפגשהו הערב ואשאלהו אודותיו ואביא דבריו כאן להנציח זכרו של גאון זה.
ארי שבחבורה כתב:שמעתי מדודי התבטאות חריפה בשמו אודות מאמר חז"ל שאפילו רשעים שבישראל מלאים מצוות כרימון: ש"מ שאפשר להיות מלא מצוות כרימון ועדיין להיות רשע...
שלמה בן חיים כתב:ישבב הסופר כתב:שלמה בן חיים כתב:היה עוד גיס נוסף הרב ד"ר חזן המוהל מתל אביב
אכן, ד"ר הרב יצחק יוסף חזן.
כבר הארכנו בתולדות המשפחה באשכול המיוחד לכך. viewtopic.php?p=72458#p72458
סב אשתי, חתנו של רי"י חזן הנ"ל, סיפר לי כמה דברים על הגר"ד חדש דודו, ובעז"ה אפגשהו הערב ואשאלהו אודותיו ואביא דבריו כאן להנציח זכרו של גאון זה.
חתנו של הרב חזן? היש לו עוד חתן חי? לא ידעתי אלא על בתו בינה ומרים שבעליהם נלב"ע, האם היו לו עוד בנות? מי הוא חתנו?
בן ירושלים כתב:בשיחות היה חוזר על הסיפור באותו אדם שהיה אוהב עגבניות וכשמצא עגבניה אמר לה " אוי עגבניה (ע' בפתח, ג' בשוא, ב' בפתח, נ' בשוא) עגבניה, כמה שחיפשתי אחריך. עכשיו שאת בידי ...אוכל אותך). כנראה רצה להראות האבסורד שאדם אומר שאוהב מאכל ואז אוכל אותו. ובעצם הוא אוהב עצמו ולא את המאכל.
בן ירושלים כתב:כדרכם של הרבה ליטאים בני דורו היה לו יחס חיובי למדינה ומוסדותיה. בליל יום העצמאות היו עושים ביישוב סעודה חגיגית, ור' דוד היה מיסב עם התלמידים. כל שנה דרש על הפסוק "זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו (הו' כמובן בצירה)
בן ירושלים כתב:בהלויתו שיצאה מה"ישוב" הספידו בבכי תמרורים אחיו ר' מאיר, היה קשה להבין , ובפרט שדומני שדבר ביידיש. אחר כך הרב אזרחי הספידו. מה שנשאר בזכרוני זו שאגתו "אוי פעטער פעטער"
בנו היחיד ר' יאיר היה ת"ח נכבד וראש כולל בבני ברק
היה בזמני בחור שרשם את שיחותיו. שמעתי שהוציא חוברת. אודה למי שיחכימנו בזה.
פרנקל תאומים כתב:בן ירושלים כתב:בהלויתו שיצאה מה"ישוב" הספידו בבכי תמרורים אחיו ר' מאיר, היה קשה להבין , ובפרט שדומני שדבר ביידיש. אחר כך הרב אזרחי הספידו. מה שנשאר בזכרוני זו שאגתו "אוי פעטער פעטער"
אני מבין מדבריך שבנו הג"ר יאיר כבר איננו עימנו בעלמא הדין, מה אתה יודע על צאצאיו?
האם לר' דוד לא היו בנות?
פרנקל תאומים כתב:בן ירושלים כתב:בהלויתו שיצאה מה"ישוב" הספידו בבכי תמרורים אחיו ר' מאיר, היה קשה להבין , ובפרט שדומני שדבר ביידיש. אחר כך הרב אזרחי הספידו. מה שנשאר בזכרוני זו שאגתו "אוי פעטער פעטער"
אני מבין מדבריך שבנו הג"ר יאיר כבר איננו עימנו בעלמא הדין, מה אתה יודע על צאצאיו?
האם לר' דוד לא היו בנות?
צולניק כתב:חתנו של ר' יאיר חדש הוא ר' יצחק שמעון נו"נ בישיבת 'מאור התלמוד'.
פרנקל תאומים כתב:צולניק כתב:חתנו של ר' יאיר חדש הוא ר' יצחק שמעון נו"נ בישיבת 'מאור התלמוד'.
ר' יצחק שמעון מה?
מיללער כתב:ארי שבחבורה כתב:שמעתי מדודי התבטאות חריפה בשמו אודות מאמר חז"ל שאפילו רשעים שבישראל מלאים מצוות כרימון: ש"מ שאפשר להיות מלא מצוות כרימון ועדיין להיות רשע...
אצל חסידים מקובל זה בשם הרמ"מ מקוצק זצ"ל, וכן כותב פרופ. העשיל בספרו על קוצק
פרנקל תאומים כתב:מו"ר ר' יידל סיפר על ר' דוד זצ"ל, שמחמת חוליו נצרך לצאת לבית הכבוד לעיתים קרובות, ולפיכך מסר את שיעורו היומי בחדר שיעורים הניצב מול הדלת הראשית של בית המדרש(אם הבנתי נכונה-לפנ"כ מסר את שיעורו בחדר אחר), ומחדר זה ישנה דלת פנימית למסדרון הפנימייה, וכאשר נצרך לצאת באמצע השיעור, פתח עם מפתח את הדלת הזו, ובמרחק כמה מטרים, בתוך הפנימייה, היו חדרי כבוד. קיצור הדרך היה משמעותי מאד, דאל"ה היה עליו לצאת מחדר השיעורים, לפנות ימינה אל עבר גרם המדרגות, לרדת מקומת בית המדרש, ובקומת הכניסה לפנות שמאלה לחדרי בית הכבוד שם.
יומא חדא, חמד לו לצון תלמיד שוטה וסתם את חור המנעול של הדלת הפנימית. במהלך השיעור, ר' דוד ניסה לפתוח את הדלת, אך לא הצליח להחדיר את המפתח... בלא אומר ודברים פנה לדלת הכניסה ויצא בדרך הארוכה לחדרי הכבוד שבקומת הכניסה.
לאחר זמן רב, הבחין ר' יידל במקרה שר' דוד איננו משתמש בדרך הקיצור, אלא פונה לדרך הארוכה עם המדרגות, ושאל אותו בחרדה(לבריאותו)מה זה ועל מה זה, ר' דוד התחמק מלהשיב, ור' יידל בדק את העניין לעומקו עד שגילה לתדהמתו את מה שאירע.
"שאלתי את ר' דוד(כך ר' יידל): מדוע שתקת? מדוע לא אמרת לי מילה?", הרי הוא היה מבוגר וחולה, והדבר גרם לו מאמץ וסבל רב, אבל הוא לא אמר מילה.
"אתם מבינים? (אומר לנו ר' יידל), הוא היה יהודי צדיק, צדיק!".
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 423 אורחים