שבילי דנהרדעא כתב:שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.
אראל כתב:שבילי דנהרדעא כתב:שמעתי שהטשקולד shmerling בכשרות קהל עדת ישורון שווייץ, וטשוקלד מחב' גרוס בכשרות הרב וייסמנדל וכן בכשרות הבד"ץ מגעלים במים, ואיני נוטל אחריות על זה.
הרב וויסמאנדל הוא נכדו של מרן המנחת יצחק זצ"ל, (חתן בנו ר' בעריש לאוי"ט), ומהלך הכשרות שלו לפי הוראותיו ופסקיו של המנח"י המחייב להכשיר במים ולא בשוקולד, שלפי שיטתו דינו כמי פירות
איטשע טבריאנער כתב:דיברתי כעת עם משגיח מטעם ההעדה"ח במפעל עלית-מגדים:
א. שוקולד פרוה- הכל מיוצר במכונות המיוחדות לייצור בהכשר הביד"ץ.
ב. שוקולד חלבי- כל המיכלים, ראשי יציקה ועוד עוברים הגעלה רגילה במים.
ג. צינורות השוקולד חלבי - [ובהדגישו שזה רק לע"ע שאין עדיין מכונות מיוחדות] בצינורות בהם עוברים השוקולד, א"א להגעיל במים מסיבות טכניות (מגע מים ושוקולד הוא מסוכן מחיידקים למיניהם ואסור ע"פ כללי משרד הבריאות). כך זה עובד: ישנו צינור בו עובר השוקולד, את הצינור הזה מקיף צינור רחב יותר בו זורמים מים חמים (כדי להמיס השוקולד שבצינור הפנימי) במים האלו מעורב חומר שפוגם את המים ואת הצינור של השוקולד להיות 'בולע' ונותן טעם, [דהיינו, המים, ודופן החיצונה לא בולעות השוקולד בגלל החומר המעורב במים ומידת החום של המים].
ד. 24 שעות קודם ייצור בהכשר הביד"ץ, מעבירים בתוך הצינור הפנימי שוקולד בהכשר הביד"ץ, ש'דוחף' את השוקולד מהייצור הקודם, לאחר 24 שעות מתחיל הייצור בהכשר הביד"ץ (בדר"כ הכשרה זו נעשית ביום חמישי כדי ש 24 השעות יהיו על חשבון שבת)
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.
אבןטובה כתב:קאליבוט טשוקלד בהכשר 0k האיך מגעילים? ואם זהו הכשר מעולה?
איטשע טבריאנער כתב:ד
ה. הוא לא מאמין שיש כשרות שמהדרת יותר, לדעתו לא קיימת עוד אופציה.
שאלת תם כתב: . . נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!
לבי במערב כתב:שאלת תם כתב: . . נשמע כאן שהשמרלינג יותר מהודר מהפרה, זה אכן כך ? תמיד שמעתי שההכשרים בארץ מהודרים לאין ערוך מההכשרים בחו"ל מכל הבחינות, וכ"ש שכשרות הבד"ץ היא בחינת: 'ואת עלית על כולנה'. אולי מישהו יכול לשפוך אור על השוקולד.
תודה רבה!
גא"מ להנ"ל.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 123 אורחים