ככל אשר עשה עזיהו אביו - הטובות שעשה אביו וזהו שאמר רבי שמעון בן יוחאי במסכת סוכה אלמלא יהי' אברהם אבינו מקבל עליו כל עונות הדורות עד לו אני הייתי מקבל עלי חטאי הדורות מאברהם עד לי ואם היה יותם בן עזיהו עמי היינו מקבלין עלינו מאברהם ועד סוף הדורות שבכל המלכים שלפניו ולאחריו מצינו בהם חטא חוץ מיותם, דוד רק באוריה החתי שלמה נשיו הטו לבבו ורחבעם עזב את תורת ה', אביה וילך בכל חטאת אביו, אסא הוציא כסף וזהב מאוצרות בית ה' ונתן הנביא בית המהפכת, יהושפט נתחבר לרשע יהורם הרג אחיו אחזיהו אמו יועצתו להרשיע יואש הרג זכריה ונעשה קדש אמציה השתחו' לפסילי שעיר עזיהו נכנס להיכל להקטיר אחז הלך בדרכי מלך ישראל וגם עשה מצבות לבעלים חזקיה גבה לבו ויהי עליו קצף ועל שלשה לא הודו לו, מנשה עשה הרע בעיני ה' יאשיהו לא שמע דברי נבואה מפי אלהים צדקיה עשה הרע בעיני ה' ולא נכנע מפני ירמיה אבל יותם לא נמצא בו שום דופי (כך אמר לי ר' אלעזר בר משה):
לייטנר כתב:אכן, ושמו ומהותו זהים, כמובן מלבד ההסתייגות הקבועה: "רק הבמות לא סרו...".
לייטנר כתב:אגב, מי העיד על עצמו שנשמתו היא נשמת יותם?
יגאל10 כתב:לייטנר כתב:אגב, מי העיד על עצמו שנשמתו היא נשמת יותם?
רמ"י חרל"פ.
יגאל10 כתב:כך זכורני. נחכה לליטנר שיתן מ"מ מדוייק..
ר_חיים_הקטן כתב:הבן איש חי אמר על תלמידו הרב יהודא פתייה שהיה גלגול נשמת בעל הנודע ביהודה.
ר_חיים_הקטן כתב:הבן איש חי אמר על תלמידו הרב יהודא פתייה שהיה גלגול נשמת בעל הנודע ביהודה.
לייטנר כתב:יגאל10 כתב:כך זכורני. נחכה לליטנר שיתן מ"מ מדוייק..
הד הרים פ'.
ר_חיים_הקטן כתב:החכם הר' אברהם אנתבי (אדס, סבו של הרב יהודה אדס) ראה בחלומו שר' יהודה פתיה היה גלגול מהנוב"י
בברכה המשולשת כתב:ר_חיים_הקטן כתב:הבן איש חי אמר על תלמידו הרב יהודא פתייה שהיה גלגול נשמת בעל הנודע ביהודה.
ועל רבו רבי עבדאללה סומך שהוא תיקון אחז
עקביה כתב:המלך יותם אינו נמנה בין אלה שמתו בעטיו של נחש, ומ"מ הוא יוצא דופן, שכן הוא המלך היחיד בכל מלכי ישראל ויהודה שלא נאמרה עליו בתנ"ך אף מילת ביקורת.
כמש"כ המפרש (המכונה רש"י) לד"ה:
רש"י דברי הימים ב פרק כז
(ב)ככל אשר עשה עזיהו אביו - הטובות שעשה אביו וזהו שאמר רבי שמעון בן יוחאי במסכת סוכה אלמלא יהי' אברהם אבינו מקבל עליו כל עונות הדורות עד לו אני הייתי מקבל עלי חטאי הדורות מאברהם עד לי ואם היה יותם בן עזיהו עמי היינו מקבלין עלינו מאברהם ועד סוף הדורות שבכל המלכים שלפניו ולאחריו מצינו בהם חטא חוץ מיותם, דוד רק באוריה החתי שלמה נשיו הטו לבבו ורחבעם עזב את תורת ה', אביה וילך בכל חטאת אביו, אסא הוציא כסף וזהב מאוצרות בית ה' ונתן הנביא בית המהפכת, יהושפט נתחבר לרשע יהורם הרג אחיו אחזיהו אמו יועצתו להרשיע יואש הרג זכריה ונעשה קדש אמציה השתחו' לפסילי שעיר עזיהו נכנס להיכל להקטיר אחז הלך בדרכי מלך ישראל וגם עשה מצבות לבעלים חזקיה גבה לבו ויהי עליו קצף ועל שלשה לא הודו לו, מנשה עשה הרע בעיני ה' יאשיהו לא שמע דברי נבואה מפי אלהים צדקיה עשה הרע בעיני ה' ולא נכנע מפני ירמיה אבל יותם לא נמצא בו שום דופי (כך אמר לי ר' אלעזר בר משה):
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 391 אורחים