ירושלמי כתב:אינני מבין אפי' מילה אחת באידיש, אך כמדומני שהטקסט הבא שייך לכאן:
פון מיין זאמלונג איבער ניגוני קארלין
אשאד איך האב נישט דא ביי מיר מיין גאנצע זאמלונג, איך האב עס מער ווייניגער איבער געגעבן צו א שרייבער פון א געוויסע צייט שריפט וואס טוט איבער דעם
די מערסטע באקאנטע מנגן\מלחין אין קארלין (חוץ די רביים), איז געווען החסיד ר' יעקב טעלחינער, מער פרטים קוקט אין 'פרי ישע אהרן' (עמ' שעג).
אין די ביכל פון מנשה אונגער 'חסידות אין יום טוב' (עמ' 110) איז דא געדרוקט נאטען פון א ניגון פון הרה"ק ר"א מקארלין זי"ע אויף די ווערטער "מלאכים שרפים ואופנים פרעגן זיך (בנ"א [וואס שטימט מער] שמעתי: פרעגן זיי,) אוי וויי אוי וויי, וואס ענפערט מען זיי, לית אתר פנוי מיני'"
חכם באשי כתב:אם המלאכים שרים זאת (או שרו, בעָבר), נוסח השיר היה צריך להיות: "אנו שרפים ואופנים וחיות הקודש" וכו', ולא: "מלאכים שרפים ואופנים וחיות הקודש" וכו'.
חכם באשי כתב:משום מה קשה לי לקבל "הורדת שירים" מהשמים...
חכם באשי כתב:דווקא פתקים מן השמים כן מסתדרים לי, שירים לא כ"כ...
(אמנם כבר איתא במקורות קדומים על 'פתקא מן שמיא' [כמו בגמ' יומא סט ע"ב (בערך) על הפתק שנפל מהשמים לשבים מגלות בבל, וכמו שאיתא בראשונים על ברכת 'ברוך שאמר'], ומעודי תמהתי האם מדובר ב'פתק' ממש (נייר? קלף?) או איזה חיזיון-חלום בו ראה הרואה פתק ועליו נכתב מה שנכתב)
חנבין כתב:יש לי מובאה יותר מוסמכת על קדוש עליון ששמע שירת מלאכים ולמד מהם ניגון, אך לא אצטט רק כדי שיתלוצצו עליה).
זקן ששכח כתב:אגב, למה מחקו ומי מחק בשורה האחרונה תיבה אחת?
ישבב הסופר כתב:זקן ששכח כתב:אגב, למה מחקו ומי מחק בשורה האחרונה תיבה אחת?
אני לא יודע, אך אילו היית צריך לנחש מה היה כתוב שם, מאי הוה סלקא דעתך?
עזריאל ברגר כתב:איפה אפשר למצוא הקלטות של הניגון?
הכהן כתב:עזריאל ברגר כתב:איפה אפשר למצוא הקלטות של הניגון?
לפני שעה מישהו חיפש את זה בפורום אחר...
https://www.dropbox.com/s/9b2zt7ozsw1wk ... 9.mp3?dl=0
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 201 אורחים