אום אני חומה כתב:ר' חיים פרוינד הוא מי שמוסר בכולל נחל"מ את השיעור של הרייד על הדף, כל יום דף אחר!
עדיין לא הובהר כאן מה זה 'לומדי תורה', ואם אפשר גם כמה מילים על הנפטר ומעלותיו.
שומר-הגחלת כתב:לומדי תורה היא קהילה הונגרית בה מתפללים גם אשכנז וגם ספרד, הכל לפי החזן, כיום, כשהזן ההונגרי הולך ונכחד, בימ"ד זה משמש בשבתות עיקר את הכלל חסידים ברחובות. אבל גם לא מעט ליטאים מתפללים שם.
חתנו וממשיך דרכו הגאון ר' חיים פרוינד נחשב בהגדרתו "ליטאי"
שומר-הגחלת כתב:לומדי תורה היא קהילה הונגרית בה מתפללים גם אשכנז וגם ספרד, הכל לפי החזן, כיום, כשהזן ההונגרי הולך ונכחד, בימ"ד זה משמש בשבתות עיקר את הכלל חסידים ברחובות. אבל גם לא מעט ליטאים מתפללים שם.
שברי לוחות כתב:ברוך דיין האמת
זכרנו ימים מקדם את מאור פניו ואת תפילותיו בשנים הטובות
בברכה המשולשת כתב:נתבקשתי להוסיף שהיה אחיהם של הגרי"י פישר זצ"ל בעל אבן ישראל
דן בן יעקב כתב:בברכה המשולשת כתב:נתבקשתי להוסיף שהיה אחיהם של הגרי"י פישר זצ"ל בעל אבן ישראל
גאב"ד "העדה החרדית"?
בברכה המשולשת כתב:נתבקשתי להוסיף שהיה אחיהם של הגרי"י פישר זצ"ל בעל אבן ישראל ויבחלט"א הגר"ש פישר שליט"א בעל בית ישי
צולניק כתב:בברכה המשולשת כתב:נתבקשתי להוסיף שהיה אחיהם של הגרי"י פישר זצ"ל בעל אבן ישראל ויבחלט"א הגר"ש פישר שליט"א בעל בית ישי
טעות
מחולת המחנים כתב:כמדומני שהוא אחיו של הנגיד הטפסר ר' שלום פישר שיחי', (בן ר' שמשון פישר ז"ל).
שומר-הגחלת כתב:גם זה טעות. אמש דברתי עם חתנו ואמר לי שכיום אין לו אחים.
דן בן יעקב כתב:בליל שבת האחרון הלך לעולמו הגאון רבי יוסף דב פישר זצוק"ל רב ואב"ד "לומדי תורה" ברחובות, גיסם של כ"ק מרן ה"ישועות משה" מויז'ניץ זצוק"ל (מזיוו"ש של ה"ישועות משה"), ושל הגר"ש פולק רב אב"ד בית חלקיה
אנא עבדא כתב:אני זוכר היטב את מייסדיו איש חסיד [בעלזא] ורב חסד ר' ? הרשקוביץ .
דן בן יעקב כתב:שומר-הגחלת כתב:לומדי תורה היא קהילה הונגרית בה מתפללים גם אשכנז וגם ספרד, הכל לפי החזן, כיום, כשהזן ההונגרי הולך ונכחד, בימ"ד זה משמש בשבתות עיקר את הכלל חסידים ברחובות. אבל גם לא מעט ליטאים מתפללים שם.
יש שם הרבה צאנזר'ס והגרי"ד פישר עצמו הוא חסיד סאטמר במקור (ולכן לא הצביע בבחירות לכנסת).
אנא עבדא כתב:אגב, אם זכרוני אינו בוגד בי הוא הגבר אשר הביא את הגרי"ד פישר זצ"ל לרחובות לפני יותר מחמישים שנה
לעומקו של דבר כתב:דן בן יעקב כתב:שומר-הגחלת כתב:לומדי תורה היא קהילה הונגרית בה מתפללים גם אשכנז וגם ספרד, הכל לפי החזן, כיום, כשהזן ההונגרי הולך ונכחד, בימ"ד זה משמש בשבתות עיקר את הכלל חסידים ברחובות. אבל גם לא מעט ליטאים מתפללים שם.
יש שם הרבה צאנזר'ס והגרי"ד פישר עצמו הוא חסיד סאטמר במקור (ולכן לא הצביע בבחירות לכנסת).
כמדומה תלמיד מהרי"ץ דושינסקי ולא סאטמר.
דן בן יעקב כתב:לעומקו של דבר כתב:דן בן יעקב כתב:שומר-הגחלת כתב:לומדי תורה היא קהילה הונגרית בה מתפללים גם אשכנז וגם ספרד, הכל לפי החזן, כיום, כשהזן ההונגרי הולך ונכחד, בימ"ד זה משמש בשבתות עיקר את הכלל חסידים ברחובות. אבל גם לא מעט ליטאים מתפללים שם.
כמדומה תלמיד מהרי"ץ דושינסקי ולא סאטמר.
יכול להיות שהוא תלמיד מהרי"ץ דושיסנקיא, אבל אני יודע שהוא חסיד סאטמר במקור.
אנא עבדא כתב:אני מתרפק על שיעורי התורה שלו, בקולו הרועם, ובמיוחד על הלכות שבת שהיה מוסר מקדמת דנא לפני קבלת שבת.
"לומדי תורה" היום בית כנסת כלל חסידי (הרבה חסידי צאנז). אני זוכר היטב את מייסדיו איש חסיד [בעלזא] ורב חסד ר' ? הרשקוביץ והגבאי ר' ? גרינבוים עוד מתקופת "הצריף" (מי זוכר?).
גביר כתב:אנא עבדא כתב:אני מתרפק על שיעורי התורה שלו, בקולו הרועם, ובמיוחד על הלכות שבת שהיה מוסר מקדמת דנא לפני קבלת שבת.
"לומדי תורה" היום בית כנסת כלל חסידי (הרבה חסידי צאנז). אני זוכר היטב את מייסדיו איש חסיד [בעלזא] ורב חסד ר' ? הרשקוביץ והגבאי ר' ? גרינבוים עוד מתקופת "הצריף" (מי זוכר?).
שנים רבות אחרי שנבנה בניין ביהמ"ד עוד הוסיפו לכנותו 'הצריף', פעם אף שאל אותי יהודי שחיפש מניין היכן הוא 'הצריף' שנאמר לו שיש בו מניין בשעה זו, כשהצבעתי על הבניין תהה מפני מה מכונה בניין כה גדול בשם צריף, הסברתי לו שבמשך שנים רבות עמד במקום צריף והתרגלו לכנות את המקום בשם 'הצריף'.
חתנו של הרב, ר' חיים גרין, סיפר לי שבבניית בית המדרש היתה סייעתא דשמיא מיוחדת
סכום קטן יחסית שנתרם לצורך הבניין אך לא היה בו די הושקע במניות, ערכן של אותן מניות עלה מאד תוך זמן קצר והגיע לסכום שנדרש לבנייה.
הרשקוביץ [את שמו הפרטי איני זוכר], יהודי בעל הדרת פנים, היה בעליה [בשותפות] של חנות טמבור במרכז העיר, ברחוב הרצל, בניו, אאל"ט יהלומנים. היה גבאי צדקה וסיבב בבקרים בבתי הכנסת לאסוף צדקה לעניים כשהוא מכריז 'בעל צדקות מצמיח ישועות'. היה ידוע כגבאי נאמן והציבור נתן לו בעין יפה, אאל"ט את הכסף שאסף מסר לרב נשוא האשכול דנן שחלקו לעניים.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 306 אורחים