פלגינן כתב:מאיריחיאלק כתב:מי הכותב
אנא מקד בקשתך.
[הכותב לא זכה להיות מתלמידי הבעשטה"ק; הוא נולד "בטעות" כמה מאות שנה לפניו...]
י. אברהם כתב:למעלה כתוב: יוסף מאיר ווייס.
פלגינן כתב:יישר כח גדול לכולם, איש כברכת ידו!עדיאל ברויאר כתב:ז. אולי יש לקרוא כך: ...כי פרי טוב מה מלא כי והוא עושה מכל...".
ואם כן, יש כאן טעות בתחביר/הבנה.
שלמה בן חיים כתב:אם אפשר לעזור לי בפענוח כתבי יד אלו המצו"ב יש שם כמה מילים שאני לא מצליח לפענח
אמרתי אחכמה כתב:שלמה בן חיים כתב:אם אפשר לעזור לי בפענוח כתבי יד אלו המצו"ב יש שם כמה מילים שאני לא מצליח לפענח
נא להעלות מה שכבר פיענחת, ואז ננסה לעזור לך אם ה"כמה מילים" שאתה לא מצליח לפענח.
שלמה בן חיים כתב:ר' דוד פיינשטיין
"ה אור ה' ב' כסלו תסו"ר לפ"ק אוזדא
מע"כ גיסי ידיד נפשי ומחמד לבבי הרה"ג סוע"ה עדיו לגאון ולתפארת בישראל גדול שמו, יראת ה' טהורה בהשכל אופיו? כקש"ת מו"ה יעקב קאנטראוויץ שליט"א ע"ש כל אנשי עדתו ק"ק ווארטישטיענא ה' עליהם יחיו.
אברך את השי"ת אשר לא יעזב חסידיו ואם כי ראשיתו מצער אחריתו ישגה מאד, עתה ישלח השי"ת ברכתו לעדתו כי תיכף לת"ח ברכה וכת"ר ישמח בהם והם בו. ויהי' תמיד שלום בשלות השקט לעבד את ה' ולהגות בתורתו.
עתותי אין בידי כי היום הגיעני ווא"ג ... להצלחה ע"כ דברי מועטים לעת עתה. נא להודיעני אם עלי לבוא בברכה לעדתו ועל שם מי. וכתוב להוריו יחיו כי אמו תחי' תסע יחד עם רעייתי הרבנית תחי' כי קשה לפני' ליסע בעצמה עם ילדים רכים נא לכתוב בכל יום ויום.
גיסו אוהבו מוקירו כוסף אשרו מברכו בכט"ס באריו"ש ובשלוה מפלל לה' בעד שלומו שמח בשמחתו
דוד פיינשטיין
שלמה בן חיים כתב:נא להעלות מה שכבר פיענחת, ואז ננסה לעזור לך אם ה"כמה מילים" שאתה לא מצליח לפענח.
זקן ששכח כתב:שלמה בן חיים כתב:ר' דוד פיינשטיין
"ה אור ה' ב' כסלו תסו"ר לפ"ק אוזדא
מע"כ גיסי ידיד נפשי ומחמד לבבי הרה"ג סוע"ה עדיו לגאון ולתפארת בישראל גדול שמו, יראת ה' טהורה בהשכל אופיו? כקש"ת מו"ה יעקב קאנטראוויץ שליט"א ע"ש כל אנשי עדתו ק"ק ווארטישטיענא ה' עליהם יחיו.
ולע"ע כולם נבוכים וחרדים ... ותקותינו כי ירחם ד'
שלמה בן חיים כתב:ר' אהרן זאב וייל
יום א' ב' דחנוכה תרס"ו לפ"ק
החיים והשלום לכבוד ידידי הרב הגאון החריף ובקי סוע"ה וכו' ויראת ד' אוצרו כש"ת מו"ה יעקב נ"י קאנטראוויץ.
מכתבו הגלוי הגיעני ורויתי שמחה ועונג מאשר הודיעני כי נתקבל באהבה לרב ומורה לעדת בני ישראל בע' ווארטישצענא והנני מברכו בברכת מז"ט מז"ט גם ברוך יהי', ואשרי העדה אשר בחרו בו להורות להם דרכי ה' הישרים ונעימים ולא ... כי יהיו מלאי רצון מכת"ר, וגם הם ידעו אף להוקירו ולכבדו.
שלמה בן חיים כתב:והנני לברכם בברכת מז"ט מז"ט ויתן ד' ויאמר לזבד הזה זבד טוב וישפיע ד' על הזוג הנ"ל שפע רב טוב וברכה ושכח וזכות הרב הגאון אבי הכלה תגן עליהם לברכם ברוב חו"ש והצלחה ויזכו הוריהם לראות מהם רוב נחת ודור ישרים
וכנפש מוקירם ומברכם
יצחק אלחנן חופ"ק
מה שנכון נכון כתב:לא אפונה - לא אסתפק, אלא אני בטוח שיהיה כך וכך. (ראה תהלים נשאתי אימיך אפונה. יש מפרשים שם מלשון "פן").
הוד_והדר כתב:ותתפלל עבורינו להיות לנו שפע ברכה והצלחה, כי לעת עתה עיני רק על מעט מכירות יין למר"ז. ויותר אין אתי.
ידידך, אחיך
הק' נפתלי [...]
מי שיכול לעזור בפיענוח בר"ת ובהמשך החתימה יבורך מפי עליון
יוסף שרייבער כתב:תציג את כל המכתב ונראה מה אפשר לעזור.
יפה בעטו כתב:מצאתי את זה כתוב בתוך הספר הידוע ''חמדת הימים''
מה שנראה לי כתוב זה ''קודם שיקרא? הנד/ביא? יתן פרוטה לצדקה ויאמר אותו? התפילה
לשם יחוד קודשא בריך הוא וכו' ובשביל זה אני רוצה לזכות את הנדיא? {פב''פ} עם שבט שלו , וגם אותי וכו'''
האם מישהו יכול לזהות מה פי' ומה כתוב פה?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 49 אורחים