עשוי לנחת כתב:ועוד טעות מעניינת...
viewtopic.php?f=7&t=4164&p=189131#p189131
גוט, גוט!
עשוי לנחת כתב:ועוד טעות מעניינת...
viewtopic.php?f=7&t=4164&p=189131#p189131
חקר כתב:היתה פה בעבר דוגמא מעניינת לא פחות, וכנראה שנמחקה על ידי הכותב.
במדרש שו"ט שנמצא כאן, נוספה הערה תפֵלה בכת"י, במדרש שו"ט מהדו' זכרון אהרן שכנראה השתמש באותה סריקה, כבר נכנסה ההערה לתוך הטקסט עצמו!
שמח כתב:חקר כתב:היתה פה בעבר דוגמא מעניינת לא פחות, וכנראה שנמחקה על ידי הכותב.
במדרש שו"ט שנמצא כאן, נוספה הערה תפֵלה בכת"י, במדרש שו"ט מהדו' זכרון אהרן שכנראה השתמש באותה סריקה, כבר נכנסה ההערה לתוך הטקסט עצמו!
כנראה כוונתך לזה:
המהדורה הישנה:
והמהדורה "המהודרת":
עתניאל בן קנז כתב:טעות ב'מראי מקום' באליה רבה (סו"ס ה') מביא בשם חכמי האמת. במהדורת זכרון אהרן ציינו לשער הכוונות ענין הברכות ג ע"ב, ואין שם זכר לדבר (לא ידעתי מה מצאו שם אפילו ענין דומה).
יגעתי ומצאתי את המקור הנכון.
מבוא שערים (ש"ג ח"ב פ"ה) ומעי"ז בשער מאמרי רשב"י (בפירוש האדרא רבה)
דוב גרין כתב:עתניאל בן קנז כתב:טעות ב'מראי מקום' באליה רבה (סו"ס ה') מביא בשם חכמי האמת. במהדורת זכרון אהרן ציינו לשער הכוונות ענין הברכות ג ע"ב, ואין שם זכר לדבר (לא ידעתי מה מצאו שם אפילו ענין דומה).
יגעתי ומצאתי את המקור הנכון.
מבוא שערים (ש"ג ח"ב פ"ה) ומעי"ז בשער מאמרי רשב"י (בפירוש האדרא רבה)
נמצא בדיוק שם ג' ע"ב ד"ה הקדמה אחת קטנה. http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=35305&st=&pgnum=7
דוב גרין כתב:א] הם סה"כ ציינו לפרט הראשון וזה נכון.
ב] דוקא הציון שלך לא מדוייק,
ג] החילוק הגורף בין יום ללילה (דהיינו לכוין כן לעולם) אומר העו"ת מדנפשי' והוא פטנט שלו ל'המון עם', בכתבי האר"י הדברים הרבה יותר מורכבים בחילוקים בין כל תפילה שבת וחול וכו'.
דוב גרין כתב:איני יודע איך נפלתי לריב לא לי עד שמאשימים אותי שאני עובד שם,
קומי_אורי כתב:ואנכי לא ידעתי!
מוזר שאסף שמזהיר כל כך על זכויות יוצרים על חמריו, מעתיק מהפורום מבלי לציין...
חס ושלום שאמנע קרדיט מבעליו. המוצא החוקי של ה'מליצות הנפוחות' הוא י', שחפץ בעילום שמו. הוא שפרסם באוצר החכמה, והוא שמסר לי את המידע למען אפרסמו, ועל כך הודיתי לו. ואודה לך אם תפרסם את תשובתי זו גם בפורום המכובד שם.
הוגה ומעיין כתב:חשדנות יתרה... כידוע, בתקופה כלשהי, בתחילת דרכה של אוצר החכמה, נתן מנהל היברובוקס לאוצה"ח רשות להשתמש בספרים שסרק.
הוגה ומעיין כתב:חשדנות יתרה... כידוע, בתקופה כלשהי, בתחילת דרכה של אוצר החכמה, נתן מנהל היברובוקס לאוצה"ח רשות להשתמש בספרים שסרק.
אחד מעיר כתב:נושא זה עלה לדיון באיזה מקום
ומישהו העיר:
אני נתקלתי במשהו לא פחות חמור שגובל בהפרת זכויות יוצרים. לפני כמה שבועות נזקקתי לעיין בסק מסוים בספר ישועות יעקב, אבל לצערי הרב במהדורה שסרוקה באוצר החכמה היו חסרים שני עמודים, בדיוק אותם שהייתי צריך, חיפשתי בהיברובוקס ולמרבה הפלא אותם שני עמודים היו חסרים. בסוף מישהו צחלם לח מהספריה במרכז, אותו אחד שהוא ספרן במקצועו אמר לי חד משמעית שאחד העתיק מהשני, ולא יתכן שסרקו במקרה אותו ספר שבו זה חסר, שכן ההדפסה היא לפי גליונות כפולים, ואם במקרה יש חיסרון בספר הוא צריך להיות של ארבעה עמודים, לכן מוכרח שהסורק דילג על דף ובמאגר השני פשוט העתיקו מהראשון, במקום לסרוק מחדש, עכשיו השאלה מי העתיק ממי.
אם המקור הוא אוצר החכמה יש כאן הפרת זכויות יוצרים
אם להיפך- אינני מכיר אם יש הגבלות מצד היברובוקס.
אבל יתכן ששני המאגרים העתיקו מאותו ספר שנתלש בו דף.
השאלה אם העמודים החסרים הם משני צידי אותו דף.
בלי להכריע אם מישהו העתיק ממישהו,
ראוי ששני המאגרים ישלימו את החסר למען הכלל.
איש אשכולות כתב:מכון זכרון אהרן, הוא מכון שאנשים שערכו ספרים פונים אליו כדי להוציאם לאור (אם כי ישנם כמה נישות בהם הם מתמקדים, אבל בתוכם אנשים פונים אליהם)
כך שמאד תלוי מי ערך מה, ואי אפשר ללמוד מאחד על משנהו.
למשל, את התורת כהנים עם קרבן אהרן ערך ר' שלמה פלדמן מהרכס (בעל 'שערי דעת' על טהרות המפורסם), ואם הם לא קלקלו אני מאמין שהוציא מתח"י דבר מתוקן.
בתומים שלהם אני לומד המון ולא זכורות לי טעויות (בכל אופן יותר מגבול הסביר. במקום אחד נכנסה הערה של זריהן לתוך התומים, והוא נפלא!)
וכן ע"ז הדרך.
עדיאל ברויאר כתב:אי מהא, לא איריא. הרי בכל ספר יש פאשלות, ולפעמים גם פאשלות כואבות שכאלו (כדוגמה, בתוס' ר"י הזקן ותלמידו ח"ג של מכון אופק שיצא לאור לאחרונה, פיספס המעמד פיסקה אחת, ושכח להפוך את הסימן % לגרש עליון המיוחד שלהם...). הבעייה לא בפאשלה כזו או אחרת, אלא בתדירות החוזרת ונשנית של פאשלות רציניות או הזנחה מכוונת.
הבטחתי כתב:ראה זה חדש, מקובץ המדרשים החדש שיצא זה עתה לאור
ספרא כתב:הבטחתי כתב:ראה זה חדש, מקובץ המדרשים החדש שיצא זה עתה לאור
מה בעייה יש כאן? לא קיבלת דף כשקנית את הספר?
הם סה"כ מבקשים מהקונה, שיכניס במקום שהשאירו חלק, את הטבלה מהדף.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 646 אורחים