איש_ספר כתב:אודה למי שיש לו תח"י בדי השלחן הל' אבילות
בסימן שמ סעיף לז הוא מתייחס לט"ז שכותב שקורעים על "יכה יוסי את יוסי" וכותב שאין כוונתו שצריך שם בשם אלא שגרא דלישנא נקט. אני צריך לדעת באיזה ס"ק זה.
תודה רבה!
"ואלו שמסיימים במודה אני וכו' סלה, ואנו אין נוהגין כך, מה טעמם, וראיתי בשו"ת חקי חיים סימן טז אות ב', שנתן טעם לזה, להרה"ג ר' חיים ישעי' קעניג שליט"א".
מ.ל. כתב:לחקר מקורותיו של ספר 'שבילי אמונה' לר' מאיר אלדבי,
דב שוורץ, סיני, קי"ד, ניסן תשנ"ד.
חבצלת כתב:אודה למי שיכול להעלות המאמר דלהלן:
מחבר הרשקוביץ, מאיר,1912-2003
כותר הרקע ההיסטורי לתשובה אחת של הגאון רבנו שלמה קלוגר ז"ל.
בתוך ספר זכרון לשמואל בלקין (תשמא) 162-180
פלגינן כתב:מ.ל. כתב:לחקר מקורותיו של ספר 'שבילי אמונה' לר' מאיר אלדבי,
דב שוורץ, סיני, קי"ד, ניסן תשנ"ד.
ישנו באוצר.
.. ולגבי מי הוא "דתי" היו על זה מס' מאמרים בתחומין לפני כו"כ שנים (בשאלה הלכה למעשה)
משה גרוס כתב:נ' בן מנחם, קרית ספר מו, עמ' 174-170
קרית ספר מח, עמ' 345-350
פלגינן כתב:משה גרוס כתב:נ' בן מנחם, קרית ספר מו, עמ' 174-170
קרית ספר מח, עמ' 345-350
לגבי השני, אולי יש טעות במספרי העמודים אצלך. אלו מספרי עמודים משני מאמרים. מכל מקום לפחות חלקם מצ"ב.
איש בער כתב:מאמרו של א"א אורבך 'השגות הראב"ד על פירוש רש"י לתורה?', קרית ספר, לג, תשיח.
בתודה מראש
איש בער כתב:כוונתכם רצויה ותודה רבה, אמנם לא למאמר זה התכוונתי רק למאמר בנידון השגות הראב"ד על פירש"ישאמור להיות שם בעמ' 101-107, אם אפשר להטריחכם עוד הפעם
בתודה מראש
שברי לוחות כתב:מי חיבר ספר גן נעול על התורה
המדובר מספר חדש מאחד מחכמי זמנינו
בכל מקרה אני צריך לצילום מהערתו על דברי רש"י בפרשת חוקת אמרו לו אפשר מי שעמד כנגד המלאך ועצר את המגפה ישלוט בו מלאך המות, שהקשה הלא עצירת המגיפה היה על ידי הקטורת ושם לא היה קטורת
תודה
שברי לוחות כתב:חסום אצלי
האם תוכל להעתיק הכתוב שם
יישר כח!!
מלך זקן וכסיל כתב:בתים לבדים
פרק על מנהגי נישואין שניים
פלגינן כתב:
י' הקר, החברה היהודית בשאלוניקי ואגפיה במאות הט"ו והט"ז: פרק בתולדות החברה היהודית באימפריה הועת'מאנית ויחסיה עם השלטונות, עבודת דוקטור, האוניברסיטה העברית בירושלים, תשל"ט.
חד ברנש כתב:אתה צריך את העבודה כולה?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 727 אורחים