מלך זקן וכסיל כתב:הבוקר נפטר בנו הרב יעקב אהרן לנדוי זצ"ל
הכהן כתב:מלך זקן וכסיל כתב:הבוקר נפטר בנו הרב יעקב אהרן לנדוי זצ"ל
ביא"צ של האב נסתלק הבן
על אלה אני בוכיה.
על אדם שקיים בעצמו דברי המשנה 'הוי מקבל כל אדם בסבר פנים יפות'. כפשוטו: כל אדם! הקהל הענק שנכח היום בהלווייתו, לא יכל להחמיץ את בכיים המר, של כל האנשים השבורים, שהרגישו כ"כ קרובים אליו.
על אדם שקיים בעצמו דברי המשנה 'הוי מקדים בשלום כל אדם'. כל אדם שר' יעקב אהרן ז"ל הכיר, קיבל ממנו ברכת 'שלום עליכם' לבבית, כאשר הגיע לירושלים. ואמר לי היום אחד מידידיו, שמעלתו המופלאה בנושא זה היתה, שכל אחד הרגיש שהוא שונה, והוא באמת קרוב למנוח.
על אדם שהגדרת בעל חובה"ל על החסיד 'צהלתו בפניו ואבלו בלבו', הלמה אותו באופן מדויק ביותר. למרות כל הצער והייסורים הקשים והמרים שעבר, מעולם לא היה ניתן לראות זאת על פניו.
על אדם שבמסירות נפש, גמל חסד בגופו ובהונו, למעלה מתפיסת אנוש. בעקביות שאין לה אח ורע, שלח ארוחות מבושלות כ'עזר ליולדות', מידי שבוע בשבוע.
ללא כל חשש, ניתן להגדירו 'האדם השלם', שמעולם לא הניח לעצמו, ולא ויתר על קוצו של יו"ד. עבד את ה' בכל לבו באמת ובתמים, גם בתקופות הסבל הכי קשות שלו. ישב ועמל בתורה כל ימיו. ידען מופלג.
אנקדוטה מאפיינת שעומדת בזכרוני: פעם גבסו את רגלו, והיה צריך שיובילוהו בכסא גלגלים. כשהגיע לביהכ"נ לתפילה, קראו לעזרת בחורים שיעלו אותו עם הכסא. כמובן, שבדרך כלל אנשים בני גילו שמגיעים למצב כזה, מתביישים בכך מאוד. אך לא איש כר' יעקב אהרן יבוש. הוא ישב בכסאו וצחק בכל פה, בכדי לא לעורר את רחמי הציבור, ולא לצערם.
ועתה חסרנו כל אלה...
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
ליטאי כתב:כמ"כ, היה כתוב עליו היום בהמודיע, מאת אחיינו הסופר המהולל ר' שלמה שלומוביץ, האם יש מי שיכול להעלות?
אחרי חצי שעה של התרפקות על זכרו ז"ל. מה אני אגיד לך, יעקב אהרן איכה!!! כל הזמן אני נזכר באפיזודות שכולן לב. בדיוק דיברתי עם מישהו שיותר מעורה בין הבריות, לדעתו מאות אנשים הזילו השבוע דמעות בינם לבין עצמם. יעקב אהרן יצר כאלו קשרים עדינים, שאין איזה איגוד או חבורה רשמית של נפגעי האסון של פטירתו, ואין בדיוק כתף מתאימה להתחלק ביחד, לחוות את הריקנות שבלב, ולהתארגן לעולם בלי יעקב אהרן.
אנא עבדא כתב:חבל על דאבדין ולא משתכחין.
אם איני טועה, המשיך את הכתיבה ב'המודיע' בתור מצות כיבוד אב, מאז פטירת אביו הסופר החסיד הבלתי נשכח ר' בצלאל לנדוי ז''ל
מתפעל כתב:ברוך דיין האמת
כיצד הגיע לחסידות סלונים?
האם אביו ר' בצלאל ז"ל היה קשור לחסידות מסויימת?
מתפעל כתב:יישר כח,
ואח"כ המשיך להנתיבות שלום זצ"ל או ליבדל לח"א הסלאנים בני ברק?
מתפעל כתב:מודה ומתוודה באשמה, לא קראתי כל מילה, תוכל להאיר את עיני?
ארזי ביתר כתב:שורות קצרות, לזכר אדם גדול. מאת 'ארזי ביתר'.
אורח כתב:יפה מאד אבל צורם שם המונח אנ"ש שחוזר ע"ע שוב ושוב ושוב, עד שעושה רושם של חסידה הגומלת חסד עם שכנותיה בלבד. ומסתמא לא כך היה האיש.
ארזי ביתר כתב:אורח כתב:יפה מאד אבל צורם שם המונח אנ"ש שחוזר ע"ע שוב ושוב ושוב, עד שעושה רושם של חסידה הגומלת חסד עם שכנותיה בלבד. ומסתמא לא כך היה האיש.
כפי שמופיע בסיום, המאמר נכתב ע"י אחד מאנ"ש, ולכן המונח חוזר ע"ע כ"כ הרבה. בכל אופן, האיש היה גומל חסד עם כל יהודי.
מ.ל. כתב:מתוך העיתון "דער איד" היו"ל בוויליאמסבורג
מלך זקן וכסיל כתב:"זכור תזכור ותשוח עלי נפשי"
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 322 אורחים