מן הדרום כתב:בקונטרס מנחת תודה מר' חיים קניבסקי-סח רבינו-היה אחד .. [עילוי מרדיטשקוב] והיה חריף גדול וראה אותי לומד ירושלמי, ואמר לי תגיד משהו מהירושלמי אמרתי לו מה הדין... אז הוא חשב לרגע ואמר כשר..אמר לו רבינו הירושלמי אומר שאינו כן.. הגיב אותו אחד ואמר- הא הירושלמי יודע ללמוש
לעומקו של דבר כתב:מן הדרום כתב:בקונטרס מנחת תודה מר' חיים קניבסקי-סח רבינו-היה אחד .. [עילוי מרדיטשקוב] והיה חריף גדול וראה אותי לומד ירושלמי, ואמר לי תגיד משהו מהירושלמי אמרתי לו מה הדין... אז הוא חשב לרגע ואמר כשר..אמר לו רבינו הירושלמי אומר שאינו כן.. הגיב אותו אחד ואמר- הא הירושלמי יודע ללמוש
???
(מעניני דיומא)
לעומקו של דבר כתב:חבל שלא משנים את שם האשכול ל'יענקלע רדישקובער' למען ירוץ הקורא בפורום
רציתי לציין רק שבספר החדש על הגרש"ר נמצאת תמונה שלו (מרחוק קצת) משוחח בלימוד עם הגרש"ר
אליסף כתב:מעניין שכמה מה"חכמות" שלו שמעתי משמו של ר' חיים בן הגרי"ז
הבטחתי כתב:העמוד האחרון של הספרים משא דומה ועולם קטן נדפס על כריכת הנייר של הספר עצמו, לכן הוא חסר בסריקות.
ישיבישקייט כתב:א. הספר נגמר אחרי 15 דף וניכר שיש המשך.
קלונימוס הזקן כתב:א. גם בעותק שבספריה הלאומית בירושלים אין המשך, ומתאים לו שהדפיס כך.
ברמן כתב:כשהיה מגיע לישיבת חברון וחפץ לדבר בלימוד עם הגרש"ז ברוידא, היה ניגש אליו וקורא לעברו: "נו ר' זישע! זאג עפעס א דבר נבלה...".
היה אומר רעיונות עמוקים במוסר ובסוגיות הש"ס, כשהם מעורבים עם דברי טירוף ו"נרדפות". בספריו המבולבלים מופיעים חוץ מבדיחות שנונות, גם דברי חכמה, עם לקח טוב.
ברמן כתב:ישיבישקייט כתב:א. הספר נגמר אחרי 15 דף וניכר שיש המשך.קלונימוס הזקן כתב:א. גם בעותק שבספריה הלאומית בירושלים אין המשך, ומתאים לו שהדפיס כך.
...
ובספריה הלאומית אין להם בכלל שום עותק.
...
ברמן כתב:אודה מאד למי שיואיל לתרגם לנו את הקטע האחרון על ארבעת הדברים.
פלגינן כתב:ברמן כתב:אודה מאד למי שיואיל לתרגם לנו את הקטע האחרון על ארבעת הדברים.
(בחפזה ובערך:) ארבעה דברים ברא ה' אותם יש לאדם לשמור במשך חייו, ומה עושה האדם – הוא הופך הכל עד יום מותו; שיגיד על עצמו 'עפר ואפר' ועל כל העולם – אלוקים. ומה עושה האדם – על כל העולם הוא אומר 'עפר ואפר, ואילו על עצמו – אלוקים; אלוקים ברא את האדם שייטול לעצמו מה שהוא מוכרח ויתן מה שהוא יכול, ומה עושה האדם – נוטל מה שהוא יכול ונותן מה שהוא מוכרח.
מיללער כתב:האם הוא התחתן בכלל?
בדף האחרון של ספרו משא דומה, מביא איך שזוכר בלמדו באיישישאק בשנת תרע"ה שהיו באים נהשים ב' פעמים בשבוע להתפלל לפני ארה"ק פתוחה על בעליהם שיחזרו הביתה בשלום מהלחמה.
איש פלוני כתב:כמדומה שבשבוע שעבר היה היארצייט שלו. [אולי אני טועה וזה השבוע].
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 332 אורחים