שומר-הגחלת כתב:ממש לא, לפעמים יש פערים גדולים, אולי מישהו ירים את הכפפה ויעשה טבלת מחירים.
פעמים רבות, ההבדל במחירים הוא בין החנות שהיא גם ההוצאה לאור של הספר שמרשה לעצמה למכור במחיר סביר כיון שמרויחים מספיק על הספר כ- 50% מהמחיר לצרכן. משא"כ חנות שאינה הוצאה לאור שמרויחה כ-16% בממוצע ולכן מעלה את המחיר.
ספרא כתב:ואני שואל, היכן יש היום חנויות ספרים?
מכיר כמה חנויות לתשמישי קדושה, עם מתנות לבר מצוות, וספרי קומיקס מצויירים בכריכה צבעונית עם תמונת המחבר עליה.
אך חנויות לספרי קודש כלות והולכות.
וכיון שאין חנויות, (ורוב החנויות נשלטות ע"י רשתות), אין המפיץ מפיץ ספר שאין תפוצתו רחבה דייה. וכיון שאין המפיץ מפיץ, אין המדפיס מדפיס. ונמצאים ספרי גדולי ישראל הולכים ונעלמים מן העולם.
עט סופר כתב:ספר שמסרתי למפיץ במחיר של 16.5 ש"ח נמכר בחנויות במחיר 30 ש"ח [הכולל רווח של המפיץ והחנות ושל מע"מ] להוציא הרשתות הגדולות אור החיים יפה נוף הגובים 32 ש"ח כיון שצריך לממן את הפרסומת. אציין כיון שדרשתי שהמחיר הסופי לא יעבור את ה30 ש"ח מספר מפיצים סירבו לקחת את הפצת הספר.
אגב לי ההדפסה עצמה עלתה 15.1 ש"ח לא כולל הקלדה הגהה עימוד.
אני מציע להקים אתר שבו מחברים ומו"ל יכולים למכור במחיר הקרן, פלוס מע"מ ועלות מינימלית של תפעול האתר. מומלץ שיהיה גם אפשרות להזמין דרך הטלפון במענה ממוחשב.
חכם באשי כתב:ואיך בדיוק הקונים ישלמו, ואיך הם יקחו את הספר? חשבת על כאב הראש הכרוך בזה?
אתה כנראה מעולם לא מכרת כך, אני כן. ואני ממש מסופק אם זה שווה את כל הבלגן (עד היום יש אנשים שלא שילמו) ואת המשלוחים בדואר או התיאומים בטלפון ("תבוא בשעה זו וזו". "לא לשם אלא לכאן").
זה לא שווה.
לעומקו של דבר כתב:ולקנות אצל המחבר, יותר זול בדר"כ?
משה גרוס כתב:לעומקו של דבר כתב:ולקנות אצל המחבר, יותר זול בדר"כ?
לא תמיד, לפעמים הוא כבול להסכם עם המו"ל וחייב למכור במחיר קטלוגי
שומר-הגחלת כתב:בכ"א, כדאי להרים את הכפפה כאן בפורום ואולי בהמשך זה יתמסד יותר, יפתחו אתר מיוחד, יהיה מנהל אתר, ישלמו בכרטיס אשראי, יעבדו עם חברת משלוחים אחת וכו'. שוה לנסות.
חכם באשי כתב:המיזם "אוהב ספרים" הנשלח באימייל, יכול לקדם את קניית הספרים ישירות מהמחבר.
שומר-הגחלת כתב:פעמים רבות, ההבדל במחירים הוא בין החנות שהיא גם ההוצאה לאור של הספר שמרשה לעצמה למכור במחיר סביר כיון שמרויחים מספיק על הספר כ- 50% מהמחיר לצרכן. משא"כ חנות שאינה הוצאה לאור שמרויחה כ-16% בממוצע ולכן מעלה את המחיר.
מה שנכון נכון כתב:על האמור לעיל יש להוסיף שבחנויות לספרים יד שניה אפשר יותר למצוא דברי חפץ, אלא שמשום מה אינן נפוצות מספיק במחוזותינו.
מ.ל. כתב:מה שיש להצטער זהו על הנושא שהעלה 'ספרא'. חובבי הספר התורני ממאנים להשלים עם העובדה שחנויות ספרים נהפכו לחנויות יודאיקה וספרי מתנות לבר-מצוות. כלו אזלו וחלפו הימים שהיית נכנס לחנות ספרים כמו אל מרתף יין ונשבה בקסם היבול והיצירות התורניות שמלאו את המדפים, כשהיינן-המוכר מספר לך בהתרגשות על תוכנו של ספר זה ומשנהו. היום המוכרים מבינים באיזה מוזיקה עדכנית להפעיל במנגינת הרקע, והקשר שלהם אל הספר מסתיים במדבקת הבר-קוד מאחור.
חכם באשי כתב:חנות ווייסבקר בירושלים
לעומקו של דבר כתב:חכם באשי כתב:חנות ווייסבקר בירושלים
וכן החנויות במא"ש
וכן ר' צבי יפונה היושב היום בחנות של אברמוביץ' ברח' הרב קוטלר
(אגב יל"ע במה זכה הרב שך שיקראו אותו בחניכת 'הרב' ואילו את דו"ז הרב קוטלר מכנים אותו כאחד הריקים בעוה"ר 'קוטלר')
לעומקו של דבר כתב:יש חנויות ברח' מאה שערים לא יודע לתת כתובת מדוייקת
עניין הרחובות, הדיון אם לקרוא על שם רחובות דיון נחמד, אבל בשעה שכבר כך המנהג, הרי לשמוע 'אני נמצא בקוטלר' שורף לי את האוזן בכל פעם
וכן הרב פוברסקי והרב כהנמן והרב דסלר
מה שפותר את העניין זו קריאה על שם ספרים, כפי שלמשל בגרין פארק ק"ס ישועת דוד והרב מפוניבז' (וממילא אף שקוראים לאהבת הקיצור 'רחוב פוניבז' לא נורא)
גימפעל כתב:להבא תכתוב בחניות בירושלים.
לעומקו של דבר כתב:גימפעל כתב:להבא תכתוב בחניות בירושלים.
לדעתך ברחוב מאה שערים אין חנויות ספרים?
גימפעל כתב:לעומקו של דבר כתב:גימפעל כתב:להבא תכתוב בחניות בירושלים.
לדעתך ברחוב מאה שערים אין חנויות ספרים?
אני עצמי מכיר לפחות 4 חנויות ספרים ברחוב מאה שערים עצמו, ואם התכוונת גם לשכונת מאה שערים יש הרבה יותר.
לעומקו של דבר כתב:(אגב יל"ע במה זכה הרב שך שיקראו אותו בחניכת 'הרב' ואילו את דו"ז הרב קוטלר מכנים אותו כאחד הריקים בעוה"ר 'קוטלר')
נוה הלבנון כתב:ר' צבי יפונה! לשמו וזכרו תאוות נפש...
שברי לוחות כתב:אם אפשר שלא להטריח אותי להוציא את הזכוכית מגדלת כל הזמן
על הצעירים להבין את הזקנים
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 157 אורחים