ישראל אליהו כתב:רוב הראשונים הבינו כפשוטו. מדהוכיחו מזה דאידחי הא דרבי זירא.
גימפעל כתב:כאן יש פירוש יפה.
יאיר1 כתב:ישראל אליהו כתב:רוב הראשונים הבינו כפשוטו. מדהוכיחו מזה דאידחי הא דרבי זירא.
האשכול נועד לפרש ולא לסתום.
אולי מר יפרש שיחתו, מי הם רוב הראשונים.
יאיר1 כתב:גימפעל כתב:כאן יש פירוש יפה.
עיקר הדבר כאן הוא מה שהבאתי מהבן איש חי.
א"כ לא הוספת דבר [אלא אם לא קראתי טוב ויש שם עוד ביאורים]
ישראל אליהו כתב:יאיר1 כתב:ישראל אליהו כתב:רוב הראשונים הבינו כפשוטו. מדהוכיחו מזה דאידחי הא דרבי זירא.
האשכול נועד לפרש ולא לסתום.
אולי מר יפרש שיחתו, מי הם רוב הראשונים.
רבינו אפרים.
ובחיפוש מהיר: הביאוהו ר"ן, שבולי הלקט ר"א, ועוד.
והאשכול מביאו, ודוחה דאדרבה, מדלא הסכים לאכול עמו בשנה האחרת, משמע דלא אידחיא. וא"כ גם הוא הבין שזהוא כפשוטו.
יאיר כתב:יאיר1 כתב:אני מחפש ביאורים על ענין זה.
ואתחיל...
יאיר?! אתה לא מתבייש?!...
viewtopic.php?f=26&t=4306
החתן סופר כתב:כמדומה לי שפעם ראיתי תשובה של מרן רבינו הגר"ע יוסף זצ"ל ביבי"א בדבר הזמנת קוסם וכדו' לאירוע, ובאחת האותיות הביא משם אחרון כלשהו שאמר שזה מה שהיה עם ר' זירא ורבה אחיזת עיניים שנראתה כשחיטה (וכמו שכולם יודעים שיש היום מאחיזי עיניים ששמים מישהו בתוך ארגז גדול וחוצים אותו לשניים ונראה כאילו שחט בו רוב סימנים רח"ל) ושם הוא דן באיזה אופן מותר וכו'
יאיר1 כתב:יאיר כתב:יאיר1 כתב:אני מחפש ביאורים על ענין זה.
ואתחיל...
יאיר?! אתה לא מתבייש?!...
viewtopic.php?f=26&t=4306
:)
ואל מי שלא הבין כולל הרב אוצר החכמה.
לעולם לא יתכן שיאיר יטעה בניק יאיר1 שהרי שנינו יודעים שאנשים שונים אנחנו, ואף כבר התמצל בעבר על שתפס את השם יאיר, אלא שהדין עימו כיון שהצטרף הרבה לפני.
ואכן אוצר החכמה חכמה יש בו ועדיפה מנבואה ויאיר 1 היא נשמה שנולדה לאחר האשכול המוזכר.
אלא שיאיר חמד לו לצון לרגל פורים, והלא דבר הוא ששני היאירים פתחו אשכול על אותו הנושא....
החתן סופר כתב:אני לא יודע, באמת עכשיו ראיתי את התשובה ובחצי שורה הרב כותב כך:
וכ"כ בס' מאורי אור (מגילה ז:), דרבה דשחטיה לר"ז היינו ע"י אחיזת עינים לשמחת פורים.ע"ש.
אבל זה לא מה שמפריע (אפשר לדחוק שמיירי שם לפני שקיעה והמופע לקח שעה וכבר נחשב למחרת..או אפשר לחדש ראשי תיבות מה זה למחר כמו שהסבירו כמה 'שחטיה' 'סחטיה' וכו')
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 154 אורחים