קורא עכביש כתב:עיונים בהלכה, שלמה זלמן שמעיה, או"ח ח"א, הסימן שדן בענין אי ברכת בפה"ג בקידוש מעכבת בדיעבד.
בתודה מראש.
קורא עכביש כתב:עיונים בהלכה, שלמה זלמן שמעיה, או"ח ח"א, הסימן שדן בענין אי ברכת בפה"ג בקידוש מעכבת בדיעבד.
בתודה מראש.
חכם באשי כתב:מצורף
קורא עכביש כתב:ארהיב עוז לבקש עוה"פ, כי נצרך לי באופן מיוחד.קורא עכביש כתב:עיונים בהלכה, שלמה זלמן שמעיה, או"ח ח"א, הסימן שדן בענין אי ברכת בפה"ג בקידוש מעכבת בדיעבד.
בתודה מראש.
עושה חדשות כתב:מי יכול לקדם את המטרה לכה"פ בא' מתוך ד'?עושה חדשות כתב:מאמר הגר"י דיויד קונטרס שבועות תשס"ה אות ט.
(הוזכר בקובץ המצורף כאן - viewtopic.php?f=17&t=26125&p=265238#p265219 בעמוד 5 בהערה).עושה חדשות כתב:באגרות הגרי"ד הלוי יש מכתב בו הוא מתאר מו"מ שהיה לו עם חכמי ישראל זצ"ל בכמה ענינים,
א, שליח לדבר עבירה, במי צריך להתרות בשליח או במשלח?
ב, סוף טומאה לצאת, האם הוי מדאו' או מדרבנן?
--מי יכול לסרוק ולהעלות?עושה חדשות כתב:בבקשה,
חוברת ממגד הארץ תשס"ג עמודים צה-צז
צויין כאן - viewtopic.php?f=17&t=24062&p=264967#p264967 במסמך המצורף בהערה האחרונה.עושה חדשות כתב:אני מחפש חידו"ת של הגאון רבי שמואל ברודנא זצ"ל בענין אמה טרקסין ובית שני והכל בכתב וכו' שנדפסו בקובצי זיכרון חיים וזכרון שמואל, כמובא במסמך המצו"ב, ולא מצאתים באוצר.
זקן ששכח כתב:יש באוצר אבל אין לי גישה. האם יש מי שמוכן להעלות בפי. די. אף.
2. חוברת 'פוקח עורים' י"ל בברוקלין תשד"מ, ללא שם מחבר.
תודה רבה
אמרתי אחכמה כתב:זקן ששכח כתב:יש באוצר אבל אין לי גישה. האם יש מי שמוכן להעלות בפי. די. אף.
2. חוברת 'פוקח עורים' י"ל בברוקלין תשד"מ, ללא שם מחבר.
תודה רבה
הספר לא נמצא באוצר.
בכל אופן, שלחתי לך הספר באישי.
צורב מתחיל כתב:דרוש לי בדחיפות ספר 'בלב קשוב: תולדות אליעזר ברגמן איש ירושלים' מאת אברהם ברטורא. לע"ע מצאתי לו זכר רק בספריות אוניברסיטאיות. באם יוכל אי מי לגמול עימי חסד ולשלוח לי את הספר, אודה לו מאד.
אברהם הלוי כתב:נדרש לי קובץ "מכתם לדוד" נדפס בב"ב תשכ"ט לע"נ הבחור דוד שרעבי מישיבת פוניבז'
חכם באשי כתב:נתחיל כך, 'סיני' מצוי באוצר.
ו'דעת' מצוי בג'סטור, שהגישה לשם פתוחה דרך הסה"ל.
ובכל מקום שאתה מוצא את דברי ר' שרגא, עשה אזנך כאפרכסת!
פלגינן כתב:כמה מאמרים בנושא 'עלינו לשבח'; מקווה שאיני מפריז, ואני מציין לפי סדר עדיפות:
מאיר בר-אילן, 'מקורה של תפילת "עלינו לשבח"', דעת 43 (תשנט)
יתר10 כתב:פלגינן כתב:כמה מאמרים בנושא 'עלינו לשבח'; מקווה שאיני מפריז, ואני מציין לפי סדר עדיפות:
מאיר בר-אילן, 'מקורה של תפילת "עלינו לשבח"', דעת 43 (תשנט)
מצו"ב
פלגינן כתב:משה חלמיש, '"עלינו לשבח" בספרות הקבלית ותרומתה למחקר', דעת 68-69 (תשע)
תודה!
פלגינן כתב:ישראל רוזנסון, '"עלינו לשבח" – האגדות על המחבר הקדום', מחקרי חג 12 (תשסא)
דב שחור, 'עיונים בתפילת "עלינו לשבח"', מורשת יעקב ו (תשנב)
תודה!
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 341 אורחים