גבול ים כתב:לענ"ד התגובות כאן חורגות מכל פורפורציה, לי אישית הנושא ידוע לי זה שנים, עוד בחיי הרש"פ זצ"ל בעת שיצא ספר עבודה, ואמנם הדבר חסר טעם אבל גם איננו סוף העולם, ומי שאיננו מבחין בין סגנון ישיבתי לחכמי איזמיר חזקה עליו שנופל גם בטעויות גסות יותר.
וכמו תמיד אין כמו הרב אי"ס בהגשת הדברים המרתקת
ידידי הנערץ הרב י"ם, בדיוק למקרים כאלה נועד ה"גילוי הנאות", למשל, האם אחד מבני משפחתך הקרובים ביותר נמנה על העורכים החשובים של הרמב"ם...?!
לגבי הסגנון שאין לטעות בו לדבריך, האם יש צורך למנות כמה מרבותינו טעו למשל בבשמים ראש שהוא מהרא"ש על אף סגנון (לכה"פ חלק) מהתשובות שבו?! אז נכון ששם מדובר בזיוף, אבל מבחינת הסגנון הזיוף חלש מאד מאד... מה שאומר את הידוע מכבר, ת"ח מופלגים לא בהכרח נותנים דעתם לדברים חיצוניים מעין אלו.
הזכירו פה את תורה לשמה ואת הגרי"ח, נזכרתי שאחרי שהגרדצ"ה קרא מאמר שמוכיח בצורה וודאית שהגרי"ח הוא ניהו ר' יחזקאל כחלי וכו', תגובתו היתה, ואני מתקשה אפילו לכתוב דברים בוטים מעין אלו: "אני עם הבא"ח גמרתי". ברור שמדובר בתגובה לא ראויה, ובודאי עשה תשובה. אבל כשמישהו מנסה לכוון אליו את האש, כדאי להודיע מה היה יחסו לתופעות מעין אלו, ואפילו כשהם יוצאות מגדולי גדולים. כ"ש וכו'.