גימפעל כתב:הרב גינזבורג כתב על כך בגיליון 'התקשרות'
מחפש משמעות כתב:גימפעל כתב:הרב גינזבורג כתב על כך בגיליון 'התקשרות'
מה הוא כותב והאם הוא מוסמך לדבר בשם תורת חב"ד. או שמא יש לו מקורות אשמח אם תעלה לכאן מה שאתה יודע בעניין או את הגליון עצמו.
מחפש משמעות כתב:האם בחב"ד יש 'עניין' משובבי"ם כמו בחצרות חסידים אחרים שעשו עניין מלימוד 'רצופות' בתורה, זה כבר לא קשור לתעניות וסיגופים וכדו'.
ואכן למה עלתה בך קינאה שלא במקומה איני מכיר את הרב גינזבורג הנ"ל אך עדיין התעניינתי בתורתה של חב"ד בעניין השובבי"ם, וכי אם לא הכרתי את הרב גינזבורג הנ"ל אין לי היתר לברר מקורות בחב"ד? אתמהה!
גימפעל כתב:אם אין לך שמץ של מושג מיהו הרב גינזבורג ומהו הגיליון 'התקשרות', כלך לך מלעסוק בנושאי חב"ד.
לב האבן כתב:גימפעל כתב:אם אין לך שמץ של מושג מיהו הרב גינזבורג ומהו הגיליון 'התקשרות', כלך לך מלעסוק בנושאי חב"ד.
אכן בחב"ד יש שובבים
לב האבן כתב:שובב: מתפרע ולא ממושמע. ולד' הרב סגי נהור התכוונתי לבהמח"ס "התקשרות". לעצם הענין אני לא יודע (ועי' אגרת התשובה פ"ג). (סליחה)
לב האבן כתב:שובב: מתפרע ולא ממושמע. ולד' הרב סגי נהור התכוונתי לבהמח"ס "התקשרות". לעצם הענין אני לא יודע (ועי' אגרת התשובה פ"ג). (סליחה)
סגי נהור כתב:לב האבן כתב:שובב: מתפרע ולא ממושמע. ולד' הרב סגי נהור התכוונתי לבהמח"ס "התקשרות". לעצם הענין אני לא יודע (ועי' אגרת התשובה פ"ג). (סליחה)
כנראה מבלבלים בין הרב יצחק גינזבורג ובין הרב יוסף שמחה גינזבורג מן החוברת "התקשרות".
מצליח כתב:כדאי לציין שייכות תיקוני עניני שובבי"ם עם חב"ד בדורות הקודמים.
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.asp ... =&pgnum=72
מצליח כתב:דוק, כתבתי 'תיקוני עניני שובבי"ם'.
מצליח כתב:נגעת בשאלה עדינה אבל אין מקומו באשכול זה.
אפרש כוונתי בצייני להנ"ל כי שם כתוב לאמור שכל ענין היחידות אצל הרבי היה בענין תיקון הנ"ל, וכמדומה שכהיום אין מרבים בחב"ד לעסוק בזה, ומקומו נטל שאר דברים, אולי כי אכשור דרא.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 301 אורחים