אוצר החכמה כתב:מי זה הם!!!! ?
אתה מתכוון בתצוגה המקדימה שF11 יגרום שהספר יהיה לרוחב כל המסך? וגם לכל גובהו? והמעבר בעצם יהיה רק ע"י הגלגלת?
אוצר החכמה כתב:תמיד אפשר לעשות 2 רמות. כוללת עמודים ולא כוללת. אבל בדרך כלל ריבוי אפשרויות מיותרות רק מבלבל את המשתמשים. לכן אני שואל מה עדיף כשעושים מסך מוגדל, שיהיה בצד ימין רשימת עמודים או שלא יהיה?
יאיר כתב:אבל אפשר לעשות עם עמ' ויהיה x קטן שיבטל זאת.
אביגדור כתב:לענ"ד להשאיר את רשימת העמודים כמו שבספר ממשי אני יכול לדפדף כמה עמודים קדימה בלי לעבור על כל עמוד חשוב שתשאר האפשרות הזו גם בתצוגה המקדימהיאיר כתב:אבל אפשר לעשות עם עמ' ויהיה x קטן שיבטל זאת.
אביגדור כתב:1. כן
2. לא
אוצר החכמה כתב:שאלות נוספות
1. אני חושב שבמקרה כזה צריך גם לשים משהו לא בולט שמבטל את המצב ע"י לחצת עכבר או נגיעה, כך שלא יהיה צורך לעבור למקלדת כדי לבטל. האם זה צודק או שאתם משתמשים ממילא בחיצי המקלדת?
2. האם מצב בו הצגה על כל המסך היא ברירת המחדל, הא מצב רצוי. כלומר שלא צריך ללחוץ F11 אלא עצם הלחיצה (או הנגיעה במסך מגע) על הצד של הספר מייד מביאה את המצב הזה. החסרון הוא שאם רוצים לראות רק משהו קצר זה קצת מעצבן.
1. אני חושב שבמקרה כזה צריך גם לשים משהו לא בולט שמבטל את המצב ע"י לחצת עכבר או נגיעה, כך שלא יהיה צורך לעבור למקלדת כדי לבטל. האם זה צודק או שאתם משתמשים ממילא בחיצי המקלדת?
2. האם מצב בו הצגה על כל המסך היא ברירת המחדל, הא מצב רצוי. כלומר שלא צריך ללחוץ F11 אלא עצם הלחיצה (או הנגיעה במסך מגע) על הצד של הספר מייד מביאה את המצב הזה. החסרון הוא שאם רוצים לראות רק משהו קצר זה קצת מעצבן.
סרגל העמודים בצד נצרך מאד - מה שצריך לעשות הוא כפתור חץ פנימה ש"דוחף" אותו לתוך הצד הימני של המסך ומשאיר לשונית קטנה עם חץ שמושכת אותו החוצה. אפשר גם לעשות שמעבר עם העכבר על הלשונית תשלוף אותה החוצה עד שיורדים מהסרגל עם העכבר, ולהוסיף גם כפתור נעץ שמשאיר את הסרגל במקום. האפשרויות האלה הם נוחות= מאד ומקובלות בהרבה תוכנות, והם מספיק ברורות כך שלא צריך לזכור שום דבר בשביל לשנות אותם לפי הצורך.
חזור אל “אוצר החכמה - הצעות ליעול ושיפור השימוש בתוכנה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 19 אורחים