בראשית. ב' רבת"י בגמטריא תרי"ד, בשביל תרי"ג מצוות התורה ובשביל המקבל התורה הוא משה אדוננו
ויש לציין שבחיפוש במחשב עולה ש'משה' מוזכר בתורה תרי"ד פעמים
אולם משה עם אותיות השימוש מוזכר תרמ"ז פעמים.
בראשית. ב' רבת"י בגמטריא תרי"ד, בשביל תרי"ג מצוות התורה ובשביל המקבל התורה הוא משה אדוננו
רחמים כתב:ויש לציין שבחיפוש במחשב עולה ש'משה' מוזכר בתורה תרי"ד פעמים
שברי לוחות כתב:תעשה חיפוש עם קידומת דיקדוקית ותמצא 120
לבנון כתב:למי שזה עושה שמח על הלב:
בתנ"ך מוזכר שמו של משה, 767 פעמים. שזה כמנין 'לא תבוא אל הארץ'. רמז לזה שמשה רבינו לא זכה להכנס לארץ הקדושה.
אני מאמין שלאחר חיפוש נוסף בתוכנת הגימטריה שבפרוייקט השו"ת, ימצאו גימטריאות נוספות ומעניינות. השאלה היא האם גימטריה שאין לה מקור מוסמך, יש בה ממש, או שאין צורך במקור, ואינה אלא משחק יפה.
סתם יהודי כתב:לבנון כתב:למי שזה עושה שמח על הלב:
בתנ"ך מוזכר שמו של משה, 767 פעמים. שזה כמנין 'לא תבוא אל הארץ'. רמז לזה שמשה רבינו לא זכה להכנס לארץ הקדושה.
אני מאמין שלאחר חיפוש נוסף בתוכנת הגימטריה שבפרוייקט השו"ת, ימצאו גימטריאות נוספות ומעניינות. השאלה היא האם גימטריה שאין לה מקור מוסמך, יש בה ממש, או שאין צורך במקור, ואינה אלא משחק יפה.
אבל בתורה יש 614, ובנ"ך 120, אז איך היגעת בסה"כ ל-767 ?
ישא ברכה כתב:השאלה היא האם אכן מוצאי גימטריות אלו רק על טקסט קדוש, או על כל מילה כמעט או צירוף מילים ניתן למצוא גימטריא שאפשר לקשר אותה.
זו שאלה עובדתית.
לבנון כתב:סתם יהודי כתב:לבנון כתב:למי שזה עושה שמח על הלב:
אבל בתורה יש 614, ובנ"ך 120, אז איך היגעת בסה"כ ל-767 ?
מה זה משנה אם יש 767 או 734, העיקר הכונה.
ועתה תחפש בב"א 'משה' עם ניקוד, ועם קידומות, ותגיע לתוצאה המבוקשת.
שברי לוחות כתב:בתורה יש 647
כמנין הוא ישלח מלאכו לפניך
וכמנין אל משה לאמר
וכמנין ויכל משה לדבר
ומנין תרי"ד הוא בלי תוספת
יבנה כתב:כשעושים חיפוש עם ניקוד ועם קידומות דקדוקיות, יוצא בחומש 592, ובנ"ך 113, סה"כ 705.
שייך כתב:אבא יודן כתב:
מקוים שלא לקחת בחשבון "שמוט כל בעל משה ידו"
משה ועד שלמה" ?? היכן?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 94 אורחים