לומד_בישיבה כתב:הגאון הצדיק רב משה וייס זצ"ל אביו של רב בערל וייס רב אשר וייס וכו' מחותנו של בעל השפע חיים עזב אותנו לאנחות.
ברוך דיין האמת.
---
בניו, ר' אשר וייס (חתן הרב זלמנוביץ) ר' חיים ווייס (חתן רבי יוסף ליברמן) ר' בערל וייס (חתן בעל השפע חיים זי"ע) ר' יונתן בנימין וייס דוד וייס (חתנו של ר' אליש אנגלנדר) ר' מאיר ווייס, ר' אברהם יצחק ווייס (חתן אדמו"ר ביאלה לוגנו) בסה"כ שבע בנים כולם גאונים ממש בנות לא היו לא - יבואו וישלימו.
זכה לשתי עולמות.
לומד_בישיבה כתב: ובקי בכל ספרי החסידות על לשונם ממש, במשך כשלוש שלוש הוא טחן סיפורי צדיקים וללא כל גוזמא את כל הספרים החסידים,
שברי לוחות כתב:לומד_בישיבה כתב: ובקי בכל ספרי החסידות על לשונם ממש, במשך כשלוש שלוש הוא טחן סיפורי צדיקים וללא כל גוזמא את כל הספרים החסידים,
אתה בטוח שזה בלי שום גוזמא ממש, שהיה בקי בכל ספרי החסידות בלשונם ממש, ועלה על הגג לעשן סיגריה לשלש שעות וטחן ללא כל גוזמא את כל הספרים החסידיים...
מה שנכון נכון כתב:האם הוספד? אם כן כנראה שלדעת בניו יש לו דין חכם בפניו. וממילא שייך למשפחות סופרים.
לומד_בישיבה כתב:בחתונה של רב אליש אנגלנדר במודיעין בבני ברק, השתתפתי גם אני הקטן והוא הכיר אותי וביקש לי אם אני רוצה לעלות עמו על גג הבנין כי צריך לעשן סיגריות. ואכן שמחתי לשוחח עמו, והלכתי עמו.
פגשתי איש ירא ה' וצדיק ובקי בכל ספרי החסידות על לשונם ממש, במשך כשלוש שלוש הוא טחן סיפורי צדיקים וללא כל גוזמא את כל הספרים החסידים, היה קשה לעמוד בקצב שלו, הוא היה מלא וגדוש פלאי ממש.
לומד_בישיבה כתב:הרב מתעמק.
אז ככה.
בכוונה תחילה כתבתי הגאון הצדיק ולמרות שגם היה עוסק בבניין.
וכך היה מעשה.
בחתונה של רב אליש אנגלנדר במודיעין בבני ברק, השתתפתי גם אני הקטן והוא הכיר אותי וביקש לי אם אני רוצה לעלות עמו על גג הבנין כי צריך לעשן סיגריות. ואכן שמחתי לשוחח עמו, והלכתי עמו.
פגשתי איש ירא ה' וצדיק ובקי בכל ספרי החסידות על לשונם ממש, במשך כשלוש שלוש הוא טחן סיפורי צדיקים וללא כל גוזמא את כל הספרים החסידים, היה קשה לעמוד בקצב שלו, הוא היה מלא וגדוש פלאי ממש.
ומאז המשכנו והתכתבנו, ויש בידי כמה מכתבים ממנו, ואפשר שאעלה אותם לכאן ותווכח לדעת מה זה איש חסיד.
באמת שרציתי לכתוב העילוי כי הוא היה עילוי במלוא מובן המלה, וגם איש של מסירות נפש.
ואין בכוחי כעת להאריך.
---
ואני לא מדבר על כך, שהוא ורב חיים אלטר רוט ז"ל היו אלו שהצילו לאחר השואה במסירות נפש הרבה ילדים יחד עם השפע חיים זי"ע והדברים ידועים.
הוד_והדר כתב:הגאון, הצדיק? מי צריך כל הסופרלטיבים, אולי תכתוב גם הקדוש והטהור,
מתעמק כתב:בעבר הערתי שפורום זה, פורום אוצה"ח בכלליותה, ופורום משפחות סופרים בפרטיות, אינה מוקד החדשות, ולא ראוי להפכם לכזה.
לא הכרתי את המנוח ע"ה, יתכן שהיה אדם חשוב, אך בגדר רב או ר"מ בישיבה לא נכנס, ואף לא מנהיג תורני.
נכון שהניח אחריו בנים חשובים גדולי התורה, אך אם נתחיל להכנס בכל זה, נצטרך להוסיף מודעות אבל לכל "אמה של מלכות" גם כן.
וכאן מצא בע"ח לגבות את חובו בענין זה.
היה פעם אשכול על לבלר בעתון, ירא שמים ולוחם מלחמות ה'. והערתי שאין פה המקום. ואכן בעקבות זה ננעל האשכול על ידי המנהלים
לפני כשנה נפטר ר"י מונדשיין ע"ה, ונפתח אשכול עליו. גם שם לא הבנתי מאי בעי במשפחות סופרים (אם שלא הערתי), אך מודינא שהיה ראוי לאשכול בפני עצמו, בגלל היותו אחד מבני החבורה, חבר ותיק בפורום מתחילת ימיו, אך בכגון דא מקומו ב'מטפחת ספרים ועיטור סופרים'.
אחר זה היה אשכול על עסקן חשוב ות"ח הרב יצחק מאיר, אך שוב לא רב ומנהיג בישראל.
אין בדברים אלו משום זלזול באף אחד, לא נשואי האשכולות ולא פותחיהם ומגיביהם. אך יש ענין התכבדות המקום, וכן התכבדות גדולי ישראל שתולדותיהם נמנים ב'משפחות סופרים'. כנלע"ד
נוה הלבנון כתב:הוד_והדר כתב:הגאון, הצדיק? מי צריך כל הסופרלטיבים, אולי תכתוב גם הקדוש והטהור,
איזה סופרלטיבים יש פה? כתבו שהוא היה 'גאון' ו'צדיק'. זה הכל.
הכרת אותו שאתה יודע שזה לא נכון?
לא מכיר אותו אישית ולא מכיר את צדקותו, אבל על כך שהוא היה 'גאון' שמעתי כבר לפני שנים רבות, שנים רבות טרם פרשת 'אחרי מות'.
מתעמק כתב:... אך יש ענין התכבדות המקום ...
אום אני חומה כתב:מתעמק כתב:בעבר הערתי שפורום זה, פורום אוצה"ח בכלליותה, ופורום משפחות סופרים בפרטיות, אינה מוקד החדשות, ולא ראוי להפכם לכזה.
לא הכרתי את המנוח ע"ה, יתכן שהיה אדם חשוב, אך בגדר רב או ר"מ בישיבה לא נכנס, ואף לא מנהיג תורני.
נכון שהניח אחריו בנים חשובים גדולי התורה, אך אם נתחיל להכנס בכל זה, נצטרך להוסיף מודעות אבל לכל "אמה של מלכות" גם כן.
וכאן מצא בע"ח לגבות את חובו בענין זה.
היה פעם אשכול על לבלר בעתון, ירא שמים ולוחם מלחמות ה'. והערתי שאין פה המקום. ואכן בעקבות זה ננעל האשכול על ידי המנהלים
לפני כשנה נפטר ר"י מונדשיין ע"ה, ונפתח אשכול עליו. גם שם לא הבנתי מאי בעי במשפחות סופרים (אם שלא הערתי), אך מודינא שהיה ראוי לאשכול בפני עצמו, בגלל היותו אחד מבני החבורה, חבר ותיק בפורום מתחילת ימיו, אך בכגון דא מקומו ב'מטפחת ספרים ועיטור סופרים'.
אחר זה היה אשכול על עסקן חשוב ות"ח הרב יצחק מאיר, אך שוב לא רב ומנהיג בישראל.
אין בדברים אלו משום זלזול באף אחד, לא נשואי האשכולות ולא פותחיהם ומגיביהם. אך יש ענין התכבדות המקום, וכן התכבדות גדולי ישראל שתולדותיהם נמנים ב'משפחות סופרים'. כנלע"ד
ר' מתעמק, דבריך נפלאים.
אבל האם תוכל ליתן הגדרה חותכת מי ראוי להכנס ומי לא?
ר' משה שינפלד- מסתמא ראוי, על ר' בצלאל לנדוי- כבר יש אשכול, ר' ישראל שפיגל- נספד כאן בכבוד בהבלעה באשכול קיים, אבל ר"מ ויסברגר לא .
מדוע? וכי לא היה חביב ביותר על גדו"י כר"מ שינפלד? וכי לא כתב השקפה בהירה לכה"פ כמו שפיגל?
ר"י מונדשיין איננו ראוי לאשכול כאן, אבל ר' איתם הנקין- ודאי. מדוע? רק מפני שהלה זכה למות על קידוש ה'?
ושוב, בעיקרון אני מסכים איתך לגמרי, כי אם לא כן אין לדבר סוף.
אהרון 37 כתב:אני זוכר שהיה משתתף בשיעורי בנו הגאון ר' אשר שליט"א, ביום חמישי בבית מדרשו טשכנוב ברמות, ותמיד באמצע השיעור היה לו מה להוסיף ידיעות שקשורות לשיעור מכל מיני ספרי אחרונים.
אהרון 37 כתב:עדיאל, אתה צודק, אבל כתוב שבהספד מותר קצת להגזים.
אהרון 37 כתב:עדיאל, אתה צודק, אבל כתוב שבהספד מותר קצת להגזים.
תמיד כשהייתי רואה אותו, חשבתי איזה נחת נפלאה לאדם לבוא לשיעור של בנו, לראות איך כולם נהנים משיעוריו, זה נחת לא מצוייה.
אמר לו האדמו"ר כי מה שתבקש ממני כעת אבטיח לך, על אתר ענה: אני רוצה ברכה שכל הילדים שלי ידעו כל תוספות בש"ס. האדמו"ר זי"ע נתן לו הבטחה על כך
נשר כתב:כעת ניתן לשאול את הגאון ר' אשר וייס שאלות בהל' אבלות
עד עתה זה היה הנושא היחיד שהוא לא היה עונה
וכמדומה שהיה אומר איני יודע.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 314 אורחים