חכם באשי כתב:הכותרת לא בדיוק זהה לגוף השאלה.
אום אני חומה כתב:אל תביאו ראיה מיחידי הדורות, אשר רוח ה' נוססה בהם.
השאלה היא מהי ההוראה לרבים.
בברכה המשולשת כתב:יש על זה (לימוד תורת הסוד למי שאינו נשוי עדיין) תכתובת בין הגה"ק מצליח מאזוז הי"ד ובין הגאון המקובל רבי עובדיה הדאיה
יבנה כתב:מי חידש שאסור למי שאינו נשוי ללמוד קבלה? מוזכר שיהיה חכם מבין מדעתו כו' ושידע ש"ס ופוסקים ובן מ' שנים, אך לא ראיתי דין שיהיה נשוי.
חכם באשי כתב:לנידון הנוכחי יש להקיש את השאלה, אם כהן שנתאלמן או נתגרש מותר לשאת כפיים, לדעת הסוברים שכהן רווק אסור בנשיאת כפיים.
גבול ים כתב:תלמידו הגה"ק רבי יעקב עדס שליט"א פירש מן האשה, ונראה שהסכים עמו רבינו הנחלת יצחק.
גבול ים כתב:נראה לדון...כי...יכול הוא בשופי ללמוד קבלה, סבר וקיב"ל, יען כי הלכה רווחת דמילתא דלא שכיחא לא גזרו בה רבנן, ותול"מ.
ולו עמי שומע לי בדור הזה שהמינות גובר היו לומדין עם תינוק בן תשעה שנים ספר הזוהר והתיקונים להגות בהם והיה יראת חטאו קודמת לחכמתו ויתקיים".(נוצר חסד)
צונאמי כתב:ולו עמי שומע לי בדור הזה שהמינות גובר היו לומדין עם תינוק בן תשעה שנים ספר הזוהר והתיקונים להגות בהם והיה יראת חטאו קודמת לחכמתו ויתקיים".(נוצר חסד)
שברי לוחות כתב:לבד מזה שאף אחד לא משתגע ולא מתפקר מלימוד קבלה
חכם באשי כתב:שברי לוחות כתב:לבד מזה שאף אחד לא משתגע ולא מתפקר מלימוד קבלה
אני יכול להפנות אותך לכמה אנשים ש'זז להם השכל' או היר"ש מלימוד קבלה.
צונאמי כתב:ולו עמי שומע לי בדור הזה שהמינות גובר היו לומדין עם תינוק בן תשעה שנים ספר הזוהר והתיקונים להגות בהם והיה יראת חטאו קודמת לחכמתו ויתקיים".(נוצר חסד)
ברצינות, מי מחכה לגיל 40?חכם באשי כתב:וברצינות,
האם בכל העניינים אתה נוטה וסובר כדעת בעל 'נוצר חסד'? הרי ידועים חידושיו הגדולים בכל מיני עניינים (ואין לי כל כוונה לזלזל בו, חלילה)
שברי לוחות כתב:יש הרבה ליטאים שלומדים קבלה
שברי לוחות כתב:נ"ל שאין זה דרך כבוד לכתוב כן על הרה"ק מקאמרנא, אם כבר ראית את המגילת סתרים, תוכל לראות קצת מקדושתו
לבד מזה שאף אחד לא משתגע ולא מתפקר מלימוד קבלה
שברי לוחות כתב:יש הרבה ליטאים שלומדים קבלה
שברי לוחות כתב:אבל לא משום שלא נשא אשה
הרמח"ל עסק בקבלה לפני שנשא אשה
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 274 אורחים