איש_ספר כתב:
?????????????
איש_ספר כתב:
איש_ספר כתב:
בן הרב כתב:איש_ספר כתב:
?????????????
מותיב ומפרק כתב:איש_ספר כתב:
לא נפתח...
מחולת המחנים כתב:ידיעה על כך בעיתון מארגען זשורנאל מיום י"ג אייר תרע"ט, לאחר מכן התפרסמו באותו עיתון מודעות על הספדים נרגשים שערכו יהודי ארה"ב לזכרו של האור שמח.
איש_ספר כתב:
תם מה הוא אומר כתב:האם מישהו יכול להמציא לי המעשה שסיפר ראש השב"כ איסר הראל,
והיכן פורסם?
ואם יש עוד עדויות ועדים למעשה זה?
הגהמ כתב:לבסוף נתגרשה מבעלה ונשארה בבית אביה
האם ידוע על כך? לפי"ז מוזר בעיני מה שבספרים זרע אברהם (שו"ת וחידושים) שהוציא הגר"מ זמבא לזכר נשמת חתנו של הגרמ"ש מוזכר המנוח בדף השער כחתנו של רמ"ש! מה פשר הדבר?
סוקולקה כתב:תם מה הוא אומר כתב:האם מישהו יכול להמציא לי המעשה שסיפר ראש השב"כ איסר הראל,
והיכן פורסם?
ואם יש עוד עדויות ועדים למעשה זה?
פורסם בספרו ביטחון ודמוקרטיה.
הרב יצחק זילבר בספר זכרונות שלו אומר שהוא שמע את הסיפור הזה משכן שהיה עד למעשה.
תוכן כתב:אני שמעתי את המעשה הזה מיהודי מדווינסק שהיה מסתובב בישיבות ומוכר תמונות של גדולים.
250 כתב:א. יש מי שיכול להביא הדברים האמורים בספר ביטחון וכו'
ב. הרב יצחק זילבר בספר זכרונות שלו אומר שהוא שמע את הסיפור הזה משכן שהיה עד למעשה.
נא בבקשה לומר לי מה שם הספר של הרב זילבר ז"ל. (האם מצוי באוצר?)
מתפעל כתב:ב' פולמוסים יש לגבי האור שמח, האחד מה בדיוק היה עם החפץ חיים באיזו אסיפה והאם שייך שהקפיד על הח"ח כפי שכמה מביאים.
והשני, האם נטה להמזרחי, שלפי הרב מיימון מספר שבא לקבל ממנו מכתב לטובת יישוב הארץ וישב מיד לכתוב לו את מכתב התמיכה, כדי שלא יבואו עסקנים ולא יאפשרו לו לכתוב. משהו כזה.
מקודם בזמן היותו בלונדון, כשנפוצה שמועת־השוא על הסתלקותו של הגאון ר' מאיר שמחה הכהן ז"ל, שנספד אז בטעות במקומות שונים, לא האמין לשמועה זו ולא הספידהו, – אך על הגאון ר' חיים מבריסק נשא אז מספד גדול מאד – אבל אח"כ בירושלים כשנודעה הסתלקותו לא קבל את הפקפוקים שהעירו להסתפק שוב בידיעה זו, ונשא עליו, על יסוד הכתוב "כמספד על ה י ח י ד ", וכן אח"כ על הגאון ר' מאיר יחיאל ז"ל מאוסטראווצא, וכן אח"כ על הגאון ר' ישראל מאיר הכהן החפץ־חיים ז"ל, את מספדיו הנוראים והקדושים.
על הגרמ"ש אמר אחרי זמן בשיחה פרטית: ה ו א יתואר בשם גאון באמת.
על הגרמי"ח ז"ל אמר על ערש דויו בחדשיו האחרונים, כשהביא לו אחד תעודת סמיכה ממנו, ולא היה בה לשון הסמיכה הרגיל בשלמותו, – : חשוב לי חצי סמיכה שלו יותר מסמיכה שלמה של אחרים (לשלשה באלול א, צא, מהד' תשס"ג עמ' סח).
עושה חדשות כתב:בספר 'מספרים' להגר"ד קאהן...
https://forum.otzar.org/viewtopic.php?f=7&t=45793&start=480#p620519הגהמ כתב:עושה חדשות כתב:בספר 'מספרים' להגר"ד קאהן...
איזה ספר זה?
עושה חדשות כתב:בספר 'מספרים' להגר"ד קאהן כותב:
"המבינים יודעים שר' מאיר שמחה היה בן י"ז שנה כשכתב רוב ספרו".
הא מנ"ל?
הוד_והדר כתב:לאחרונה מצאתי ששם בתו היחידה היתה אסנת.
מבקש חכמה כתב:עושה חדשות כתב:בספר 'מספרים' להגר"ד קאהן כותב:
"המבינים יודעים שר' מאיר שמחה היה בן י"ז שנה כשכתב רוב ספרו".
הא מנ"ל?
בהקדמת הספר כותב שיסודו מימי חורפו
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 87 אורחים