בברכה המשולשת כתב:למיטב זכרוני יש כולל גדול בחולון על שמו של נשוא האשכול, בראשות הגר"י זילברשטיין
שי אבי דוד כתב:בברכה המשולשת כתב:למיטב זכרוני יש כולל גדול בחולון על שמו של נשוא האשכול, בראשות הגר"י זילברשטיין
אכן. בית דוד. ראש הכולל הוא הרב זלמן קורלנדסקי חתנו של הרב טוביה ויין זצ"ל - בנו של רבי דוד. רבי טוביה מתלמידי הח"ח כיהן כרב ברחובות. ספר זכרון על שמו - כמדומני 'שמועות דוד', מסתמא מצוי באוצר.
גלאגוזים כתב:שי אבי דוד כתב:בברכה המשולשת כתב:למיטב זכרוני יש כולל גדול בחולון על שמו של נשוא האשכול, בראשות הגר"י זילברשטיין
אכן. בית דוד. ראש הכולל הוא הרב זלמן קורלנדסקי חתנו של הרב טוביה ויין זצ"ל - בנו של רבי דוד. רבי טוביה מתלמידי הח"ח כיהן כרב ברחובות. ספר זכרון על שמו - כמדומני 'שמועות דוד', מסתמא מצוי באוצר.
צ"ל אחיו.
כמדומני שהגר"ד זצ"ל לא השאיר אחר צאצאים.
לא ידען כתב:הוא היה רב אב"ד חולון שנים הרבה. אולי עשרות שנים.
שמו היה כמדומני ר' דוד ישעיה או יהושע ויין.
אחיו ר' טוביה ויין מייסד ומנהל בית הספר חינוך העצמאי ברחובות ומראשי הציבור שם.
על האח ר' טוביה יש לי חומר רב מאוד. אך אשמח לתמונה יפה ממנו.
היה להם עוד אח, ר' זאב ז"ל.
שי אבי דוד כתב:שמו מופיע כאן בשורה 24
לא ידען כתב:הוא היה רבה של שכונת אגרובנק שהייתה הבסיס לעיר חולון. ממילא הפך לרב העיר.
ר' טוביה ויין היה אחיו. בזמנו ר"ט היה מפורסם מאוד. בנה תתי"ם ובתי ספר ולמעשה החזיק את האידשקייט בעיר רחובות יחד עם הרד"מ מקרעטשניף זי"ע.
ר' שי אבי דוד: מה המסמך עליו חתומים האישים? כתוב 'שמות הרוכשים' אבל זה לא נראה רוכשי נדל" וכדו' אלא נראה כמו צדקה. אולי רוכשים 'סלע' וכדומה שהיה מקובל בזמנם.
אגב כולל בית דוד של הגר"י זילברשטיין. הגעתי לא מזמן להזמינו לנאום בירושלים בפני מאות תלמידים. אחסוך מכם את תיאורי החיבה וביטויי האהבה של הגר"י, אבל הוא לא הסכים בשופו"א לבוא.
אמר: 'יש כאן הרבה נשים מחולון שמגיעות לשאול שאלות. איני יכול להחסיר אף פעם'.
אמרתי לו אני אדאג שיבוא לכאן רב שמקובל על הרב שליט"א והוא ישיב להן באותן 3 שעות.
הגרי"ז השיב: 'הבן נא מיין טייער קינד', השואלות כאן אינן בני ברקיות. הן צריכות את הרב. יותר מעצם השאלות, הרי הוא הקשר שלהן ליהדות, למסורת להלכה ומנהג. אשה תראה שהרב הוא מישהו שאינה מכירה, היא תפסיק לבוא וזה נזק לדורות!!'. 'נכון. ליצחק זילברשטיין יותר חשוב וכבוד לדבר בפני מאות התלמידים, אבל להשי"ת יותר חשוב שיצחק זילברשטיין ישב בחולון ויקרב רחוקים'.
סיפור זה לא יודפס בעלינו לשבח ואף לא בטובך יביעו. הוא ממחיש היטב מבטו של רב גדול בישראל.
לא ידען כתב:הוא היה רבה של שכונת אגרובנק שהייתה הבסיס לעיר חולון. ממילא הפך לרב העיר.
ר' טוביה ויין היה אחיו. בזמנו ר"ט היה מפורסם מאוד. בנה תתי"ם ובתי ספר ולמעשה החזיק את האידשקייט בעיר רחובות יחד עם הרד"מ מקרעטשניף זי"ע.
ר' שי אבי דוד: מה המסמך עליו חתומים האישים? כתוב 'שמות הרוכשים' אבל זה לא נראה רוכשי נדל" וכדו' אלא נראה כמו צדקה. אולי רוכשים 'סלע' וכדומה שהיה מקובל בזמנם.
אגב כולל בית דוד של הגר"י זילברשטיין. הגעתי לא מזמן להזמינו לנאום בירושלים בפני מאות תלמידים. אחסוך מכם את תיאורי החיבה וביטויי האהבה של הגר"י, אבל הוא לא הסכים בשופו"א לבוא.
אמרתי לו אני אדאג שיבוא לכאן רב שמקובל על הרב שליט"א והוא ישיב להן באותן 3 שעות.
הגרי"ז השיב: 'הבן נא מיין טייער קינד', השואלות כאן אינן בני ברקיות. הן צריכות את הרב. יותר מעצם השאלות, הרי הוא הקשר שלהן ליהדות, למסורת להלכה ומנהג. אשה תראה שהרב הוא מישהו שאינה מכירה, היא תפסיק לבוא וזה נזק לדורות!!'. 'נכון. ליצחק זילברשטיין יותר חשוב וכבוד לדבר בפני מאות התלמידים, אבל להשי"ת יותר חשוב שיצחק זילברשטיין ישב בחולון ויקרב רחוקים'.
סיפור זה לא יודפס בעלינו לשבח ואף לא בטובך יביעו. הוא ממחיש היטב מבטו של רב גדול בישראל.
בברכה המשולשת כתב:לא ידען כתב:הוא היה רבה של שכונת אגרובנק שהייתה הבסיס לעיר חולון. ממילא הפך לרב העיר.
היה לי עם הגר"י פעם משהו דומה. נדמה לי שהיו אז ימי בין הזמנים, הוא הגיע לבקר את חמיו הגריש"א זצ"ל, הבחנתי בו כשהוא ממתין בכניסה ליישוב, הצעתי לו להצטרף אלי לירושלים. בדרך, בקשתי לנצל את המומנט, בקשתי אם יסכים למסור שיעור לתלמידי ישיבה מסויימת בירושלים. השיב לי הגר"י: "מה אתם צריכים שם את הבני-ברקי הזה?" הכל כמובן בחיוכו הכובש ובנועם אמרותיו. לא קבלתי, אבל סברתי.
תודה רבה על הסיפור הנפלא והמחזק
איש_ספר כתב:הערב שחל"ח הגה"צ ר' זלמן קורלנדסקי זצ"ל
ההלוויה היום בשעה שתים עשרה מביתו רחוב רשב"ם פינת חזו"א.
לא ידען כתב:כתבה אחר פטירתו ב'בית יעקב' של רבי פיניע לוין זצ"ל.
לא ידען כתב:אחיו ר' טוביה ויין מייסד ומנהל בית הספר חינוך העצמאי ברחובות ומראשי הציבור שם.
על האח ר' טוביה יש לי חומר רב מאוד. אך אשמח לתמונה יפה ממנו.
.
לא ידען כתב:אשמח מאוד אם מישהו יוכל להביא לי תמונה יפה וברורה של רבי טוביה ויין מרחובות.
תודה רבה.
חכם מן ההר כתב:כמדומה שהוא הי' דוד להרב המפורסם בקי גדול בהיסטוריא ר' דוב -בערל ויין שליט"א, וכ' אודותיו בספרו שיצא לאחרונה באנגלית על קורות חייו
מיללער כתב:ר' בערל וויין הוא בן בתו של ר' חיים צבי רובינשטיין ז"ל רב בשיקגו, מה היה שם אביו של ר' בערל?
אִיךְ-מֶיְין כתב:לא ידען כתב:אשמח מאוד אם מישהו יוכל להביא לי תמונה יפה וברורה של רבי טוביה ויין מרחובות.
תודה רבה.
סוקולקה כתב:מיללער כתב:ר' בערל וויין הוא בן בתו של ר' חיים צבי רובינשטיין ז"ל רב בשיקגו, מה היה שם אביו של ר' בערל?
ר' זאב וויין
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 202 אורחים