ספרן כתב:זכורני שביום שהגיעה מיהרתי לבשר ע"כ להמשגיח הר"ד יפה שליט"א שהיה מבאי ביתו של הגר"ח ומחסידיו הגדולים.
מלך שלם כתב:אני מתגורר לא רחוק מהבית הגדול ברח' רב אסי, ואני רואה שהמניינים נמשכים שם כרגיל, הבנים ממשיכים להגיע, לאחרונה גם ראיתי כמה ארונות שפירקו והוציאו משם.
אישי כתב:בעקבות הזכרת הגר"ד יפה שליט"א שהיה ממקורבי רבינו ז"ל, נזכרתי מעוד אחד מגדולי המוסר בדורינו ה"ה הגה"צ ר"י גלינסקי זצ"ל, שהיה ג"כ בקשר קרוב עם רבינו, [וכפי המסופר היה נוהג להגיע בשעת רעווא דרעווין בשמחת תורה אחה"צ בבית רבינו ז"ל והיה משמח את הנמצאים בנעימות דבריו
ודפח"ח
אהרון 37 כתב:בשבת חשבתי בהקשר לתאריך פטירתו של רבינו זצ"ל ביום כ"א בחודש, להמליץ על זה את הפסוק "אך צדיקים יודו לשמך ישבו ישרים את פניך", כי בתאריך אך, נקרא הצדיקי להודות לשמו, ולשבת לחזות ולהינות מזיו שכינתו ביחד עם כל צדיקי עולם.
מלך שלם כתב:כאן: תמונות שניים מבני הגרח"ג, מי יכול לתת שמותיהם ולהרחיב אודותיהם
נהר שלום כתב:הרב שמואל גריימנן
נהר שלום כתב:הרב שמואל גריימנן
מלך שלם כתב:מכל בניו חסירה לי תמונת בנו הג"ר שמואל שליט"א, יש אותה כאן למאן דהו?
אהרון 37 כתב:אינני גר בעיר בני ברק, כך שמפטירתו של רבינו ז"ל לא הייתי בבית מדרשו.
השבת האחרונה היה לי עליה לתורה שהשתתפתי שם, אז התפללתי שם בבית מדרשו.
אני נכנס לבית המדרש, ועיני נתקלות בראש בית המדרש במקום תפילתו של רבינו ז"ל, המקום מסודר כמו בחיים חיותו, סטנדרו עם מפת השבת אשר עליה, הש"ס הקטן שהיה על אדן החלון ליד מקום מושבו אף הוא ניצב בגאון על מקומו, רק המתפלל הגדול חסר שם.
היתה לי הרגשה כמבואר בגמ' כתובות קג א על רבי הקדוש ש ציוה את בניו "נר יהא דלוק במקומו שולחן יהא ערוך במקומו מטה תהא מוצעת במקומה מאי טעמא כל בי שמשי הוה אתי לביתיה".
[כמובן שאינני חושב להשוות, אבל יש הרגשה גם בדברי הגמ' שחלק מהעניין שנכתב כאן הוא בעצם שרוחו של רבי חפפה על מקומו, וזה עצמו גרם לבחינה מסוימת שהוה אתי לביתיה, והדבר גם תלוי בקשר של הנמצאים בזה העולם לנפטר, ולכן ציוה שהכל יהיה מוכן לבואו, כי זה יוצר אצל האנשים בזה העולם את הקשר לנפטר.]
ובחלל בית המדרש נשמעים בעוז וברגשות נעלות הקדישים של בניו הגאונים שליט"א, וכל העם עונה אחריהם מקודש מקודש, מקודש יהא שמיה רבה.
אשרי האב שהשאיר קדישים מפוארים כאלו בעולם אחריו.
אמסטרדם כתב:אהרון 37 כתב:אינני גר בעיר בני ברק, כך שמפטירתו של רבינו ז"ל לא הייתי בבית מדרשו.
אני נכנס לבית המדרש, ועיני נתקלות בראש בית המדרש במקום תפילתו של רבינו ז"ל, המקום מסודר כמו בחיים חיותו, סטנדרו עם מפת השבת אשר עליה, הש"ס הקטן שהיה על אדן החלון ליד מקום מושבו אף הוא ניצב בגאון על מקומו, רק המתפלל הגדול חסר שם.
היתה לי הרגשה כמבואר בגמ' כתובות קג א על רבי הקדוש ש ציוה את בניו "נר יהא דלוק במקומו שולחן יהא ערוך במקומו מטה תהא מוצעת במקומה מאי טעמא כל בי שמשי הוה אתי לביתיה".
[כמובן שאינני חושב להשוות, אבל יש הרגשה גם בדברי הגמ' שחלק מהעניין שנכתב כאן הוא בעצם שרוחו של רבי חפפה על מקומו, וזה עצמו גרם לבחינה מסוימת שהוה אתי לביתיה, והדבר גם תלוי בקשר של הנמצאים בזה העולם לנפטר, ולכן ציוה שהכל יהיה מוכן לבואו, כי זה יוצר אצל האנשים בזה העולם את הקשר לנפטר.]
ובחלל בית המדרש נשמעים בעוז וברגשות נעלות הקדישים של בניו הגאונים שליט"א, וכל העם עונה אחריהם מקודש מקודש, מקודש יהא שמיה רבה.
בלדרמן ג"כ נשאר סטנדר החזו"א?
מחולת המחנים כתב:אמסטרדם כתב:אהרון 37 כתב:אינני גר בעיר בני ברק, כך שמפטירתו של רבינו ז"ל לא הייתי בבית מדרשו.
בלדרמן ג"כ נשאר סטנדר החזו"א?
כוונתך כנראה לסטייפלער, החזו"א התפלל במנין שהיה בביתו ובאותן שנים עדיין לא נוסד ביהכנ"ס לדרמן.
הוה אמינא כתב:גם במקום התפילה של החזון איש בכולל עשו ארון קטן עם ספריו
אמסטרדם כתב:הגראי"ש שליט"א יושב בראש בשמחת המשב"ק.
---
אגב, איזה נכד הוא המסדר ספר חדושים ובאורים? הוא צריך להיות ת"ח גדול בשביל זה.
אמסטרדם כתב:מעניין, הנכד עומד בראש?
האם במקרה שמו אי"ש [מובא כמ"פ בספר "נכדי אי"ש נ"י"]?
מלך שלם כתב:מיגון לשמחה: בן משב"ק הגרח"ג התחתן
http://www.bhol.co.il/article.aspx?id=8 ... =6&scat=40
גלאגוזים כתב:ובהקשר לכתבה ב"מקור ראשון",
ידוע לך מי הוא הכותב?
[אם מרן היה הסנדק שלו, כנראה מדובר בבן אחד ממקורביו]
אהרון 37 כתב:לפי התמונות בחתונה הנוכחית המסדר קידושין הוא חתנו של רבינו ז"ל הגאון רבי יוסף חיים בן דוב שליט"א שמשמש גם כראש הישיבה.
אמסטרדם כתב:למי ששאל איפה ניתן למצוא מכתבי תורה מהגאון ז"ל: מצאתי עכשיו בריש ספר דרך ישראל נדה חילופי מכתבים עם הגאון ז"ל [בין הדברים כותב שהיה דן עם מרן זללה"ה באיזה דבר ולא הועיל לו..] ויתכן\מסתבר שנדפסו בספר חו"ב נדה [שאינו תח"י לע"ע].
קליינער כתב:האם יש למישהו רשימה באיזה שנה הוא הוציא כל ספר??
אני נדהם לראות שאין מסכת שהוא לא חיבר עליה ספר!
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 405 אורחים