אום אני חומה כתב:שה' ישלח לו רפו"ש.
אגב, הוא ניהו הבחור שישן עם החזו"א בלילה האחרון לחייו, ליל שבת, והוא זה שהזעיק עזרה.
אוצרניק כתב:כמדומה לי, שזה שישן בחדרו של החזו"א בליל הש"ק האחרונה, (וירא תשי"ד), היה הרה"ג ר' יעקב מייזליש שליט"א, והרה"ג ר' חצקל ברטלר היה בחדר החיצוני. התיאור המושלם מופיע בספר זכור לדוד, (ע"ש ר' דוד'ל פרנקל), שלצערינו אינו מופיע באוצר.
באמצע שנות החמישים נישא לעדינה ברטלר, בתו של מנחם אשר ברטלר, חסיד ויז'ניץ וממקימי קריית ויז'ניץ בבני ברק. אחיה הוא הרב יצחק ברטלר, ראש ישיבת איתרי, ואחותה נשואה לרב כתריאל קולודצקי, ראש ישיבת היישוב החדש.
לאחר פטירת מייסדה הרב מרדכי אליפנט בשנת ה'תש"ע 2009 עומדים בראשות הישיבה הרב שלמה פישר והרב יצחק ברטלר. במלאת השבעה לפטירתו של הרב אליפנט הכריז הרב פישר על שינוי שם הישיבה ל"ישיבת זהב מרדכי - איתרי".
איש_חסיד כתב: וגם בסלונים
יבואו וישלימו.
מלך זקן וכסיל כתב:איש_חסיד כתב: וגם בסלונים
יבואו וישלימו.
אין
פנינים כתב:אין פאנאניוועז האב איך געלערנט מיט צוויי ברעטלערס סלונימער חסידים, אינמיטן וואך זענען זיי געגאנגען מיט אראפגעלאזטע א קנייטש, און שבת מיט בעקיטשעס
מלך זקן וכסיל כתב:פנינים כתב:אין פאנאניוועז האב איך געלערנט מיט צוויי ברעטלערס סלונימער חסידים, אינמיטן וואך זענען זיי געגאנגען מיט אראפגעלאזטע א קנייטש, און שבת מיט בעקיטשעס
קען זיין אז זיי זענען שווארצער'ס
אובער בכל אופן זי זענען נישט סלונימערס פון דער היים.
נ.ב. די האסט אטעות גיהאט, דא איז די פורום פון 'אוצר החכמה' און נישט ד'אידישע וועלט'
ארזי ביתר כתב:כי אני מכיר יהודי בשם ברטלר, עילוי ות"ח מופלג, חסיד ויז'ניץ, המתגורר בהר-נוף, בסביבות גיל 45, שהוא חתן של הגאון רבי אברהם אוירבך מזקני וחשובי חסידי קארלין וראש ישיבה בישיבתם. אגב, בתחילת השנה, נפטרה נכדה [בת בתו] של הרב ברטלר הלז, באופן טראגי ביותר [נפלה עליה דלת פלדלת].
וחותן הגר"מ שטרנבוך
הכהן כתב:(יש לי אגרון...)
ארזי ביתר כתב:הכהן כתב:(יש לי אגרון...)
ובאגרון הנ"ל, לא קיים יהודי בשם ברטלר, חתן של פינקלשטיין, כי אם אשה לבית פינקלשטיין ששמה היום הוא ברטלר. והוא פלאי...
שיף כתב:ארזי ביתר כתב:הכהן כתב:(יש לי אגרון...)
ובאגרון הנ"ל, לא קיים יהודי בשם ברטלר, חתן של פינקלשטיין, כי אם אשה לבית פינקלשטיין ששמה היום הוא ברטלר. והוא פלאי...
........... [העתק ממה שכתבת]
מחולת המחנים כתב:ארזי ביתר כתב:כי אני מכיר יהודי בשם ברטלר, עילוי ות"ח מופלג, חסיד ויז'ניץ, המתגורר בהר-נוף, בסביבות גיל 45, שהוא חתן של הגאון רבי אברהם אוירבך מזקני וחשובי חסידי קארלין וראש ישיבה בישיבתם. אגב, בתחילת השנה, נפטרה נכדה [בת בתו] של הרב ברטלר הלז, באופן טראגי ביותר [נפלה עליה דלת פלדלת].
הנ"ל הוא בנו של רבי יצחק ברטלר מישיבת איתרי.
---
לא הוזכר כאן:
הג"ר יחזקאל ברטלר לרפו"ש הוא חתנו של הרב יעקב שכטר ז"ל מאנשי אמונו הקרובים של מרן החזו"א, אביו של רבי אריה שכטר וחותן הגר"מ שטרנבוך והג"ר אברהם רייסנר.
אהרון 37 כתב:הוא עצמו לא כותב את חידושי תורתו, ונאמרו על כך כבר הסברים שונים.
יש ספר של אחד בשם רייסנר, כמדומני נכדו של הג"ר אברהם רייסנר שליט"א שעוסק בעניני שכחה וטעויות בתפילה שמביא חידושים ממנו.
מישהו מכיר עוד מקומות שמובאים חידושים ממנו?.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 289 אורחים