אור עולם כתב: ראיתי ששם משפחתו כ"ץ, ולפי זה בני משפחת רפפורט לא יכולים להיות מצאצאי הש"ך (ולא משפחות אחרות שהתחתנו עם רפפורט כמו אלפנט).
אבקש מביני דבר בנושא שלהתייחסלאמתות ייחוס משפחת רפפורט לש"ך.
חובב_ספרים כתב:אחד ממשפחת רפפורט אמר לי שאין לו מידע אישית על זה אבל הוא פגש חוקר שחקר משפחתם שטען שייחוס משפחת רפפורט להש"ך הוא דרך בתו.
חובב_ספרים כתב:אחד ממשפחת רפפורט אמר לי שאין לו מידע אישית על זה אבל הוא פגש חוקר שחקר משפחתם שטען שייחוס משפחת רפפורט להש"ך הוא דרך בתו.
מחולת המחנים כתב:חובב_ספרים כתב:אחד ממשפחת רפפורט אמר לי שאין לו מידע אישית על זה אבל הוא פגש חוקר שחקר משפחתם שטען שייחוס משפחת רפפורט להש"ך הוא דרך בתו.
כאן בשער ספר 'כתר כהונה' מאת רבי יצחק אברהם הכהן (רפפורט) מפינטשוב הוא מפרט את יחוסו בא"ב עד לרבינו הש"ך.
http://beta.hebrewbooks.org/3964
הספר נדפס בחיי המחבר בשנת תקס"ה, בסה"כ כמאה וארבעים שנה אחרי הסתלקות הש"ך, ובהתחשב בעובדה שרבינו הש"ך הסתלק בהיותו כבן ארבעים, יתכן מאד שהמחבר עוד הכיר את נכדו של הש"ך, וקשה לומר שהמחבר המציא את יחוסו להש"ך בזמן יחסית לא רחוק מהסתלקות הש"ך.
אגב לא הוברר לי עדיין מאיזה דור החלו בני המשפחה לקרוא לעצמם בשם רפפורט, ווקשטיין במאמרו הניח את שם המשפחה רפפורט החל מבעל כתר כהונה.
נטיעות כתב:שמעתי פעם על אחד בשם ד"ר חנן רפפורט שהיה נקרא בשעתו מומחה לחקר משפחת רפפורט והיה לו איזה מכון בענין.
בעיקר חשוב לציין כי יש משפחת רפפורט של רבי חיים הכהן רפפורט ואימו של הגר"ח מוואלוזין ועוד המיוחסת לעזרא הסופר מבני אלעזר בן אהרן הכהן. מאידך יש את המשפחות המיוחסות לש"ך המתייחס לעילי הכהן מבני איתמר בן אהרן הכהן. ואין קשר ביניהם.
נחוניא כתב:ראיתי מי שכתב שלהגאון רבי יצחק אברהם בעמח"ס כתר כהונה היה בן רבי גרשון שבתו מ' חנה איידל נישאה לרבי אליעזר צבי אלפנט.
האם יש מי שיודע מקור לזה?
הורוויץ עבר לחתן? למיטב ידיעתי טעות בידך, יש משפחות אחרות שעברו לחתן. כל ההורוויץ הם בן אחר בן ולווים.הסרפד כתב:ראשית אודיעך שבימי הש"ך לא היו ליהודים אשר בפולין ושכניה שמות משפחה רשמיים, ומיעוט משפחות מיוחסות שהשתמשו בשמות משפחה לא עשו כן באופן קבוע (השם עבר מחותן לחתנו, כדוגמת משפחות קצנאלנבוגן והורוויץ, או הוחלף פעם אחר פעם, כמשפחת לעמל-תאומים-פרענקל-מונק-פאזנער).
בנידון דידן, שם משפחת הכהנים רפאפורט קדם לש"ך, והש"ך לא נמנה על בני משפחה זו, אלא שידוע שענף אחד מצאצאיו אימץ שם זה (איני יודע באיזה נסיבות).
משיב כתב:הורוויץ עבר לחתן? למיטב ידיעתי טעות בידך, יש משפחות אחרות שעברו לחתן. כל ההורוויץ הם בן אחר בן ולווים.
משיב כתב:הורוויץ עבר לחתן? למיטב ידיעתי טעות בידך, יש משפחות אחרות שעברו לחתן. כל ההורוויץ הם בן אחר בן ולווים.
דעת_האברך כתב:אני באופן אישי צאצא של משפחת רפפורט מצאצאי הש"ך, ובמשפחה גאים מאד בשושלת זו כבר מאות שנים. קשה להאמין שמישהו המציא את זה בלי בסיס לפני כמה מאות שנים.
פעם ראיתי שמובא שהגאון זצ"ל עשה פדיון הבן בבגרותו אצל כהן מיוחס בשם רפפורט, ושאלתי אחד מבני משפחת רפפורט על כך, בהוסיפי שמכאן יש ראיה נוספת לחשיבות היחוס לכהונה של משפחת רפפורט, ואמר לי שאף ששניהם קרויים רפפורט אין הכהן שעשה לגאון את הפדיון שייך לאותה משפחה של הש"ך, אם כי כמובן, אין זה גורע מייחוסם של שתי המשפחות דבר.
מתפעל כתב:היה יהודי חשוב רבי שבתי רפפורט הי"ד, רבה של פינטשוב. היה חסיד גור.
קראתי שבנו היחיד שניצול מהנאצים היה ר' שאול.
וכן בתו שהיתה נשואה לר' שמואל זלמנוב מניגוני חב"ד, גם היא ניצלה.
האם ידוע משהו על אותו בן ר' שאול?
שיף כתב:הרב שבתי הכהן רפפורט הי"ד
מתפעל כתב:היה יהודי חשוב רבי שבתי רפפורט הי"ד, רבה של פינטשוב. היה חסיד גור.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: תולדות ו־ 477 אורחים