הודעהעל ידי מדהים ומהמם! » ה' יוני 11, 2015 6:07 pm
בס"ד
ההבדל בין החיפוש הרגיל לחיפוש הטבלאי הוא בפשטות שלו.
ואסביר:
כאשר אנו באים לערוך חיפוש מורכב יש לפני שני דרכים איך לבצע אותו:
1. דרך שורת החיפוש הרגילה.
2. דרך חיפוש הטבלאי.
עכשיו כעת, נניח החלטנו לחפש באמצעות האפשרות הראשונה, לשם כך עלינו להתחיל לחשוב מחדש איך אנו עושים זאת, כלומר אנו מתחילים לחפש מהו צורת החיפוש המתאימה לנו לשם כך. ומתחילים לנבור (על מנת להיזכר) בין כל הכפתורים הרבים. לאחר מכן עלינו לחשוב שוב היכן איפה ואיך להכניס את האפשרויות (לפני, אמצע, ואחרי של המילה) במשפט שרשמנו.
חיפושים מסוג כזה הם כמובן לא באופן רצוף ותמידי אלא מפעם לפעם,
לכן כאשר מופיעים רק הסימנים (מעל שורת החיפוש) אזי לא זוכרים היטב מה כל אחד מהם 'עושה' ומהו 'פועל' - מהי מטרתו. ( - כי זהו מפעם לפעם).
אך אם ליד כל אחד מאותם הכפתורים היו כתוב את פעולתו - זה היה מפחית באופן ניכר את קושי השימוש בו (לדברים מורכבים. כמו למשל רשמנו; "נר" ונקבל: נר. נר-ות. ל-נר-ות. של-נר-ותיו וכו').
אמנם למרות זאת היה נשאר עוד קושי נוסף והוא להוסיף (או לרשום) ידנית את הקודים כפי אותו הצורך.
כעת לאחר שהבנו עד כה כנ"ל, יקל עלינו להבין מה פתרה לנו החיפוש הטבלאי. וכדלהלן שהם חלק ממעלותיו:
1. 'תפיסה' והתמצאות מהירה. (-פשטות).
2. 'שמירת' מאפייני החיפוש (לא המילים).
3. תכנות טבלה כ'מאפיין חיפוש רחב' בנוי מראש. כלומר עצם הכתיבה לתוך הטבלה [ללא הוספת מאפיינים] זה לכשעצמו 'מאפיין רחב' המיקל על עריכת (=נבירה ורשימה) סוג החיפוש אם לא היה [כבשורת החיפוש הרגילה].
4. בכלל הנ"ל, כל שורה היא מאפיין חיפוש חדש, וכל משבצת היא מאפיין לכשעצמו, (ללא תלות במשבצת השנייה).
5. עריכת שאר מאפיינים (בנוסף על הקיימים ששם) בקלות רבה יותר.
הצעות לשיפור:
*שמירת מרכיבי החיפוש אוטומטי, בזיכרון היסטוריה להנגשה מידית החוזרת ונשנית (כמו שמירת חיפושי מילים).
*אפשרות עריכת ובנית חיפוש, ושמירת כל מרכיבי החיפוש כפרופיל אישי (כמו תחת השם: החיפוש שלי 1 החיפוש שלי 2 החיפוש שלי 3. וכיוצ"ב).
*החלפת הסימנים במילים, ולאישור אותה האופציה תהיה סימון על ידי וויי.
*לאחר לחיצה על חפש - תעלם ותחזור חלון הטבלה למקומה.