גם אני באמצע קריאת הספר.
ראשית, כמו שבכל מקום הקללות מרובות מהברכות, כך גם הנהנים מהספר לא מבטאים זאת די הצורך, כמו הקולניות של ה"ביקורות".
לכן אומר:
"יישר כח עצום רבי יהושע!"שכרך הרבה מאוד, ואל יתירא מן המלעיגים וכו'.
בטוחני שהרוב הדומם של הקונים והקוראים מלקק את אצבעותיו בהנאה, גם אם רק אחוזון מביע את תודתו והנאתו.
כמובן, שאין זה קשור להסכמה אוטומטית לכל דעה עמדה או ביטוי,
אבל עבודה עצומה ומעודכנת כזאת לא נעשתה שנים רבות.
הרב ענבל במכתב כתב:לצערינו, זה נשאר מטאפורה, ומי שנוקט את ישיבת פוניבז' כדוגמא למקום בו לא נחשפו לדברים כאלו, חי בעולם של לפני 20 שנה (שזה כמו מאתיים שנה בהיסטוריה), אולי פורת יוסף באה למען האיזון, אבל בהחלט כדאי לרענן מידע בנושא, סו"ס אני זה שנפגש עם בחורי ישיבות ועם שאלותיהם (ויש לי יסוד להניח שאלו שפונים לרב פיליפ, אינם אותם שפונים אלי) אלא דווקא למי אשר קרא ספרות 'מדעית', למי אשר נתקל באינטרנט באתרי כפירה מגוונים, למי אשר גלש ושתה ממי פורום 'עצור כאן חושבים', למי שטענות שונות כנגד נאמנות תושבע"פ חדרו לאוזניו, ולדומיהם. תתפלא, אבל יש אנשים שיש להם שאלות, הנובעות מחשיבה עצמאית, ולא בהכרח מאינטרנט. וחלק ממה שמעודד את השאלות היא הצורה האינפנטילית בה בונים את האמונה בחלק ממחוזותינו. כשמישהו מבסס לך דבר חשוב ומרכזי כ"כ בסגנון של גן (או כלשון הדברי דוד "ברמה של פלסטלינה"), אתה לא צריך אינטרנט כדי לשאול על זה שאלות.
ירח מלא כתב:נ.ב. גם אני הייתי שמח אם הספר היה עולה על שולחן מלכים- אחד ממרביצי התורה המפורסמים לקבלת אישור והסכמה. בטוחני שימצא מישהו כזה.עוטד הפעם תודה רבה.
לאור ה"עליהום" כאן, בפרט ממי שלא קרא את הספר, מסופקני אם מישהו יסכים להיות שר המסכים.
ומי שצריך עזרה ראשונה, לא מחפש הסכמות...