מלך שלם כתב:אגב, הקישור מיתד נאמן לא עובד.
מלך שלם כתב:מצ"ב עלון שערי העיר מיו"ר ש"ס בראשל"צ שהיה תלמידו המובהק כרוב העסקנים במפלגה זו וראשיה [ללמדך שאם היה חפץ לחזור לזירת ההנהגה היה יכול ובקלות], יש שם תמונות יפות וסיפורים נחמדים, התמונה שבשער צימררה אותי.
http://ladaat.info/showgil.aspx?par=20150418&gil=1026.
אישי כתב:אתמול בערב הייתי בבית האבלים, הגיע שם הרש"ב זילברברג משיכון ה' וסיפר לבני הגר"ח, שכאשר נאמרו לפני הגראי"ל שטיינמן שליט"א, דברי הגאון ר' מאיר בלווייה, על היות אחיו "הממשיך" של החזו"א, נענה הגראי"ל: וכי יש מי שחושב אחרת? הרי פשוט שהוא היה גדול תלמידי החזו"א!
עוד סיפר בשם הגראי"ל, שפסק הלכה אחד של הגר"ח "הציל" אותו. כי הוא מתעורר מידי לילה מספר פעמים, ובכל פעם שמתעורר, הוא רוצה ללמוד קצת קודם שיחזור לשינתו, והיתה לו בעיה עם ברכת התורה, עד ששמע בשם הגר"ח, שאפשר לברך ברכה אחת עה"ת וללמוד, ובפעם הבאה שמתעורר יברך את הברכה השניה. ואמר הגראי"ל, שכל לילה הוא מתעורר לפחות ב' פעמים, אכן לפעמים מתעורר ג' פעמים ואזי הוא שוב בבעיה. עד כאן דברי הרש"ב הנ"ל, ממה ששמעתי באזניי.
אגב, בעיתון יתד צינזרו מדברי הגר"מ גריינימן, את דבריו אודות היות אחיו היורש של החזו"א ולא אחרים, מטעמים מובנים, אמנם כתבו מאמר קצר אחר מיטתו של הגר"ח והעתקתיו כאן.
ארזי ביתר כתב:זה מה שאני רואה.
אם אפשר להעלות שוב.
עוד סיפר בשם הגראי"ל, שפסק הלכה אחד של הגר"ח "הציל" אותו. כי הוא מתעורר מידי לילה מספר פעמים, ובכל פעם שמתעורר, הוא רוצה ללמוד קצת קודם שיחזור לשינתו, והיתה לו בעיה עם ברכת התורה, עד ששמע בשם הגר"ח, שאפשר לברך ברכה אחת עה"ת וללמוד, ובפעם הבאה שמתעורר יברך את הברכה השניה. ואמר הגראי"ל, שכל לילה הוא מתעורר לפחות ב' פעמים, אכן לפעמים מתעורר ג' פעמים ואזי הוא שוב בבעיה. עד כאן דברי הרש"ב הנ"ל, ממה ששמעתי באזניי.
אוצר החכמה כתב:עוד סיפר בשם הגראי"ל, שפסק הלכה אחד של הגר"ח "הציל" אותו. כי הוא מתעורר מידי לילה מספר פעמים, ובכל פעם שמתעורר, הוא רוצה ללמוד קצת קודם שיחזור לשינתו, והיתה לו בעיה עם ברכת התורה, עד ששמע בשם הגר"ח, שאפשר לברך ברכה אחת עה"ת וללמוד, ובפעם הבאה שמתעורר יברך את הברכה השניה. ואמר הגראי"ל, שכל לילה הוא מתעורר לפחות ב' פעמים, אכן לפעמים מתעורר ג' פעמים ואזי הוא שוב בבעיה. עד כאן דברי הרש"ב הנ"ל, ממה ששמעתי באזניי.
לא תפסתי את הסיפור. מה הוא עושה בבוקר?
אישי כתב:מלך שלם כתב:מצ"ב עלון שערי העיר מיו"ר ש"ס בראשל"צ שהיה תלמידו המובהק כרוב העסקנים במפלגה זו וראשיה [ללמדך שאם היה חפץ לחזור לזירת ההנהגה היה יכול ובקלות], יש שם תמונות יפות וסיפורים נחמדים, התמונה שבשער צימררה אותי.
http://ladaat.info/showgil.aspx?par=20150418&gil=1026.
מלך שלם. אני חסום להכל, ע"פ הוראת רבינו זללה"ה. האם תוכל להעלות את העלון עצמו לכאן?
האם גדול תלמידי הגר"א הוא בהכרח גם הממשיך של הגר"א?אישי כתב:אתמול בערב הייתי בבית האבלים, הגיע שם ... וסיפר לבני הגר"ח, שכאשר נאמרו לפני הגראי"ל שטיינמן שליט"א, דברי הגאון ר' מאיר בלווייה, על היות אחיו "הממשיך" של החזו"א, נענה הגראי"ל: וכי יש מי שחושב אחרת? הרי פשוט שהוא היה גדול תלמידי החזו"א!
מלך שלם כתב:לא הייתה חסידות היו תלמידים שנשארו כצאן ללא רועה, המבוגרים והעצמאיים שבהם פנו כ"א לדרכו, אחדים מהם ראו בסטייפלר גדול הדור, ורבים אכן ראו בהגרח"ג כגדול תלמידיו וממשיך דרכו בדרך הלימוד ובעוצם גאונותו ופיקחותו [והיה את הגרח"ש קרליץ [ואולי עוד] שאמרו שאם היו חסידים היו הולכים להגאון הגדול החסיד המתחסד עם קונו מרן ראי"ל שטיינמן שליט"א]. פתח נא ספר חידושים וביאורים ופתח ספר חזון איש, אני הייתי חותם שהוא הממשיך בהא הידיעה, מה כל כך קשה. נכון שיתכן כמו כל סיפור שהוא בדותא, אך אין כל פגם בעצם הסיפור.
הגראי"ל אכן נטל צד [עד כמה שאפשר לקרוא לזה כך, או שאולי צ"ל היה עם רוב גדולי הדור] במחלוקת הידועה עם הגרח"ג, הן בדעתו העניינית, הן כמעריץ גדול של הסטייפלר, והן כמי שהיה אז מנהיג בולט בדגה"ת [שלישי בהיררכיה]. אך תמיד ראו בו הכל גדול וגאון אדיר, הן הגראי"ל והן הגרח"ק ואצ"ל הגרנ"ק. שמעתי אף שהיו דברים מפורשים מעבר לזה, מי שיודע שיכתוב בגבולות המותרים ובזהירות הנדרשת.
צולניק כתב:לא מכיר כלל את הספר חו"ב אך פשיטא ופשיטא שאינו מוכר כלל אצל ציבור הלומדים שמחוץ ל'חסידות', ואין זה מטעמים צדדיים אלא מחוסר ענין.
מלך שלם כתב:פרץ,
העד לא נאמן זה משהו אחר. והגרח"ג יכל לחזור להנהגה לו רק רצה ולתפוס נתחים נרחבים מהציבור כיוון שהיו לו תאים רדומים מאנשיו בכל העמדות וחלק נכבד מהעסקונה החרדית סרים באופן מוחלט למרותו גם אם הדבר לא נאמר בתקשורת, והוא ורק הוא התנזר מכך [ע"ע רוב המפלגה הספרדית והעומד בראשה, העומד בראש הסיעה כלל חסידית, קשריו ההדוקים עם האדמו"ר מגור, וחוגי סלבודקה והגרנ"ק ההולכים ותופסים מקום מרכזי בהנהגת דגה"ת].
ודאי שהגראי"ל היה מנהיג חלק גדול מהציבור גם אם הוא היה נכנס להנהגה, אך ודאי שויתורו של הגרח"ג [שראה שמחלוקת הידועה סימן מן השמיים] הותיר לו את רוב הציבור.
צולניק,
אל תגיד את זה בקול שלא יצחקו עליך, יש קונצנזוס נרחב ביותר על ספר חו"ב, הוא ללא ספק סידרת ספרי החידושים הכי גאונית שיצאה בדור האחרון, וכבר כתב דברים מעין אלו אי"ס בראש האשכול.
נוטר הכרמים כתב:סבורני שהיריבים משני הצדדים צריכים לחזור לאיזון.
בקשר לספר חו"ב, מר אמר חדא ומר אמר חדא ולא פליגי, הספר הוא יחידי בגאונותו ובהיקפו וכו' וכו', ונמצא בכל בית מדרש כמעט, ואפ"ה לא רבים מעבר לחוגו של הגרח"ג זצ"ל הוגים בו, זו המציאות. בודאי שאין לזה שום קשר למחלוקת ההשקפתית שהיתה,שכן במקומות ובזמנים שלא קשורים למחלוקת גם המצב דומה, וחיפוש קצר במאגר אוצר החכמה יוכיח את כמות האזכורים (כמובן באופן יחסי).
עם זאת, אני חולק בתוקף על מי שטוען ל'חוסר ענין', הסיבה היא כנראה סגנון הלימוד השונה, ובאמת אין לאף אחד סיבה להשתבח בכך על ה'צמצום' הפושה כיום בכל שטחי החיים התורניים והציבוריים.
אישי כתב:אתמול בערב הייתי בבית האבלים, הגיע שם הרש"ב זילברברג משיכון ה' וסיפר לבני הגר"ח, שכאשר נאמרו לפני הגראי"ל שטיינמן שליט"א, דברי הגאון ר' מאיר בלווייה, על היות אחיו "הממשיך" של החזו"א, נענה הגראי"ל: וכי יש מי שחושב אחרת? הרי פשוט שהוא היה גדול תלמידי החזו"א!
אגב, בעיתון יתד צינזרו מדברי הגר"מ גריינימן, את דבריו אודות היות אחיו היורש של החזו"א ולא אחרים, מטעמים מובנים, אמנם כתבו מאמר קצר אחר מיטתו של הגר"ח והעתקתיו כאן.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 445 אורחים