איש_ספר כתב:מלך שלם כתב:צריך תמונות של ר' שמואל [מרחובות, "קוקוס", ג"כ מסומן כממשיך], ור' יהושוע אהרן [שהתבלט כידען ובקיא].
ר' יהושע הוא אכן ידען מבהיל, אין תחום שמדברים איתו והוא לא יודע, הוא נוהג "להשתעשע" הרבה בבקיאויות עם הגרד"ל, אם לא היה "שייך" לשבט, (מקום שאין יודעים להעריך בקיאות שכזו) היה אורו זורח למרחקים.
מלך שלם כתב:ברשותי מכתבים [הסתובבו ברשת] ממרן הגר"ח בנושאי השקפה והנהגה, בה מובעת דעתו נגד לקיחת תקציבים כי אם בדיעבד, והקפדה יתירה על התערבות כל שהיא בתכנית הלימודים של משרד החינוך, במכתב נוסף ככה"נ לפוליטיקאי חרדי הוא מתריע על טשטוש ההשקפה בהיותו בסביבה כפרנית וממריצו להוסיף בלימודו.
מלך שלם כתב:משמעותם איני יודע,
אך זו הרשימה הידועה לי [ודווקא מדובר בבנים המוצלחים]:
הג"ר אי"ש = דאסקע.
הג"ר שמואל = קוקוס.
הג"ר יהושוע אהרן = שוקא.
הג"ר יצחק דוד [דב] = איצ'ה דוצ'ה.
אישי כתב:ב. שמעתי שיש ספר על אבות והוא כנראה עוד ייצא לאור.
אישי כתב:ההוראה האחרונה שנתן רבינו זללה"ה לכלל בני עדתו היתה בענין האינטרנט. מצו"ב העתק. יצויין שפסק ההלכה נכתב על ידו, ונחתם בידי גדולי תלמידי החזו"א.
יש לשים לב, שההוראות נוסחו באופן של פסק הלכה, מה שמתאים לאופיים של ההולכים לאורו, שההלכה היא נר לרגלם, והיא להם כחומה בצורה.
אישי כתב:אני מצאתי במכירה של בית כנסת את החו"ב מהדו"ק על נדה [בכריכה רכה] עם גליונות בכתי"ק שלא הודפסו במהדורות המאוחרות. כאשר באתי להראות לו, שאל אותי כמה שילמת על זה? אמרתי, חמש, אמר לי, אני מוכן לתת לך עשר... אך מיד שאל אם אני מעדיף שזה יישאר אצלי, כאשר עניתי בחיוב, ביקש מנכדו להעתיק את הגליונות, ובזה הסתיים הענין.
איש_ספר כתב:מלך שלם כתב:יש באתרי החדשות תמונות של בניו בניחום אבלים.
יש"כ.
זה מצאתי
מלך שלם כתב:ר' יעקב [מוזכר כו"כ פעמים בחו"ב].
אישי כתב:מלך שלם, כפי שביקשת הנה טעימה מכתבי הגראי"ש על שבת.
יצויין שיש בידי מכתבים וועדים שמסר לאברכים ועוד חזון למועד.
אהרון 37 כתב:יש חוברת שנדפסה עם וועדים ומכתבים מהראי"ש שליט"א.
נדפסה במהדורא מצומצמת.
ניכר ממנה יראת השמים הגדולה שלו, והדביקות שלו בהי"ת, הרבה מהם מכתבים לפני ימים נוראים, בהם הוא מסיים שיעתירו בעדו.
מעניין לשמוע שלהרב יהושע שליט"א יש קונטרס של אוצר ידיעות, עד עתה ידעתי שיש לו רק קונטרס שהוציא על עניני מקוואות.
הקונטרס שלו על עניני מקוואות נמצא באוצר?.
מלבד חתנו הרב חברוני שליט"א שהוציא ספר, הוציא גם חתנו השני הרב הירשפלד שליט"א ספר על פ"ק דמכות, שמו נראה לי נתיבות שלום.
אישי כתב:מלך שלם, כפי שביקשת הנה טעימה מכתבי הגראי"ש על שבת.
מלך שלם כתב:א. היכן ניתן להשיג את ספרו ראשי פרקים?
אהרון 37 כתב:יש מכתב של מרן הגר"ח זצ"ל בספר שהוציא בן אחותו הרב דוד וילמן שליט"א על מסכת יבמות, כמדומני ששם הספר נחלי דבש.
ישבב הסופר כתב:אהרון 37 כתב:יש מכתב של מרן הגר"ח זצ"ל בספר שהוציא בן אחותו הרב דוד וילמן שליט"א על מסכת יבמות, כמדומני ששם הספר נחלי דבש.
רצו"ב המכתב שבשער ספר נחלי דבש להגר"ד וילמן שליט"א
ישבב הסופר כתב:אני משער שהסיבה שהבן הרב יוסף לא נקרא 'שמריהו יוסף' הוא מפני שהוא נקרא לכאורה ע"ש ר' יוסף יצחק גריינימן אבי הג"ר שמואל גריינימן. ומכיון שאחיו הגדול הרב יצחק דוד נקרא יצחק (השם י"ד שייך למשפחת אם - ע"ש רי"ד רוטמן), לכן נותר רק השם יוסף.
מה שנכון נכון כתב:http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=40413&st=&pgnum=469&hilite=
וראה גם בקובץ אור ישראל תשסג.
שי אבי דוד כתב:האם דברי ההספד של אחיו הגר"מ שליט"א בענין הייסורין שביקש להביא על עצמו - ביום אסרו חג של פסח לפני שש שנים בדיוק, כיצד בקשתו נענתה למשך שש שנים מעת לעת - זכו להתייחסות מספקת? הלא דבר הוא!
אהרון 37 כתב:שמות י"ב בניו, אם כי אני לא מתחייב שזה ממש לפי הסדר הנכון.
הרב יצחק דוד שליט"א. איצ'ה דצ'ה.
הרב יהושע שליט"א. שוקה.
הרב יוסף שליט"א. יוסי.
הרב שמשון שליט"א.
הרב שמואל שליט"א. קוקעס.
הרב אברהם ישעיהו שליט"א. דאסק'ע.
הרב נחום שליט"א.
הרב משה שליט"א.
הרב מאיר שליט"א. מוקה.
הרב יעקב שליט"א. קובי.
הרב שלמה שליט"א. מוימי.
הרב אליהו שליט"א. אלי.