- שער.jpg (93.75 KiB) נצפה 20948 פעמים
פרטיזן כתב:מה מחירו ביריד?
מה שנכון נכון כתב:פרטיזן כתב:מה מחירו ביריד?
49 ש"ח.
שטייגעניסט כתב:אני חושב לקנות אבל אני עדיין מסתפק. מי מהחברים כאן קרא אותו וממליץ ?
הישיבישער כתב:הספר נראה מיוחד ונדיר מסוגו בספרייה החרדית שלא נוגעת בדברים כאלו.
אולי מישהו מחברי הפורום שמזדמן לירושלים יוכל לקנות לכמה מהחברים הגרים בב"ב את הספר, כי ההבדל במחיר הוא גדול.
זאב רפופורט כתב:אין ספר בענין זה מאהרון לוי?
הישיבישער כתב:רכשתי היום את הספר ברוב התלהבות ביריד של מוסד הרב קוק, ואכן הפער בין המחיר הזול לתוכן הוא עצום.
עם זאת אני מוכרח לציין שיש לי כאבי בטן קשים על רוח הדברים השוררת שם, וכנראה מתוך רצון להציג את הספר כמדעי ככל האפשר הנ"ל הרשה לעצמו קצת יותר מידי.
אין לי כרגע כוח להבי דוגמאות (מכיון שאני אוחז ממש בהתחלה) אך אציין הערה שצרמה לי, בה הוא מביא את דברי כ"ק אדמו"ר מקאמרנא בעל היכל הברכה, עם תארים מפליגים שקשר לאר"י הק' שהיה כא' מן התנאים ועוד,
וכותב ע"ז "דברי האדמו"ר מוגזמים ומופרכים מעיקרם", בלי להתייחס לתוכן ההערה ולעצם ההשתלחות שלא הבנתי בדיוק את פשרה, אין מדובר כאן על רבע'לא קטן מסמטאות בני ברק אלא על אחד מענקי הרוח שלפני המלחמה, ודומה שעל חוקר חרדי שמתיימר להיות יהודי ת"ח וראש כולל, לשמור על כבודם של גדולים, גם אם הוא אינו חסיד.
מחולת המחנים כתב:כמדומני שברוב החסידויות לא מחשיבים את המסורות והגילויים שהוא כותב בשם הבעש"ט ורועי החסידות.
נושא_ונותן כתב: כפי שכתוב בשם הגר"א "שאינו מאמין בקבלת האר"י בכללה שהיא כולה מפי אליהו ז"ל רק מעט מזער מפי אליהו ז"ל והשאר מחכמתו הגדולה ואין חיוב להאמין בה" (הגר"ח מוואלוז'ין בהקדמה לספרא דצניעותא). .
פרטיזן כתב:פשלה קצת מביכה
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 179 אורחים