הברכות כתב:אם כבר נגענו בשאר סרטים דומים, אולי יעלו לכאן גם את הסרטון של הגרי"ח זוננפלד והרב קוק אצל הנציב העליון.
אום אני חומה כתב:האם כוונתך למה שהועלה לעיל עמ' 2?
לומד_בישיבה כתב:אבקש לציין שבגנזך המדינה ישנו כמה וכמה סרטים שעד נכון להיום לא פוענחו.
באחד שראיתי והוא נמצא בידי אאמו"ר שליט"א רואים את הגריח"ז ז"ל כמו כן רואים שם את רבי אלעזר מנחם מנדל ז"ל ממלא מקומו של רבי דוד מלבוב בירושלים, מי שהצליח לזהות כמה מן הדמויות הינו רב וועלוול אייזנברך ז"ל. - כמו כן זכרוני שר' מנחם פרוש ז"ל היה יושב מול המחשב שעות על גבי שעות כדי לזהות את הדמויות שם.[/quote/]www.jumbomail.co.il/Downloads.aspx?sid=595767654845526B4C39453D
הברכות כתב:הברכות כתב:אם כבר נגענו בשאר סרטים דומים, אולי יעלו לכאן גם את הסרטון של הגרי"ח זוננפלד והרב קוק אצל הנציב העליון.אום אני חומה כתב:האם כוונתך למה שהועלה לעיל עמ' 2?
התכוונת לזה ?לומד_בישיבה כתב:אבקש לציין שבגנזך המדינה ישנו כמה וכמה סרטים שעד נכון להיום לא פוענחו.
באחד שראיתי והוא נמצא בידי אאמו"ר שליט"א רואים את הגריח"ז ז"ל כמו כן רואים שם את רבי אלעזר מנחם מנדל ז"ל ממלא מקומו של רבי דוד מלבוב בירושלים, מי שהצליח לזהות כמה מן הדמויות הינו רב וועלוול אייזנברך ז"ל. - כמו כן זכרוני שר' מנחם פרוש ז"ל היה יושב מול המחשב שעות על גבי שעות כדי לזהות את הדמויות שם.[/quote/]www.jumbomail.co.il/Downloads.aspx?sid=595767654845526B4C39453D
אני לא מצליח לראות. אני חסום.
אולי מישהו יכול להביר בדרייב או בקופי.
[/quote]רוצה לידע כתב:נוה הלבנון כתב:קומי_אורי כתב:הסרט של החזו"א נמצא ביוטיוב
https://www.youtube.com/watch?v=Lddjn6Jo8q4
מישהו יכול להוריד לחסומים?
תודה
מצטרף לבקשה. נא ונא!
הא לכם,
https://copy.com/rFUbBQCQ2lWqSqy8
נוה הלבנון כתב:הברכות כתב:הברכות כתב:אם כבר נגענו בשאר סרטים דומים, אולי יעלו לכאן גם את הסרטון של הגרי"ח זוננפלד והרב קוק אצל הנציב העליון.אום אני חומה כתב:האם כוונתך למה שהועלה לעיל עמ' 2?
התכוונת לזה ?לומד_בישיבה כתב:אבקש לציין שבגנזך המדינה ישנו כמה וכמה סרטים שעד נכון להיום לא פוענחו.
אני לא מצליח לראות. אני חסום.
אולי מישהו יכול להביר בדרייב או בקופי.
בבקשה.
אם לא מצליח גם בזה תעדכן.
http://1drv.ms/1LJ4YIg
מגיה כתב:מתוך עדות רבי שמעון פירסט שראה את הח"ח בימי הכנסיה הגדולה בוינה:
" עוד זאת ראיתי לציין לדבר אחד שהרגשתי בו בגאון בעל החפץ חיים, ושמתי לב לזה היטב, שהוא לא הסתכל לשום אדם בפניו בעת שדיבר אתו וכו' וכו' , וזאת משום שעיניו היו תמיד למטה (וכהוראת הרמב"ן באגרתו הידועה), ולא ראיתי מי שימנה מעלה זו על הגאון הנ"ל "
בהסרטה לא ניתן לפספס את זה!
לבנון כתב:המלווים של הח"ח. זה שעומד לימינו, אינו ר' יהושע לווינסון, אלא ר' אליעזר זאב קפלן (אחיו של ר' ישראל חיים קפלן, חתנו של ר' ירוחם), חתנו של ר' צבי הירש לווינסון (חתן הח"ח). והעומד לשמאלו הוא אכן ר' לייב ברויידא, אלא שהוא קצת יותר מבוגר מאשר בתמונתו המפורסמת סמוך לח"ח בפתח ביתו.
טייטל כתב:דבר מעניין רואים בסוף הסרט (מדקה 4:40 ואילך), האיש הזה מבחין במכשיר ההסרטה, (אולי יכול מישהו ליידע אותנו איך זה היה נראה...) זה נראה כאילו שתוקף אותו איזה פחד מהמכשיר הזה, והוא רוצה לברוח ממנו. העומדים סביבו מושכים אותו בחזרה ומונעים ממנו לברוח. כנראה שהם אומרים לו ומסבירים לו מה זה, הוא מקשיב אליהם, ומגיב איזה תגובה, (הלוואי היינו יכולים לדעת מה....) וכולם צוחקים איתו, והוא עושה תנועת ביטול בידו.
לומד_בישיבה כתב:הסרט מריח"ז ז"ל מכיל שתי דיסקים מלאים ואמצא לי פנאי להעלותו לגוגל דרייב - אני עצמי יש לי בזה עניין לפענח את כל האישיים הנמצאים שם.
אגב, שוחחתי עם אאמו"ר שליט"א אמש והוא סיפר לי שמי שעזר לו למצוא את הסרטים הוא חיים הויזמן ז"ל שהוזכר לעיל. כמו כן אמר לי שעוד ממתין לנו כמה וכמה סרטים על הכנסיה הגדולה ועוד. כל החומר שהיה בידי חיים הוזמן ז"ל הגיע לאחד האנשים המפורסמים המופעים בהידברות וד"ל.
קומי_אורי כתב:ולגבי השואלים איפה היה, אותו דבר עם הסרט של החזו"א שהיה אצל אדם בשם יוליס, ופורסם לראשונה ב2005, וגם זה במקרה.
וכן הסרט שרואים בו את ר' יוסף חיים זוננפלד פורסם רק בשנים האחרונות.
ייתכן שפעם הקטע הזה של סרטים לא היה חשוב כ"כ לאנשים.. הרי היתה גם הקלטה של הח"ח, כידוע שמסופר שהשמיעו לו פעם אותה ואמר ש"האיש הזה מדבר טוב"
אוהב אוצר כתב:יש דבר אחד שאיני מצליח להבין: מדוע משתמשים ונעזרים כאן במוצהר עם ניקים שאינם חסומים ומבקשים את עזרתם באינטרנט החופשי???
זה נותן לגטימציה, עידוד, מסייע בידי עוברי עבירה, וליהנות מעובר עבירה, יש הסבר בענין?
עד כמה שידוע לי, פה החברים בני תורה לא?
חיים כתב:אוהב אוצר כתב:יש דבר אחד שאיני מצליח להבין: מדוע משתמשים ונעזרים כאן במוצהר עם ניקים שאינם חסומים ומבקשים את עזרתם באינטרנט החופשי???
זה נותן לגטימציה, עידוד, מסייע בידי עוברי עבירה, וליהנות מעובר עבירה, יש הסבר בענין?
עד כמה שידוע לי, פה החברים בני תורה לא?
מדובר ברמות חסימה שונות, ותו לא.
לא ידען כתב:טייטל כתב:דבר מעניין רואים בסוף הסרט (מדקה 4:40 ואילך), האיש הזה מבחין במכשיר ההסרטה, (אולי יכול מישהו ליידע אותנו איך זה היה נראה...) זה נראה כאילו שתוקף אותו איזה פחד מהמכשיר הזה, והוא רוצה לברוח ממנו. העומדים סביבו מושכים אותו בחזרה ומונעים ממנו לברוח. כנראה שהם אומרים לו ומסבירים לו מה זה, הוא מקשיב אליהם, ומגיב איזה תגובה, (הלוואי היינו יכולים לדעת מה....) וכולם צוחקים איתו, והוא עושה תנועת ביטול בידו.
האיש הזה הוא רבי טוביה לווינשטיין אב"ד ציריך. כמדומה.
יאיר כתב:איך נתגלה הסרטון ההיסטורי הזה? (בתרגום גוגל)
המודיע.
הסיפור של מרכזי תגליתו של הסרט על קביעתו של יוסף במרץ, היסטוריון חובב מוויליאמסבורג, ויותר מ -30 שנים של עבודה על ידי הזזת תמונת אוספים מחקר צוות (MIRC) באוניברסיטת הדרום קרוליינה וכו'
טייטל כתב:לא ידען כתב:טייטל כתב:דבר מעניין רואים בסוף הסרט (מדקה 4:40 ואילך), האיש הזה מבחין במכשיר ההסרטה, (אולי יכול מישהו ליידע אותנו איך זה היה נראה...) זה נראה כאילו שתוקף אותו איזה פחד מהמכשיר הזה, והוא רוצה לברוח ממנו. העומדים סביבו מושכים אותו בחזרה ומונעים ממנו לברוח. כנראה שהם אומרים לו ומסבירים לו מה זה, הוא מקשיב אליהם, ומגיב איזה תגובה, (הלוואי היינו יכולים לדעת מה....) וכולם צוחקים איתו, והוא עושה תנועת ביטול בידו.
מה זה כמדומה, מהיכן אתה לוקח השערה זו?
תוכל לוודא השערה זאת על ידי שתשווה אותו לאדם שרואים אותו בתחילת הוידאו (מ-0:27 עד 0:33, ואח"כ חוזרים לראות אותו מ-0:39 עד 0:45), צירפתי פה ארבעה צילומי מסך ממנו באותם דקות בתחילת הסרט, וגם צירפתי תמונה מן סוף הסרט (תמונה מס' 6).
אבל זה לא נראה לי כרב בישראל, לפני תנועותיו זה נראה יותר כאיזה חברה'מאן או עסקן שהסתובב שמה.
טוב לי כתב:לבנון כתב:המלווים של הח"ח. זה שעומד לימינו, אינו ר' יהושע לווינסון, אלא ר' אליעזר זאב קפלן (אחיו של ר' ישראל חיים קפלן, חתנו של ר' ירוחם), חתנו של ר' צבי הירש לווינסון (חתן הח"ח). והעומד לשמאלו הוא אכן ר' לייב ברויידא, אלא שהוא קצת יותר מבוגר מאשר בתמונתו המפורסמת סמוך לח"ח בפתח ביתו.
במחילה מכת"ר, התמונה של ר' לייב ברוידא בפתח בית הח"ח צולמה שנים לאחר הכנסיה הגדולה. להלן תמונתו של ר' לייב ברוידא משם. מה הקשר בין ר' לייב ברוידא הצעיר הרזה והצנום לאיש המבוגר רחב הגרם העומד לשמאל הח"ח?
כמו"כ הקביעה הנחרצת כי זה אינו ר' יהושע לוינסון אלא הרא"ז קפלן, על מה היא מסתמכת? לעיל הובאה כאן תמונה של ר' יהושע לוינסון וניכר בהחלט באופן כמעט ודאי כי אכן זה הוא ולא אחר.
אני מצרף את תמונתו הנ"ל בשנית, בהשוואה לתמונת הצועד מימין הח"ח. שימו לב לתוי הפה והחוטם.
לשני הדמויות שהנך מנסה להשוות ביניהם יש כובע אחר לגמריטייטל כתב:לא ידען כתב:טייטל כתב:דבר מעניין רואים בסוף הסרט (מדקה 4:40 ואילך), האיש הזה מבחין במכשיר ההסרטה, (אולי יכול מישהו ליידע אותנו איך זה היה נראה...) זה נראה כאילו שתוקף אותו איזה פחד מהמכשיר הזה, והוא רוצה לברוח ממנו. העומדים סביבו מושכים אותו בחזרה ומונעים ממנו לברוח. כנראה שהם אומרים לו ומסבירים לו מה זה, הוא מקשיב אליהם, ומגיב איזה תגובה, (הלוואי היינו יכולים לדעת מה....) וכולם צוחקים איתו, והוא עושה תנועת ביטול בידו.
מה זה כמדומה, מהיכן אתה לוקח השערה זו?
תוכל לוודא השערה זאת על ידי שתשווה אותו לאדם שרואים אותו בתחילת הוידאו (מ-0:27 עד 0:33, ואח"כ חוזרים לראות אותו מ-0:39 עד 0:45), צירפתי פה ארבעה צילומי מסך ממנו באותם דקות בתחילת הסרט, וגם צירפתי תמונה מן סוף הסרט (תמונה מס' 6).
אבל זה לא נראה לי כרב בישראל, לפני תנועותיו זה נראה יותר כאיזה חברה'מאן או עסקן שהסתובב שמה.
יאיר כתב:איך נתגלה הסרטון ההיסטורי הזה? (בתרגום גוגל)
המודיע.
הסיפור של מרכזי תגליתו של הסרט על קביעתו של יוסף במרץ, היסטוריון חובב מוויליאמסבורג, ויותר מ -30 שנים של עבודה על ידי הזזת תמונת אוספים מחקר צוות (MIRC) באוניברסיטת הדרום קרוליינה.
לפני כשמונה שנים, מר מרץ היה מחפש ארכיון סרטים העצום של מוזיאון השואה הלאומי בוושינגטון, לסרט מקורי של גדולי ישראל. הוא נתקל בשיא של סרט של gedolah Knessiah, אבל כמו לכל הסכם עם הספק, המוזיאון לא היה אישור לבצע את מדה בפועל לרשות הציבור.
כמה שיחות למקור, מאוניברסיטת הדרום קרוליינה, הניבו לו גישה לתמונה נשמרה כמו גם ההערות של הצלם, האנס פון Pebal. ההערות, הידוע בשם "גיליון מטומטם," מעבירות את הפרטים של כמה מהדמויות שמוצגות בסרט, שפון Pebal שלוקטו מן הסתם עוברי אורח.
כנראה הקווים עוצרים ביותר לקרוא: "הרב Jisroel Meieir 90 בן מפורסם (כך במקור) הכהן מראדין, המכונה גם חפץ חיים אחרי העבודה הגדולה שלו."
מרגש כמו הגילוי היה, היה מר מרץ בעיה אחת: חפץ חיים, וכמה אחרים בביאורים, לא הופיע במדה האוניברסיטה הראתה לו.
טייטל כתב:יאיר כתב:איך נתגלה הסרטון ההיסטורי הזה? (בתרגום גוגל)
המודיע.
הסיפור של מרכזי תגליתו של הסרט על קביעתו של יוסף במרץ, היסטוריון חובב מוויליאמסבורג, ויותר מ -30 שנים של עבודה על ידי הזזת תמונת אוספים מחקר צוות (MIRC) באוניברסיטת הדרום קרוליינה וכו'
איפה המקור למאמר זה באנגלית?
כלבאשבוע כתב:י"ג טוען שראה את הסרטון המלא והוא בן 17 דקות. רואים בו את החפץ חיים מברך הציבור ברכת כהנים.
הלוואי שייחשף כבר
יאיר כתב:הויזמן ז"ל והבאתי לעיל את המייל של סגל.
מלך זקן וכסיל כתב:היום היה אמור להתפרסם כתבה בהמודיע
על הסרט אם מישהוא יוכל לסרוק ולעלות לטובת הציבור
בתודה מראש
נבון כתב:הכיפה שלבש מרן החפץ חיים בשהייתו בכנסיה הגדולה
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 145 אורחים