ישבב הסופר כתב:איש_ספר כתב:ישבב הסופר כתב:היש מי שידוע לזהות חלק מהנאספים,זצ"ל ויבלחט"א?
כתב לי חבר:
מקופיא למטה שני בצד יצין בתמונה רב שמואל פייולזון
ראשון יושב מימין רב לובלינג
שלישי מימין פניו לכיוון המצלמה רב שיף שנפטר השבוע (אחיו של ר יענקל חתן הגרי"ז)
חמישית רב שמחה שוסטאל
שביעית נראה לי רב שור
אולי רב טנדלר עם המבורג שנוגע במילה הישיבה
יפה!
למטה יושבים הג"ר אברהם ניסן ניימאן דומ"ץ וויזניץ, והג"ר שמואל אביגדור פייבלסון שליט"א [חתן שיף, גיס של ר' שיע ור' יענקל].
יושבים בשורה ראשונה:
הרב ראובן בלומינג, ?, הרב יהושע שיף, הרב דן אונגרישער, הרב שמחה שוסטאל, הרב שבתי וויגדער, הרב רפאל שארר, הרב ישראל שמחה שארר.
נואם הוא הרב שלזינגר משטראסבורג, ואכן הרב עם ההמבורג באמצע מלמעה הוא הרב מרדכי טנדלר.
מיללער כתב:האם ידוע מי הוא הרב הזה? באתר איבעי נרשם שזה מביאליסטאק בין השנים תרנ"ח-תרע"א
http://www.ebay.com/itm/JUDAICA-RABBI-P ... 19f3c5b471
בן פורת כתב:התמונה צולמה במחנה עקורים באיטליה תש"ו, עת הגיעה למחנה משלחת מא"י בראשות הרב הרצוג.
מישהו מזהה את היושב ליד הג"ר מאיר קרליץ?
זלמניו כתב:הרב מבראשוב בקדמת התמונה?
גם אני מיד חשבתי שזה הוא. אבל כמובן זה לא יכול להיות הוא, כי התמונה בוודאי מלפני השואה והרב מבראשוב היה נראה כך רק באחרית ימיו.הרב מבראשוב
בר אוריין תנינא כתב:בן פורת כתב:התמונה צולמה במחנה עקורים באיטליה תש"ו, עת הגיעה למחנה משלחת מא"י בראשות הרב הרצוג.
היושב לשמאל הגר"מ קרליץ נראה כרבי משה טיקוצינסקי משגיח ישיבת סלבודקה. אלא שאיני יודע כיצד היה אמור להיראות באותה שנה, והאם יתכן שהיה באיטליה באותה תקופה.
לא מדובר בר' ישראל חבס, שכן תמונה זו משנת תש"ח, ומצו' שוב.
בן פורת כתב:בר אוריין תנינא כתב:בן פורת כתב:התמונה צולמה במחנה עקורים באיטליה תש"ו, עת הגיעה למחנה משלחת מא"י בראשות הרב הרצוג.
היושב לשמאל הגר"מ קרליץ נראה כרבי משה טיקוצינסקי משגיח ישיבת סלבודקה. אלא שאיני יודע כיצד היה אמור להיראות באותה שנה, והאם יתכן שהיה באיטליה באותה תקופה.
הגר"מ טיקוצינסקי נפטר לפני עשרים שנה בערך, התמונה צולמה חמישים שנה קודם לכן.
שיף כתב:גם אמו נפטרה באיטליה והיה שם כדי להעלות את עצמותיה לא"י
ואולי באמת זה מישהו ממשפחתו???
אוהב אוצר כתב:אני אם הייתי יכול הייתי מוריד את כל התמונות שהגיעו מאתר שלא מקובל.
ד ס כתב:אבקש את עזרתכם בזיהוי הדמות שבתמונה, לפחות את מסדר הקידושין, כל שכן שאשמח לדעת מיהו החתן דנן...
ד ס כתב:מיהו החכם הגליצייאני(?) חסיד עם קשירת גרטל המזוהה עם חסידויות טשורקוב בוייאן וצאנז והחסידויות הקרובות אליהן
אין כיתוב מאחורי התמונה.
המשפחות שיתכן והוא קשור אליהן:
קוברינסקי, ברשביצקי, ואיך לא... כהן... (:
בן פורת כתב:בר אוריין תנינא כתב:בן פורת כתב:התמונה צולמה במחנה עקורים באיטליה תש"ו, עת הגיעה למחנה משלחת מא"י בראשות הרב הרצוג.
הגר"מ טיקוצינסקי נפטר לפני עשרים שנה בערך, התמונה צולמה חמישים שנה קודם לכן.
גלאגוזים כתב:במרכז יושב הרה"ח ר' יצחק מאיר ז"ל מלפנים ראש העיר בני ברק.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 423 אורחים